دانستنی ها/ مزایا و معایب مرتب کردن رختخواب


فوت و فن/ اولین کاری که برخی افراد پس از بیدار شدن از خواب شبانه انجام می‌دهند، مرتب کردن رختخوابشان است. ظاهراً این کار مزایا و معایبی در بردارد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم.
برخی افراد مرتب کردن رختخوابشان را به عنوان روشی برای تخلیه ذهنشان انجام می‌دهند و با این کار روز خود را مؤثرتر شروع می‌کنند. برخی دیگر مرتب کردن رختخوابشان را کاری سخت و طاقت‌فرسا می‌دانند که از کودکی همواره انجام داده‌اند. با این حال، ظاهراً اگرچه مرتب کردن رختخواب‌ها در ابتدای صبح مزایایی برای سلامت روحی و روانی دارد؛ اما عکس‌العمل‌های فیزیکی نسبت به این کار احتمالاً فایده‌ای برای ما ندارد. اگر این‌طور باشد، این سؤال مطرح می‌شود که چرا باید رختخواب خود را مرتب کنیم؟

چرا نباید رختخواب را مرتب کنیم؟
طبق گفته یک متخصص، خزنده‌های میکروسکوپی و مزاحم زیر ملافه‌های رختخواب، در محیط تاریک و گرمی که مرطوب باشد، به خوبی رشد می‌کنند. برخی افراد به دلیل همین موجودات ریز دچار آلرژی و خارش‌های پوستی می‌شوند.
این آلرژی در اثر نوعی پروتئین به نام Der P1 ایجاد می‌شود؛ یک آلرژی‌زا که توسط مایت‌های گردوخاک تولید می‌شود. افرادی که آلرژی ندارند، هرگز متوجه تفاوت نمی‌شوند؛ اما افرادی که آلرژی دارند، با عواقب مختلف آن از اگزمای پوستی گرفته تا عفونت‌های سینوسی مزمن و حملات آسم مواجه می‌شوند.
متخصصین توصیه می‌کنند رختخواب خود را مرتب نکنید تا رطوبت کم شود، گرما کاهش یابد و نور بیشتری وارد رختخواب شود. اگر لحاف را کنار بیندازید تا هوا بخورد، مایت‌ها دچار کمبود آب می‌شوند و از بین می‌روند. در کل بهتر است از پر قو استفاده نکنید که بستری مناسب برای مایت‌ها محسوب می‌شود. همچنین هر هفته بالش‌ها را حداقل ۱۵ دقیقه در ماشین خشک‌کن بگذارید تا موجودات زنده آن را از بین ببرید.

چرا باید رختخواب را مرتب کنیم؟
متخصصی به نام سونگ هی کیم از مرتب کردن رختخواب دفاع می‌کند. وی به انسجام فعالیت‌های کوچکی که در زندگی انجام می‌دهیم، اهمیت می‌دهد؛ یعنی رفتارهایی که به زمان و تلاش زیادی نیاز ندارند؛ زیرا وی معتقد است این فعالیت‌ها در نهایت باعث ایجاد تغییرات بزرگی می‌شوند. ظاهراً مرتب کردن رختخواب نیز یکی از فعالیت‌های کوچک مهم محسوب می‌شود.
طبق گفته وی، تأثیر موج مانندی در مرتب کردن رختخواب وجود دارد، زمانی که رختخواب خود را مرتب کنید و ظاهر خوبی داشته باشد، اگر با کمد ریخت‌وپاشتان سازگار نباشد، احتمالاً کمد خود را نیز مرتب خواهید کرد. در نهایت اتاق‌خوابتان تمیزتر و تمیزتر به نظر می‌رسد. بعد احتمالاً سراغ آشپزخانه و اتاق نشیمن خواهید رفت.
همچنین مرتب کردن رختخواب بر روی خودباوری شما نیز تأثیر می‌گذارد؛ زیرا ما همیشه از احساسات درونی خود مطلع نیستیم، در نتیجه به رفتارهایمان رجوع می‌کنیم تا از احساسات درونی خود باخبر شویم. روانشناسان اجتماعی این موضوع را نظریه خود ادراکی می‌نامند. شما می‌توانید به خودتان فکر کنید، شاید از مرتب کردن رختخواب خوشتان نیاید؛ اما اگر این کار را ادامه دهید، باعث بروز تغییری در درک شما از خود می‌شود؛ یعنی شما از فردی شلخته به فردی مرتب و منظم تبدیل می‌شوید.
حالا تصمیم با شماست؛ آیا می‌خواهید موجودات زنده رختخواب را از بین ببرید یا به شخصیت کلی خود اهمیت می‌دهید؟

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
مزایا و معایب ازدواج سنتی‬