انضباط 535 دقیقه‌ای نمایندگان در سال پایانی مجلس نهم


یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت که بر اساس آمار دریافت شده از سوی هیات رئیسه نمایندگان در سال پایانی مجلس نهم نسبت به سال پایانی مجلس هشتم 535 دقیقه انضباط بیشتری در آغاز جلسات داشته‌اند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، سید احمد رضا دستغیب در حاشیه جلسه علنی صبح امروز سه شنبه مجلس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کار مقایسه‌ای دقیقی در رابطه با انضباط مجلس در روزهای منتهی به انتخابات، صورت گرفته که بر این اساس همکاران ما در اجلاسیه چهارم در مجلس نهم به نسبت مجلس هشتم حضورشان پررنگ‌تر و منظم‌تر بوده است.

وی افزود: طبق آمار دریافت شده که صحت آن در هیات رئیسه مورد بررسی قرار گرفت جلسات مجلس در اجلاسیه چهارم در دوره‌ نهم به نسبت اجلاسیه چهارم دوره هشتم 535 دقیقه زودتر برگزار شد و این به معنای 535 دقیقه انضباط بیشتر در آغاز جلسات است.

وی با بیان اینکه این گزارش به صورت مکتوب اعلام خواهد شد گفت که مجلس نهم در سال پایانی 535 دقیقه صرفه جویی مازاد بر دوره‌ی گذشته داشته است و این به دلیل احساس مسئولیتی بود که نمایندگان نسبت به حضورشان در صحن علنی داشتند.

این عضو هیأت رئیسه مجلس همچنین از مبنا قرار گرفتن آیین نامه جدید مجلس بعد از انتخابات خبر داد و گفت:‌ بعد از اصلاح آیین نامه داخلی مجلس قرار است از دهم اسفندماه مطابق آیین نامه جدید عمل شود که براساس آن طرح ها باید مسیر کارشناسی خود را طی کنند و هیچ نماینده ای نمی تواند در صحن علنی پیشنهاد حذف جز یا حذف کل یا پیشنهادات دیگر بدون داشتن پیشنهاد چاپی و مکتوب ارائه کند و اولویت هم با گزارش است.

وی با بیان اینکه اصلاح آیین نامه سرعت و دقت قانون گذاری را افزایش می‌دهد ادامه داد: ان شاء الله از دهم اسفندماه آیین نامه جدید ابلاغ و چاپ می‌شود و در اختیار نمایندگان قرار خواهد گرفت.

این عضو هیأت رئیسه مجلس همچنین گفت که طرحی دو فوریتی در مورد تقسیم جلسات تقنینی و نظارتی مجلس را با 50 امضا به هیأت رئیسه ارائه کرده است.

نماینده مردم شیراز درهمین رابطه گفت: ما معتقدیم به همان میزانی که باید جلسات تقنینی برگزار شود، جلسات نظارتی هم باید وجود داشته باشد لذا به دنبال این هستیم که این طرح را با دو فوریت در دهم اسفندماه مطرح کنیم.

وی یادآور شد: در این طرح پیش‌بینی شده که در دوره دهم جلسات در دو بخش تقنینی ونظارتی تقسیم شود . همچنین در این طرح در ارتباط با تجمیع اقدامات نظارتی اقدام کردیم. یعنی آن چه مربوط به سوال ، تذکر،‌ نطق و تذکر شفاهی است به جلسه نظارتی موکول می‌شود.

این عضو هیأت رئیسه مجلس در پایان خاطرنشان کرد: در این طرح پیش‌بینی شده که در هر ماه به طور برابر جلسات قانونی و نظارتی برگزار شود زیرا گاهی اقدامات نظارتی مجلس از جمله سوالات به تاخیر می افتد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
رهنمودهای امام خامنه ای خطاب به نمایندگان مجلس نهم