جواد اطاعت: عقلانیت نظام مانع از حذف جریان اصلاحات شود/ حضور حداکثری به معنای حضور جریان‌ها و تفکرات مختلف در انتخابات است


تعدد نامزدها دردی از کشور دوا نمی‌کند بلکه باید جریان‌های سیاسی مختلف در انتخابات حضور داشته باشند.

جواد اطاعت نماینده مجلس ششم با بیان اینکه نمی‌شود برای ماجرای رد صلاحیت‌ها استراتژی خاصی را تعیین کرد گفت: باید تنها از طریق قانون پیگیر ردصلاحیت‌ها باشیم و امیدوار به اینکه عقلانیت موجود در نظام مانع از حذف جریان اصلاحات شود. باید به گونه‌ای باشد که اصلاح‌طلب‌ها بتوانند امکان بستن یک لیست را در انتخابات داشته باشند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با خبرنگار عصر ایران با اشاره به اینکه باید به فضا به سمت انتخابات مطلوب سوق پیدا کند خاطر نشان کرد: مطالبه رهبر انقلاب حضور حداکثری است و حضور حداکثری یعنی تکثر سیاسی و حضور جریانی مختلف فکری و سیاسی در انتخابات.

مشاور وزیر کشور در دولت اصلاحات ادامه داد: تعدد نامزدها دردی از کشور دوا نمی‌کند بلکه باید جریان‌های سیاسی مختلف در انتخابات حضور داشته باشند. باید توجه کنیم مهم تکثر سیاسی و حضور جریان‌های فکری و متفاوت در انتخابات است.

وی در مورد احتمال تشکیل اقلیت قدرتمند اصلاح‌طلبان در مجلس دهم (مجلس آینده) با توجه به ردصلاحیت‌های صورت گرفته خاطر نشان کرد: حضور نیروهای موثر و کسانی که با کار پارلمانی آشنا باشند می‌تواند به جریان اصلاحات در مجلس آینده کمک کند. قطعا یک گروه اقلیت در مجلس باید از انسجام، وحدت و همدلی برخور دار باشند تا بتوانند اهداف خود را پیگری کنند. اقلیت یک مجلس حتی اگر یک نفر باشد با این ویژگی‌ها می‌تواند نقش خود را در پارلمان و تصمیم گیری‌های آن بازی کند.

اطاعت در مورد عملکرد نمایندگان اصلاح‌طلب در مجلس نهم (مجلس فعلی) افزود: در بررسی عملکرد نمایندگان باید ببینیم وضعیت آنها در حوزه‌های انتخاباتی چگونه است؟ بسیاری از نمایندگان مجبور هستند پیگر خواسته‌های موکلین خود باشند و همین باعث می‌شود چندان به مسائل سیاسی توجه نکنند. در این میان برخی از این نمایندگان مانند دکتر پزشکیان در عرصه سیاسی هم موفق ظاهر شدند و دیگران فقط متمرکز در حوزه انتخابیه هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: این نمایندگان اصلاح طلب در بحث قانون گذاری و نظارت هم نمایندگان موفقی نبودند.

مدیر کل مطالعات و تحقیقات سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات در مورد نمایندگان مستقل مجلس نیز گفت: برخی از نمایندگان بر اساس استراتژی که طراحی می‌کنند لزوما نمی‌خواهند اصول‌گرا و یا اصلاح‌طلب باشند و بیشتر دوست دارند در تصمیم گیری‌های پارلمان نقش مستقلی بازی کنند. از این جهت می‌توان گفت که در مجلس فعلی علی مطهری یک نماینده مستقل است که نمی‌شود او را اصول‌گرا دانست و نمی‌شود وی را اصلاح‌طلب خطاب کرد.

وی در پایان مهم ترین وظیفه مجلس آینده را تمرکز بر مباحث اقتصادی عنوان کرد و خاطر نشان کرد: کشور دیگر ظرفیت تنش‌های سیاسی و حاشیه‌ها را ندارد و برای برون رفت از شرایط فعلی باید بیکاری، تورم و مشکلات اقتصادی را حل کرد. نیاز فوری کشور مسائل اقتصادی است نه مسائل سیاسی.


ویدیو مرتبط :
حضور حداکثری در انتخابات مجلس نهم