نشست معاونان پژوهشی دانشگاه‌های منطقه 5 کشور برگزار شد


دومین نشست معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌های منطقه‌ پنج کشور با حضور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه کرمانشاه، دکتر جلال بختیاری، مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم در این نشست که امروز در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: این دومین نشست منطقه‌ای است که با حضور چهار استان کرمانشاه، ایلام، لرستان و کردستان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته شورای سیاست‌گذاری معاونان پژوهشی به صورت سراسری برگزار می‌شد که به دلیل تعدد اعضا و موضوعات نمی‌توانستیم بهره‌برداری کافی را داشته باشیم.

به گفته وی، با برگزاری این نشست‌ها به صورت منطقه‌ای می‌توان از نزدیک دغدغه‌ها و مشکلات پژوهش و فناوری هر منطقه و استان را لمس کرد.

بختیاری افزود: انعکاس این مشکلات می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های آینده به ما کمک کند.

دکتر محمد جوشقانی دبیر ستاد پژوهش منطقه پنج کشور نیز در ادامه این نشست به ذکر پتانسیل‌ها و توانایی‌های پژوهشی و فناوری این منطقه پرداخت و خاطرنشان کرد: ما در منطقه پنج کشور طرح‌های پژوهشی داریم که برخی از آنها در سطح ملی مطرح هستند.

وی تاکید کرد: دانشگاه رازی کرمانشاه هم در حوزه پژوهش دستاوردهای قابل توجهی دارد و مجری طرح‌هایی از جمله آمایش استان کرمانشاه، طرح استان مجازی، توانمندسازی جوامع روستایی، ساخت سه قلم دارو، ساخت چند نوع غشا برای صنایع و ... بوده که در سطح ملی مطرح هستند.

معاون پژوهشی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: دانشگاه رازی کرمانشاه بعد از دانشگاه شیراز در سال 2003 در موسسه تامسون رویترز دومین دانشگاهی بود که نمایه شد.

به گفته جوشقانی، دانشمندان دانشگاه رازی کرمانشاه دارای چندین دانشمند یک درصد برتر جهان است.

وی جذب دانشجویان خارجی را از دیگر افتخارات دانشگاه رازی کرمانشاه دانست و تاکید کرد: بیش از 150 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا جذب کردیم.

دبیر ستاد پژوهش منطقه غرب کشور به بیان انتظارات منطقه غرب از وزارت علوم پرداخت و خاطرنشان کرد: مهمترین مشکل ما این است که در ارائه طرح‌ها به دانشگاه‌ها در اولویت نیستیم.

جوشقانی گفت: برای مثال در حوزه منابع طبیعی زاگرس، مقابله با ریزگردها، نفت و گاز و ... طرح‌ها به دانشگاه‌هایی از کشور داده شده که حتی یک بار هم منطقه زاگرس را ندیده‌اند.

وی اظهار کرد: خواسته دیگر ما این است که در طرح‌های کلان ملی سهمی به دانشگاه داده شود. چون هم نیروی انسانی و هم تجهیزات و زیرساخت‌های لازم را داریم.

معاون پژوهشی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه اعتبارات کنونی حوزه پژوهش خصوصا در بعد استانی کفاف نمی‌دهد، ادامه داد: تقاضا داریم حمایت‌های مالی وزارت هم از ما بیشتر شود تا بتوانیم امکانات و تجهیزات خود را گسترش دهیم و به دانشگاه‌هایی کارآفرین و پژوهش محور تبدیل شویم.

بر اساس این گزارش، این نشست یک روزه با حضور دانشگاه‌های استان‌های کرمانشاه، ایلام، کردستان و لرستان و به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
گزارشی از نشست استانداران منطقه پنج کشور