چالشهای علمی و پژوهشی کشور باید در برنامه ششم توسعه رفع شود


معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مجموعه فعالیت‌های این وزارتخانه برای رشد و توسعه علمی، پژوهشی و فناورانه کشور را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا، دکتر وحید احمدی در چهل و هشتمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، موسسات و مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری با بیان این که در آستانه آغاز برنامه‌ ششم توسعه هستیم، افزود: چالش‌هایی درحوزه علم و پژوهش طی سالهای گذشته داشتیم که درصدد هستیم در برنامه ششم توسعه این چالش‌ها رفع شود.

وی افزود: به منظور رفع این چالش‌ها با منطقه‌بندی دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز علمی نظرات هر منطقه جمع‌آوری و مورد ارزیابی قرار گرفت و با جمع‌بندی این نظرات پیشنهادات خود را به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ارائه دادیم.

احمدی با اشاره به این که البته بسیاری از این پیشنهادات حذف شده‌اند، خاطرنشان کرد: ما انتظار داریم تا چالش‌های بخش پژوهش در این برنامه مورد توجه قرار گیرد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در زمینه توسعه فناوری در کشور یادآور شد: در راستای تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه برنامه‌هایی را اجرایی کردیم که بر این اساس رؤسای دانشگاه‌های هر استان، مشاوران روسای سازمان صنعت شدند تا از این طریق ارتباط دانشگاه با صنعت تقویت شود.

وی اجرای طرح پسادکتری صنعتی، فرصت مطالعات صنعتی و اجرای طرح‌های صنعتی بزرگ و واگذاری بخش‌های تحقیق و توسعه به دانشگاه‌ها را از دیگر برنامه‌های این وزارتخانه نام برد و گفت: علاوه بر آن همکاری‌هایی را با وزارتخانه‌های مختلف آغاز کردیم که از آن جمله می‌توان به واگذاری مطالعات میادین نفتی به 9 مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی اشاره کرد که در قالب یک قرارداد 10 ساله در حال اجراست.

احمدی اجرای بیش از 1500 طرح مشترک با وزارت دفاع را از دیگر زمینه‌های همکاری این وزارتخانه نام برد و گفت: علاوه بر آن با وزارت جهاد کشاورزی در قالب حمایت از پایان‌نامه‌ها همکاری‌هایی را آغاز کردیم.

احمدی راه‌اندازی دفاتر انتقال فناوری در دانشگاه‌ها، استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی و نیز استقرار 4 هزار و 500 واحد فناور در مراکز رشد را از دیگر اقدامات این وزارتخانه دانست و ادامه داد: در دو سال گذشته میزان صادرات محصولات دانش بنیان به بیش از 85 میلیون دلار بالغ شده است که این رقم رشد چشمگیر را نشان می‌دهد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم افزایش تعداد برندها و ایجاد اشتغال برای 25 هزار نفر در پارک‌ها و مراکز رشد را از دیگر اقدامات این وزارتخانه ذکر کرد و گفت: علاوه بر آن در جهت توسعه زیرساخت‌های پژوهش و فناوری، هدایت کردن تحصیلات تکمیلی، توجه به افزایش شتاب علمی و ارتقای شاخص‌های کیفی، افزایش دیپلماسی علمی و تدوین نظام‌های تحقیقاتی کشور و

سیاست‌گذاری علم و فناوری و نیز جلوگیری از موازی‌کاری اقدام شده است.

احمدی با تاکید بر این که در زمینه توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه اجرای طرح‌های کلان ملی پیگیری شد، یادآور شد: همچنین در زمینه تحقق اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان اقداماتی انجام شده است.

وی از ایجاد 5 منطقه ویژه علم و فناوری در کشور خبر داد و گفت: اجرای این طرح تا کنون متوقف شده بود ولی از سال گذشته با تدوین قوانین و ایجاد ساختارهای سازمانی فعالیتهای آنها از سر گرفته شد.

احمدی تشکیل ایجاد آزمایشگاه‌های مرکزی و مرجع استاندارد در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی را از دیگر برنامه‌های این وزارتخانه نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن در زمینه اجرای کیفی‌سازی نشریات و توسعه کسب و کار و تجاری سازی دستاوردهای علمی نیز اقداماتی صورت گرفت.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
جایگاه علمی استاد شهید نخستین آفریده های علمی و پژوهشی