سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



دکتر سلام/ هواي منزل افراد سيگاري تا 10 برابر آلوده‌تر از هواي تهران است


دکتر سلام/ هواي منزل افراد سيگاري تا 10 برابر آلوده‌تر از هواي تهران است

فارس/ فوق تخصص ريه و دستگاه تنفسي گفت: هواي منزل افراد سيگاري تا 10 برابر آلوده‌تر از هواي تهران است.
حسن‌الله صادقي با اشاره به آلاينده‌هايي که در منزل وجود دارند، گفت: تعدادي از آلاينده‌هايي که به ريه آسيب مي‌زنند، مربوط به فضاي داخل خانه است و افراد به‌طور مستقيم در ايجاد آن‌‌ها نقش دارند؛ مثلا مواد آلاينده ناشي از وسايل گرمايشي خانه، مصرف دخانيات در فضاي بسته منزل و همچنين پخت‌ و پز نيز مي‌توانند باعث آسيب به ريه ساکنان در منزل شوند.

وي ضمن توضيح درباره روش‌هايي براي کاهش اين آلاينده‌ها در منزل، گفت: به‌طورکلي دستورالعمل‌هاي خاصي براي کنترل اين آلاينده‌ها ارائه‌شده است؛ مثلاً بايد با ايجاد سيستم تهويه مناسب در فضاي منزل و قرار دادن قسمت ورود و خروج هوا، به جريان داشتن هوا در منزل کمک کرد و در هنگام نصب کولر فيلترهايي بر روي آن قرار داد که از ورود آلاينده‌ها جلوگيري کند و هواي پاک را به داخل منزل بفرستد؛ همچنين نصب هود در بالاي اجاق خوراک‌پزي و استفاده مداوم از آن براي تصفيه هوا بسيار کمک‌کننده است.

صادقي گفت: افرادي که در منزل دخانيات مصرف مي‌کنند، بدانند که آلاينده‌هاي موجود در هواي خانه‌اي که در آن دخانيات مصرف مي‌شود تا 10 برابر بيشتر از آلودگي هواي تهران است و مي‌تواند براي ساکنان منزل آسيب جدي به دنبال داشته باشد.

اين فوق تخصص ريه و دستگاه تنفسي، ادامه داد: اما بخشي از آلاينده‌هاي موجود در منزل منجر به آلرژي مي‌شوند و انسان هيچ نقشي در ايجاد آن‌ها ندارد؛ مثلاً مي‌توان به رشد کنه مايت در مبلمان اشاره کرد که از شايع‌ترين دلايل ايجاد آلرژي در افراد است، همچنين ميزان رطوبت بالا در منزل باعث مي‌شود تا قارچ‌هاي خاصي شروع به رشد و تکثير کنند که بعدها منجر به بروز آسم و آلرژي در ساکنان مي‌شوند.

وي با اشاره به روش‌هايي براي کنترل و از بين بردن مايت‌ها، گفت: از آنجايي که تنها حرارت و گرما حشره مايت را از بين مي‌برد، توصيه مي‌شود براي جلوگيري از رشد و تکثير آن در فضاي داخل منزل، ملحفه‌ها را هر هفته 8 ساعت در معرض آفتاب قرار دهند يا با استفاده از اتو و آب داغ آن‌ها را شسته و ضدعفوني کنند؛ اما افرادي که از آلرژي‌هاي ساليانه رنج مي‌برند با تهيه ملحفه‌هاي ضد مايت، شدت ناراحتي و آلرژي خود را کاهش دهند.

وي افزود: سطح مبلمان‌هاي کرکي و پشمي را با فرچه جاروبرقي کاملاً تميز کرده و همچنين از نگه‌داشتن حيوانات خانگي در فضاي داخلي خانه خودداري کنيد.

اين متخصص ريه در پايان گفت: رطوبت مطلوب و تأييدشده براي فضاي داخلي خانه بايد بين 40 تا 60 درصد باشد، مخصوصاً بيماران تنفسي بايد دائم در فضاي مرطوب نفس بکشند؛ به همين دليل ايجاد بخار آب در هوا با استفاده از کتري يا با استفاده از دستگاه بخور مي‌تواند کمک‌کننده باشد.

به گزارش خبرگزاري فارس؛ سلول‌هاي مرده پوست، حيوانات خانگي و همچنين حشرات، قارچ‌ها، کپک و... که در محيط زندگي انسان وجود دارند و همگي باعث آلودگي هواي خانه مي‌شوند.

رنگ‌ها، شوينده‌ها، حشره‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها، چسب، دستگاه‌هاي پرينتر و فتوکپي، ماژيک و برخي لوازم منزل و مصالح ساختماني هم در آلوده کردن هواي داخل منزل نقش زيادي دارند و مي‌توانند آثار گوناگوني مثل سوزش و خارش چشم، بيني، گلو تا سر درد و تهوع و بيماري‌هاي جدي‌تر مثل سرطان و آسيب به سيستم عصبي مرکزي را به همراه داشته باشند.

به گفته کارشناسان، فيلتر کربن اکتيو موجود در دستگاه‌هاي تصفيه هوا در از بين بردن آلاينده‌هاي داخل منزل بسيار مؤثر است.


ویدیو مرتبط :
دستگیری یکی از 7 ثروتمند تهران (دکتر سلام )