با تمام فیلم‌های اکران شده «هنر و تجربه» موافق نیستم


کارگردان فیلم سینمایی «پرویز» گفت: من با تمام فیلم‌هایی که در گروه هنر و تجربه اکران می‌شود موافق نیستم، این گروه فیلم‌های بد بسیاری دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، مجید برزگر در نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «پرویز» در پردیس سینمایی «هویزه» ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: هنر و تجربه شکل دیگری از سینما است، با شدت آن را تبلیغ کنید، این شانس فیلم من بود که زمانی اکران شد که گروهی به نام هنر و تجربه وجود داشت.

وی در خصوص نوع نگاهش در فیلم‌سازی عنوان کرد: سعی کردم به عنوان ناظری از بیرون به فضای شهری نگاهی داشته باشم، این نگاه در سه فیلم من دیده می‌شود.

این کارگردان ادامه داد: در فیلم «فصل باران‌های موسمی» به این فضا از چشم یک نوجوان 16 ساله نگاه کردم، در فیلم «پرویز» این نگاه را از دید یک مرد 50 ساله داشتم و در فیلم سومم که هنوز اکران نشده است شما این نگاه را از چشم یک پیرمرد 80 ساله خواهید دید.

وی افزود: در واقع من سه‌گانه‌ای در خصوص فضای شهری ساخته‌ام. در فیلمنامه لازم ندیدم درباره گذشته پرویز(نقش اصلی فیلم) توضیحی بدهم و اصلا رویکرد ما حداقل‌گرایی بدون صدمه زدن به فیلم بود.

برزگر در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: نگاه حاکمیتی دولتی بر سینما وجود دارد یعنی دولتی‌ها می‌گویند چون ما پول فیلم را می‌دهیم، هر گونه که ما می‌گوییم فیلم بسازید.

این نویسنده و کارگردان گفت: مرور آثار افرادی مانند سهراب شهید ثالث به ما نشان می‌دهد که باید به چه سمتی حرکت کنیم و چه تصمیمی بگیریم.

وی تاکید کرد: آن‌چه که شما امروز بر پرده سینما مشاهده کردید تمام توان من نبود، این فیلم در 22 روز فیلمبرداری شد و کل هزینه فیلم معادل نصف دستمزد یک ستاره سینما بود. من در شرایط آرمانی فیلم «پرویز» را نساختم و این فیلم چندتا غلط هم دارد. من به آقای فراستی و سایر منتقدین احترام می‌گذارم، این فیلم با این نیت ساخته شد که نصف افراد حاضر در سالن در وسط اکران از سالن خارج شوند.

برزگر در خصوص فیلمبرداری فیلم «پرویز» عنوان کرد: به سبک فیلمبرداری با دوربین ثابت برای این فیلم فکر نکردم، می‌شد این سبک را امتحان کرد، اما باید بگویم که فیلمبرداری فیلم بعدی من تمامش با دوربین ثابت است.

این نویسنده و کارگردان تصریح کرد: «پرویز» آینه تمام‌نمای جامعه‌ای است که به دروغ وانمود می‌کند که همه چیز خوب است.

وی در خصوص نوع بازی بازیگر نقش اصلی فیلم «پرویز» گفت: لوون هفتوان(بازیگر نقش پرویز) تا اواسط فیلم معتقد بود که دارد بسیار بد بازی می‌کند اما من قبول نکردم و دقیقا همین نوع بازی را از او می‌خواستم. تلاش من این بود که کلیت فیلم خشونت باشد اما خشونت مثال زدنی نداشته باشد. به لحاظ فنی احساس می‌کنم فیلمم در طراحی نهایی، صداگذاری خوبی ندارد.

برزگر خاطرنشان کرد: ذات سینما سوم شخص است و من در فیلم «پرویز» سعی داشتم، سوم شخص بودن روایت را به صورت غیرخودنمایانه‌ای حذف کنم. تلاشمان این بود که فیلمنامه حالت کلاسیک و سه پرده‌ای پیدا کند. زمانی که به عنوان کارگردان این فیلم مشغول کار شدم، آن بخش نویسنده بودنم را کلا کنار گذاشتم.

کارگردان فیلم سینمایی «پرویز» گفت: 12 نسخه فیلمنامه برای «پرویز» نوشتم که در هر کدام کاراکتر پرویز با دیگری فرق داشت و در نهایت به این کاراکتر رسیدم. نمونه واقعی از کسی که شبیه کاراکتر فیلم ما باشد ندیده بودم و به عمد از مقوله‌های روان‌شناسانه پرهیز کردم و خواستم قصه خودم را بنویسم با برداشت‌هایی که خودم دارم، پرویز فیلم ما کاملا ساختگی است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
گزارش اکران خصوصی فیلم 316؛ فیلمی عجیب در هنر و تجربه