شوراهای شهر به حوزه زنان خوزستان بپردازند


سرپرست اداره‌کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان گفت: هرگاه سازمان‌های مردم‌نهاد به فعالیت‌های حوزه زنان می‌پردازند، بسیار موفق‌اند؛ دستگاه‌های اجرایی باید نقاط قوت این گونه فعالیت‌ها را تقویت کنند و در این فعالیت‌ها نباید خانواده را از نظر دور داشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، سیده فرانک موسوی در اولین نشست تخصصی بررسی مسایل و مشکلات بانوان استان که امروز (27 بهمن‌ماه) با حضور زنان عضو شوراهای شهر خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: باید از ظرفیت‌های مختلف اجتماعی زنان برای پیشبرد اهداف آنان استفاده شود؛ یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب که می‌تواند کمک موثری در پیشرفت حوزه زنان داشته باشد، اعضای شوراهای اسلامی شهرها هستند.

وی با بیان این که 37 سال از پیروزی انقلاب می‌گذرد ولی خوزستان تاکنون نماینده زن در مجلس شورای اسلامی نداشته است، افزود: زنان 50 درصد جامعه را تشکیل می‌دهند و می‌توانند مشارکت سیاسی نیز داشته باشند و آمار بسیار خوب 33 نفر زن عضو شورای شهر در شهرستان‌های خوزستان، خود نشان از ارتقا بلوغ سیاسی در استان است.

سرپرست اداره‌کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان ادامه داد: سالیان سال است که زنان فعال در جامعه به دنبال اثبات این مساله هستند که مباحثی مانند توسعه بدون حضور زنان در مشارکت‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در کشور پیشرفت چندانی نخواهد داشت. حضور فعال اقشار مختلف زنان در جامعه از شاخص‌های توسعه در کشورهای پیشرفته است و این ظرفیت مناسبی است که جامعه باید به آن توجه کند.

موسوی گفت: تبدیل کمیسیون امور بانوان به اداره‌کل امور بانوان خوزستان و حضور 33 نفری از بانوان به عنوان اعضای شورای شهر استان خوزستان بدون در نظر گرفتن آمار شوراهای روستاها، نشان از ارتقا جایگاه بانوان دارد.

وی با اشاره به برگزاری نشست تخصصی بررسی مسایل و مشکلات بانوان استان اظهار کرد: در این جلسات همان اهدافی که نظام جمهوری اسلامی برای ارتقا جایگاه بانوان به ما ابلاغ کرده، اعمال می‌شود و چشم‌انداز برنامه‌های امور بانوان نیز به جامعه ابلاغ خواهد شد.

سرپرست اداره‌کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان ادامه داد: به منظور توانمندسازی زنان در مدیریت، لیستی از زنان مدیرکل، عضو شورای شهر و رییس گروه در استان تهیه و برای حضور در کارگاه‌های توانمندسازی به وزارت کشور ابلاغ خواهد شد. همچنین این کارگاه‌های توانمندسازی برای زنان شورای شهر در شهرستان‌ها برگزار خواهد شد.

موسوی بیان کرد: اهداف کلان زنان در کل کشور یکسان است، اما چشم‌انداز و اهداف اداره‌کل امور بانوان خوزستان در برنامه ششم توسعه شامل ارتقا جایگاه زنان در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و توسعه انسانی زنان و تحکیم بنیان خانواده است که با ارتقا این جایگاه شاهد افزایش مشارکت سیاسی زنان خواهیم شد تا زنان که 50 درصد رای‌دهندگان در انتخابات هستند، دیگر تنها رای‌دهنده نباشند و جزو رای‌گیرندگان قرار گیرند.

وی با اشاره به آمار مدیران زن در دستگاه‌ها افزود: در استان سیستان و بلوچستان که فعالیت‌های فرهنگی کمتری نسبت به خوزستان دارند، 80 مدیر زن در حال فعالیت‌اند.

سرپرست اداره‌کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان همچنین با اشاره به فعالیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد گفت: هرگاه سازمان‌های مردم‌نهاد به فعالیت‌های حوزه زنان می‌پردازند، بسیار موفق‌اند؛ دستگاه‌های اجرایی باید نقاط قوت این گونه فعالیت‌ها را تقویت کنند و در این فعالیت‌ها نباید خانواده را از نظر دور داشت.

موسوی عنوان کرد: هر چند زنان باید حضوری اقتصادی در جامعه داشته باشند اما هدف این است که در فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی زنان، خانواده مقدم داشته شود و این فعالیت‌ها در راستای ارتقای جامعه کوچک خانواده باشد.

وی با بیان این‌که دستیابی به جامعه سالم و پویا با وجود خانواده‌های متدین و اخلاق‌مدار به وجود می‌آید، گفت: ایجاد جامعه سالم و توسعه علمی و معرفتی در عرصه‌های مدیریتی و حلقه‌های مدیریتی کلان استان و حضور علمی معنوی و فرهنگی زنان، تکامل انسانی و تعمیق باورهای دینی و تعالی رفتار زنان در چارچوب ایرانی اسلامی و همچنین پیشگیری از آسیب‌های زنان سرپرست خانوار و ایجاد فرصت‌های عادلانه برای شکوفایی استعدادهای زنان در حوزه‌های مختلف اجتماعی از جمله اهداف کلان پنج سال آینده استان خوزستان در حوزه امور بانوان در نظر گرفته شده است.

سرپرست اداره‌کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان اظهار کرد: در این زمینه و بر اساس مصوبات، 6 کارگروه و اتاق فکر برای مباحث مختلف امور زنان تشکیل شده که کارگروه خانواده سالم، حضور زنان در جنگ، اشتغال بانوان و فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی از جمله این کارگروه‌ها است و تلاش می‌شود که نتایج این کارگروه‌ها، جهت اجرایی شدن در کارگروه استانی زنان و خانواده مطرح شود.

وی با اشاره به اشتغال زنان و ارائه تسهیلات بانکی به زنان سرپرست خانوار و زنان روستایی، گفت: باید تعاونی‌هایی ایجاد شود تا وام‌های اشتغال به این تعاونی‌ها تعلق گیرد. هر گروه 25 تا 29 نفره از زنان روستایی می‌توانند با تشکیل تعاونی، وامی 500 میلیون تومانی با کارمرزد 4 درصد دریافت کنند. در این راستا مشاوران فرمانداران ملزم به شناسایی طرح‌های زنان روستایی هستند ولی در این زمینه به کمک اعضای شورا نیز نیاز است.

موسوی با اشاره به اجرای طرح "نوید زندگی" در استان اظهار کرد: در استان خوزستان در مجموع 23 کانون فرهنگی اجتماعی فعال است که این کانون‌ها محل فعالیت زنان در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

وی گفت: این کانون‌ها در توانمندسازی زنان بسیار موثرند. به زنان پس از حضور در این کانون‌ها و با دریافت گواهینامه، وام‌های خوداشتغالی تخصیص داده می‌شود. همچنین هزینه دوره‌های این کانون‌ها برای خانواده‌های کم‌درآمد به‌صرفه است.

سرپرست اداره‌کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان عنوان کرد: این کانون‌ها به دلیل تحریم‌ها، حمایت‌های مالی گذشته خود را از دست داده‌اند، همچنین بیشتر کانون‌های فرهنگی و اجتماعی شهرستان‌های خوزستان با مشکل مکان استقرار مواجه هستند که از سوی شهرداری‌ها باید رسیدگی شود. مکان فعالیت کانون‌های فرهنگی و اجتماعی از سوی شهرداری‌ها تامین می‌شود که در برخی شهرستان‌ها از جمله در شادگان بین کانون و شهرداری مشکلاتی پیش می‌آید.

موسوی با اشاره به وظایف شورای شهر در تحقق اهداف حوزه زنان اظهار کرد: از جمله فعالیت‌های اعضای شورای شهر بررسی و شناخت کمبودها و نیازهای اجتماعی فرهنگی و اقتصادی و رفاهی، همکاری با مسئولان اجرایی و نهادها در زمینه‌های مختلف اجتماعی و آموزشی و اقتصادی و عمرانی است.

وی با بیان این که اعضای شورای شهر بازوان قوی اجرایی در بحث اجرای اهداف و برنامه‌های امور زنان هستند، افزود: همچنین برنامه‌ریزی در خصوص مشارکت مردم در انجام خدمات اجتماعی و آموزشی، تشویق و ترغیب مردم در خصوص گسترش مراکز تفریحی و ورزشی و فرهنگی، اقدام در خصوص تشکیل انجمن‌ها و نهادهای اجتماعی و امدادی و ارشادی و تاسیس تعاونی‌های تولیدی از شرح وظایف عام شورای شهر است. اعضای شورای شهر می‌توانند در حوزه زنان وارد شده و این موارد را مورد بررسی قرار دهند.

سرپرست اداره‌کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان گفت: مشاوران فرمانداران، نماینده امور بانوان خوزستان در هر شهرستان هستند و باید توجه داشت تا زمانی که یک فرماندار طرحی را در حوزه زنان به استانداری تحویل ندهد، اعتباری در این زمینه برای شهرستان تخصیص نمی‌یابد.

به گزارش خبرنگار ایسنا؛ در پایان این نشست، تقویت کانون‌های فرهنگی و اجتماعی با استفاده از ظرفیت‌های شورای شهر، ایجاد اشتغال و شناسایی تعاونی‌ها در روستاها، توسعه پارک‌های بانوان، توسعه بازارچه‌های خوداشتغالی و ایجاد مکان‌هایی در شهرستان‌ها برای توانمندسازی و اشتغال زنان سرپرست خانوار، تصویب شد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
تحلیف شوراهای شهر سراب