دلایل تمایل چین برای مشارکت ایران در پروژه جاده ابریشم +نقشه


وبسایت "دی دابلیو" با انتشار گزارشی به تحلیل دلایل تمایل پکن برای مشارکت ایران در پروژه جاده ابریشم پرداخت.

 به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وبسایت "دی دابلیو" در گزارشی با اشاره به همکاری‌های تنگاتنگ اقتصادی ایران و چین، به تحلیل تمایل پکن برای مشارکت ایران در پروژه "جاده ابریشم" پرداخت.  ماه گذشته شرکت راه آهن چین (سی آر سی)  طرحی را برای ساخت خط ارتباطی این کشور با ایران پیشنهاد داد. بر اساس این طرح یک خط آهن مسافربری و باری از "اورومچی" – مرکز استان سین کیانگ- به تهران –پایتخت ایران- کشیده می‌شود. خط مذکور احتمالاً از قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و ترکمنستان می‌گذرد.

هدف چین از مطرح کردن چنین پروژه‌هایی ارتباط موثرتر با آسیای مرکزی، جنوب غربی و جنوب شرقی به همراه روسیه و اروپا است. همانطور که پکن پیش از این اعلام کرده است برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی ایران که یکی از تولیدکنندگان اصلی نفت جهان است، رخدادی کلیدی برای این پروژه به شمار می‌آید.

یک اقتصاددان ارشد در امور آسیا-اقیانوسیه در مصاحبه با "دی دابلیو" گفت: "ایران نقش اقتصادی مهمی در خاورمیانه دارد و ارتباط اقتصادی و لجیستیکی با این کشور تأثیرات چین بر آن را افزایش می‌دهد. همچنین این کشور می‌تواند منبع نفت چین باشد."

نگارنده با اشاره به زمینه‌های مختلفی که دو کشور با هم همکاری می‌کنند سعی در روشن کردن دلایل تمایل چین به برقراری این ارتباط دارد.

پیش از اعمال تحریم‌های بین المللی علیه ایران، چین 13 درصد از نفت خود را از این کشور وارد می‌کرد. اما پس از اعمال آنها این میزان به حداقل رسید. این در حالیست که حصول توافق هسته‌ای ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک به طور تدریجی واردات نفت چین از این کشور را افزایش داد و به 9 درصد رساند.

از دید پکن، ایران یک قدرت فرهنگی و تاریخی در خاورمیانه است. این مسئله موجب تمایل چین برای گسترش روابط دو کشور شده است. همچنین این دو در مسائلی مانند بحران های سوریه و افغانستان همکاری داشته اند. البته با لغو تحریم‌ها و سرازیر شدن کشورهای غربی به ایران، نگرانی‌های چین برای محدود شدن ظرفیت‌های این کشور برای پکن افزایش یافته است.

دلایل تمایل چین برای مشارکت ایران در پروژه جاده ابریشم + نقشه

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


ویدیو مرتبط :
مشارکت ۱۰۰درصدی خارجی ها در پروژه های صنعتی ایران مجاز