آیا ضدآفتاب برای زنان مضر است؟ -آکا


1395/01/13

سایت خانواده ،مشاور خانوادهآموزش آرایش،مدل آرایش صورت، آرایش چشم،مدل ابرو

,[categoriy]

آیا ضدآفتاب برای زنان مضر است؟ -آکاآیا ضدآفتاب برای زنان مضر است؟ -آکا

آکاایران: آیا ضدآفتاب برای زنان مضر است؟

آکاایران: اتهام دیگری که به تازگی به کرم ها و لوسیون های ضد آفتاب وارد شده این است که استفاده از این ترکیبات می تواند موجب به هم ریختن نظم هورمون های غده تیروئید شود.
لا بد می دانید که نور آفتاب یکی از عوامل مهم پیری پوست است و شاید اصلی ترین دلیل آن باشد. تابش مداوم نور آفتاب به پوست باعث ایجاد لکه های پوستی، چین و چروک های عمیق و از همه خطرناک تر سرطان پوست می شود.
به همین دلیل مدت هاست که پزشکان توصیه می کنند برای حفاظت از پوست تان در برابر این خطرات از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید. اما به تازگی سر و صداهایی از گوشه و کنار دنیای علم بلند شده که می گوید شاید این کار خیلی هم درست نباشد. چرا؟

به گزارش آکاایران:

نور خورشید از دسته ای از اشعه ها تشکیل شده که یکی از آنها به نام اشعه ماوراء بنفش نوع >A< باعث پیری زودرس پوست شده و خطر ایجاد سرطان پوست در انسان را افزایش می دهد. در گذشته معلوم شده بود که سوختگی پوست در برابر آفتاب یکی از اصلی ترین علل ابتلا به سرطان پوست است. اما امروزه با استفاده از ضد آفتاب و از بین رفتن این سوختگی ظاهری، بیماری سرطان پوست از بین نمی رود. ۳ سال پیش پزشکان انگلیسی به نتیجه جالبی درباره ضدآفتاب ها دست یافتند که این کرم ها نه تنها مانع بروز سرطان پوست نمی شوند، بلکه شاید باعث افزایش شیوع آن هم باشند. این پزشکان تعدادی از معروف ترین مارک های کرم ضد آفتاب را مورد آزمایش قرار داده و در نهایت متوجه شدند که این ضد آفتاب ها مانع از نفوذ اشعه ماوراء بنفش نوع >A< به پوست نمی شوند.
آنها برای آزمایش خود از پوست واقعی انسان استفاده کرده بودند یعنی مثلا پوست کسانی را که پستان آنها با جراحی برداشته شده بود، با رضایت خود شخص بررسی کردند و آن را ابتدا به کرم های ضدآفتاب با فاکتور حفاظتی بالا آغشته کرده و سپس در برابر اشعه ماوراء بنفش A به شدتی که در نور خورشید موجود است، قرار دادند.
پژوهشگران دریافتند با وجودی که کرم ضد آفتاب مانع از سوختن پوست می شود، اما از نفوذ اشعه های خطرناک به آن جلوگیری نمی کند. آنها می گویند اینکه مردم فکر کنند با استفاده از ضد آفتاب در برابر نور خورشید به طور کامل محافظت می شوند، خود باعث ایجاد یک مشکل جدید است و آن هم اینکه فرد با این تصور خود را بیشتر در معرض نور آفتاب قرار می دهد و به این ترتیب احتمال ابتلای وی به سرطان پوست نیز زیادتر می شود.
این اتفاق به ویژه ممکن است برای کسانی رخ دهد که با استفاده از کرم ضد آفتاب با خیال راحت در برابر نور آفتاب دراز می کشند و قصد برنزه کردن پوستشان را دارند. آنها در پایان به همه توصیه کردند در مقابل آفتاب قرار نگیرند و در صورت امکان پوست خود را با پوششی در مقابل آفتاب محافظت کنند.
● تیروئید تنبل
اتهام دیگری که به تازگی به کرم ها و لوسیون های ضدآفتاب وارد شده این است که استفاده از این ترکیبات می تواند موجب به هم ریختن نظم هورمون های غده تیروئید شود.
دانشمندان آلمانی می گویند اگر مواد موجود در کرم های ضد آفتاب را که البته در برخی از کرم های ضد پیری نیز وجود دارند، بر روی موش ها آزمایش کنیم، آنها دچار افزایش هورمون محرک تیروئید می شوند و سطح هورمون های اصلی غده تیروئید در آنها به نحوی مختل می شود که مشابه شروع بیماری کم کاری تیروئید است.
این دانشمندان در ضمن مشاهده کردند که ضد آفتاب باعث بزرگ شدن غده تیروئید در موش ها هم می شود. این دانشمندان در پایان نتیجه گیری کردند که برای تصمیم گیری نهایی در مورد انسان نیاز به آزمایش های انسانی است اما پروفسور کرل رهبر این پژوهش از دانشگاه برلین می گوید:
● مبارزه با سرطان
کرم های ضد آفتاب با ممانعت از رسیدن اشعه ماوراءبنفش نوع > B< به پوست، مانع از سوختگی آن می شوند.
تقریبا همه به این خاصیت ضد آفتاب ها یقین دارند و آنچه مورد بحث است توانایی آنها برای مقابله با سرطان است.
در آوریل سال ۲۰۰۵ مجله آکادمی طب پوست آمریکا تحقیقی را منتشر کرد که نویسندگان آن یعنی دکتر ریورز، استاد طب پوست در دانشکده پزشکی دانشگاه بریتیش کلمبیا و همکارانش ادعا کرده بودند استفاده از ضد آفتاب برای کودکان مفید است و خطر ابتلا به سرطان پوست را در آینده برای آنها کاهش می دهد.
مدت هاست پزشکان تصور می کنند تعداد خال ها یا خال های گوشتی افراد می تواند قویا پیش بینی کننده احتمال ابتلای آنان به سرطان پوست باشد، البته تعداد خال ها تحت تاثیر مدت زمانی است که فرد در برابر آفتاب قرار می گیرد.
بر همین اساس دکتر ریورز می گوید:
● برچسب گذاری را اصلاح کنید
ماه گذشته کمیسیون اروپا برای برچسب گذاری صحیح بر روی کرم های ضد آفتاب جنبشی را آغاز کرد. هدف این کمیسیون برای این کار آن بود که مردم بتوانند میزان محافظت هر کرم در برابر نور ماوراء بنفش نوع >A< را با کرم های دیگر مقایسه کنند. فاکتور حفاظتی یا SPF تنها میزان حفاظت کرم را در برابر نور ماوراء بنفش نوع >B< نشان می دهد. این کمیسیون همچنین گفته است عبارت باید از روی برچسب ها حذف شود و مدت زمان ماندگاری آنها پس از باز کردن درب بر روی آنها درج شود. اما این انجمن به مردم توصیه کرده است که در تابستان جاری از کرم های ضد آفتاب استفاده کنند و درباره آن به نکات زیر توجه کنند:
از کرم هایی استفاده شود که در برابر نور ماوراء بنفش نوع >A< و >B< از آنها محافظت کند؛ در ساعت های خیلی گرم یعنی بین ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر در برابر آفتاب قرار نگیرند؛ از کلاه های لبه دار، عینک آفتابی و پوشش مناسب استفاده کنند؛ نوزادان و کودکان کم سن را در برابر تابش مستقیم آفتاب قرار ندهند.
● نسل جدید ضد آفتاب ها
تابش اشعه فرابنفش سبب تضعیف پاسخ های ایمنی بدن می شود و با دخالت در سیستم ایمنی بدن، نه تنها در دفاع از عفونت ها و بیماری ها بلکه در کارکرد این سیستم هم اختلال ایجاد می کند. این امر به سلول های سرطانی مجال رشد می دهد.
در سال گذشته دانشمندان شروع به طراحی فاکتور حفاظتی از سیستم ایمنی بدن (IPF) برای کرم های ضد آفتاب کردند. این فاکتور نشان می دهد که کرم چه مقدار در برابر اشعه های ماوراء بنفش خورشید از سیستم ایمنی محافظت می کند. تحقیقات اخیر می تواند منجر به تولید ضد آفتابی شود که به سیستم ایمنی بدن آسیب نرسانده و قابلیت بالایی در منع ورود اشعه های زیان بار آفتاب به پوست داشته باشد.
البته دو سال قبل نیز دانشمندان آمریکایی برای حفاظت موش ها در برابر سرطان پوست بر اثر تابش آفتاب از یک قطعه ماده ژنتیکی انسان یا همان استفاده کردند. آنها مشاهده کردند که این قطعه دی.ان.ای به درون پوست نفوذ می کند و موجب به راه اندازی سیستم تعمیر دی. ان. ای می شود. بر این اساس شاید بتوان در آینده ضد آفتاب هایی از جنس دی. ان. ای انسان تولید کرد.

متخصصان می گویند اگر می خواهید در برابر اشعه ماوراء بنفش نوع >A< از خود مراقبت کنید، از کرم هایی استفاده کنید که اکسید روی، (زینک اکساید)، دی اکسید تیتانیوم و یا آووبنزون داشته باشند.همچنین اگر می خواهید با این ماده خودتان را در برابر آفتاب محافظت کنید به چند نکته توجه کنید:
▪ از ضد آفتاب هایی استفاده کنید که ضد آب هستند و فاکتور حفاظتی بیش از ۳۰ دارند.
▪ هر دو ساعت یک بار ضد آفتاب را تجدید کنید.
▪ از ماندن طولانی مدت در آفتاب بپرهیزید.
▪ در مصرف ضد آفتاب صرفه جویی نکنید و آن را به میزان کم بکار نبرید!
با توجه به اینکه آفتاب قابل پیشگیری ترین عامل ایجاد سرطان پوست به شمار می رود، آکادمی طب پوست آمریکا پیشنهاد کرده است، در هر جا که می توانید به دنبال سایه بگردید، از قانون سایه استفاده کنید، وقتی سایه شما به کوتاه ترین حد خود می رسد، اشعه های خورشید هم به شدیدترین حالت خود می رسند. در این حالت از بیرون رفتن و فعالیت خودداری کنید و در نهایت از گرفتن حمام آفتاب برای برنزه شدن بپرهیزید.


آموزش آرایش،مدل آرایش صورت، آرایش چشم،مدل ابرو -

برچسب ها :


اشتراک گذاری

گز&


ویدیو مرتبط :
‫ضدآفتاب نیوآ‬‎