نشست زمین در دشت یزد – اردکان


مدیر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد گفت: برداشت‌های بی‌رویه و افت سطح آب زیرزمینی به ویژه در دشت یزد – اردکان موجب نشست زمین، ایجاد شق و شکستگی‌ها در این منطقه شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد، "محمدرضا حکیمی" در نشست مشترک مسئولان و نمایندگان چاه‌های کشاورزی شهرستان اشکذر با اشاره به فقر بارندگی در استان، اظهار کرد: از عمده عوامل کمبود آب، قرار گرفتن کشور در منطقه جغرافیایی خشک و نیمه خشک، بارش‌های کم و نداشتن آب‌های سطحی است. در این شرایط برای استفاده بهینه از آب کشاورزی باید روش‌های آبیاری از سیستم سنتی به مدرن و الگوی کشت از گیاهان پرآبخواه به کم آبخواه تغییر کند.

وی همچنین نصب کنتورهای هوشمند آب را یکی دیگر از راه‌های مؤثر در مصرف بهینه آب کشاورزی خواند و ادامه داد: با ادامه‌ی روند کنونی، آبی برای نسل‌های آینده باقی نمی‌ماند لذا باید برای حفظ منابع آب موجود تلاش کنیم و برای رسیدن به این هدف به همکاری و مشارکت کشاورزان نیاز است.

محمد‌علی شاه حسینی، فرماندار اشکذر نیز در این نشست در مورد سیاست‌های سخت‌گیرانه دولت برای مصرف بهینه آب، اظهار کرد: سیاست‌های سختگیرانه وزارت نیرو جهت حفظ منابع آب برای نسل‌های آینده و حفظ منافع کشاورزان است.

وی با اشاره به استقبال خوب مردم شهرستان خاتم در نصب کنتور هوشمند آب، افزود: مردم شهرستان خاتم به این نتیجه رسیده‌اند که سیاست‌های وزارت نیرو جهت مصرف بهینه آب و در جهت منافع کشاورزان است و کشاورزان اشکذری نیز باید بدانند نصب کنتور هوشمند آب برای آنان ضرر و زیانی ندارد. اگر دولتمردان قولی می‌دهند باید به آن عمل کنند تا شروعی برای یک همکاری، همدلی و تعامل باشد و اگر به کشاورزان قول داده‌اند که میزان آب صرفه‌جویی شده را به خودشان می‌دهند، باید این قول را عملی و آن را تضمین کنند.

عباس بشارتی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اشکذر هم عنوان کرد: یک نهاد و سازمان نمی‌تواند به تنهایی این بحران را مدیریت کند و لازم است که به عنوان یک کار دینی همانند هشت سال دفاع مقدس، همه با هم، همدل و همراه این بحران را حل و با استقبال از نصب کنتور هوشمند در امر مدیریت مصرف آب مشارکت کنیم. برای استفاده از روش‌های نوین آبیاری به کشاورزان، تسهیلاتی ارائه می‌شود و تا فرصت استفاده از این تسهیلات است، کشاورزان اقدام کنند.

عبدالرسول زرنگار، دبیر هیئت اجرایی خانه کشاورز استان هم تأکید کرد: شرکت آب منطقه‌ای در اجرای قانون، عدالت را رعایت می‌کند ولی مشکل کشاورزان استان یزد، برداشت‌های غیرمجاز از منابع آب توسط استان‌های همجوار است که باید رسیدگی شود. خانه کشاورز، یک نظام صنفی و سیاسی است و کشاورزان باید با انتخاب یک فرد آگاه و آشنا به مشکلات خود به مجلس شورای اسلامی، دردهای انباشته شده خود را به گوش مسئولین برسانند.

وی در مورد نصب کنتورهای هوشمند آب نیز خاطرنشان کرد: نصب کنتورهای هوشمند آب به نفع کشاورزان است و کشاورزان باید در نصب آن داوطلبانه اقدام کنند تا در آینده بتوانیم پاسخگوی آیندگان باشیم و تمدن هزاران ساله کشور را از بین نبریم.

رضا ملکی، دادستان دادسرای عمومی و انقلاب اشکذر نیز تغییر کاربری اراضی را جرم دانست و گفت: افرادی که باغات خود را به کاربری دیگر تغییر می‌دهند، شاه‌راه حیات جامعه را از بین می‌برند و با آنها برخورد قانونی و قاطعانه می‌شود. اصل بقاء زندگی و محور توسعه در جوامع امروزی، آب است که متأسفانه در کشور با مشکل کمبود آب و خشکسالی روبرو هستیم. در دین مبین اسلام از ما خواسته شده است تا اسراف نکنیم و هر چیزی را در جای خود مصرف کنیم که این دستور الهی را غربی‌ها بیشتر عملی کرده‌اند و شبکه‌های آب شرب و بهداشت آنها از هم جداست و ما هم باید به همین سمت حرکت کنیم.

وی گفت: آب برای دولتمردان اهمیت دارد و سرمایه ملی محسوب شده و قانون توزیع عادلانه آب تصویب شده و قانون، مجازات‌هایی را برای افراد متخلف و متجاوز به منابع آب تعیین کرده است.

این مسئول، خواستار توجه بیشتر مسئولین به مشکلات کشاورزان شد و از کشاورزان نیز خواست که سیستم آبیاری‌های سنتی خود را به مدرن تبدیل کنند تا از آب بهره بیشتری برده شود چرا که حفر غیرمجاز و برداشت بی‌رویه از چاه‌های آب کشاورزی آسیب زیادی به سفره‌های آب زیرزمینی رسانده و موجب شده حق افراد جامعه ضایع شود.

عکس خبر تزئینی است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
اکران عمار اردکان یزد