در سال 95 موبایل ها همه جا آنتن می دهند؟!


در آستانه سال نو، مشترکان تلفن همراه از عدم پوشش شبکه تلفن همراه خود در...

در سال 95 موبایل ها همه جا آنتن می دهند؟!به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هرساله بسیاری از سازمان ها و وزارتخانه ها قبل از اتمام سال عملکرد برنامه های اجرایی خود را تشریح وبرنامه های سال آتی را تنظیم و آماده می کنند. وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات نیز یکی ازهمین وزارتخانه ها است که  در اوایل سال 94 همراه با سازمان های تابعه در همایشی برنامه های خود را برای این سال تشریح کرد،اما این وزارتخانه تا چه حد توانسته در اجرای برنامه های خود موفق باشد؟  

* رومینگ ملی 

 سازمان تنظیم مقررات وارتباطات رادیویی، در اوایل سال جاری بر توسعه رومینگ ملی که یکی از دستاوردهای سال 93 بود تاکید کرد و قرار بود با اجرای این طرح اپراتورها خدمات شبکه خود را دراختیار مشترکان سایر اپراتورها قرار دهد و پوشش شبکه خدمات موبایل در کشور کامل شود اما هم اکنون و در آستانه سال 95، مشترکان تلفن همراه از عدم پوشش شبکه تلفن همراه خود در برخی مناطق می گویند و در این زمان آنتن هیج کدام از مشترکان بر روی اپراتور دیگر، روم نمی شود. 

همچنین چند ماهی است که هیچ کدام از اپراتورها وضعیت تکمیلی طرح رومینگ ملی را ارائه نکرده اند وبا توجه به اینکه خبری از توسعه این طرح بعد از گذشت حدود دو سال نشده، گویا این طرح اجراشدنی نیست و یا هنوز توسعه نیافته است؛ شاید بتوان گفت که توسعه این طرح بار دیگر به سال آینده موکول شود !

* شبکه ملی اطلاعات

یکی از مهم ترین برنامه های وزارت ارتباطات که بعد از گذشت چند سال، شاید زمزمه های اجرای آن در دولت فعلی اتفاق افتاد شبکه ملی اطلاعات بود که بدین وسیله اطلاعات مورد نظر از داخل کشور تامین شود اما به گفته مسوولان هنوز این طرح در حال تکمیل است.

هرچند برنامه هایی از جمله صدور پروانه ارتباطات ثابت ،صدورپروانه های اپراتورهای مجازی موبایل، صدور پروانه های مراکز تماس، برگزاری مزایده و اعطای پروانه اپراتور دوم پست که برنامه های اجرایی سال جاری بود تا حدودی اجرایی شده است و به گفته مسوولان در راستای اجرای شبکه ملی اطلاعات بوده و قرار است سرویس دهی اپراتورهای جدید اینترنت و دارنده پروانه خدمات ارتباطات ثابت تا دو ماه آینده آغاز شود که بدین صورت اپراتورهای ارتباطات ثابت جایگزین سرویس دهندگان فعلی اینترنت در کشورشوند، بتوانند علاوه بر سرویس اینترنت، تمامی خدمات ارتباطات ثابت را ارائه کنند.

لذا با اجرای برخی از خدمات تا دوماه آینده شاید کمی به تکمیل شبکه ملی اطلاعات کمک کند اما امیدواریم این خدمات همانند طرح های دیگرعقب نیافتد ودر زمان اعلام شده اجرایی شود. 

* موتور جستجوی ملی 

طرح موتور جستجوی ملی، یکی دیگر ازطرح های سال 94 بود؛ طرحی که در راستای اجرای شبکه ملی اطلاعات انجام می شد به این ترتیب  موتور جستجوی پارسی جو در سال جاری راه اندازی شد  و به گفته مسوولان نسخه پنجم و نسخه تجاری آن با قابلیت پوشش یک میلیارد صفحه و سند وب و ۱۵ سرویس به بهره برداری رسید اما با توجه به وجود جستجوگری که همه  اطلاعات را در بردارد وقتی از کاربران سراغ این جستجو گر ملی را می گیریم یا با آن آشنایی ندارند و یا از کامل نبودن اطلاعات آن ناراضی هستند...

هر چند این طرح در هربار راه اندازی وارد فاز جدید و باقابلیت پوشش صفحات جدیدتر ایجاد شده است، اما هنوز این طرح تکمیل نیست و گویا سال های آینده نیز باید قابلیت صفحات بیشتری را داشته باشد چراکه درحال حاضر گرایش اکثر کاربران به سمت موتور جستجوی خارجی دیگری است.

 باید توجه داشت که همه  این برنامه ها به نوعی به یکدیگر وابسته اند چرا که به گفته وزیر ارتباطات، هدف از پیشرفت در فناوری و ارتباطات داشتن یک دولت همراه است،دولتی که همه خدمات آن به صورت الکترونیکی انجام شود و با اجرای شبکه ملی اطلاعات ،اطلاعات یک دولت الکترونیک و همراه در داخل کشور برای کاربران تامین شود.

حال باید منتظر ماند و دید با وجود اینکه در اجرای برخی برنامه ها از جمله رومینگ ملی،ترابردپذیری شماره تلفن همراه ،تماس تصویری اپراتورها واجرای شبکه ملی اطلاعات به عنوان بزرگترین پروژه ها و زیر ساخت دولت الکترونیک، هنوز مشکلاتی وجود دارد، آیا می توان تا پایان دولت یازدهم منتظر دولت الکترونیک در کشور بود ؟

گزارش از هنگامه فروغی

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
تقویت کننده آنتن موبایل دیجی کالا | ماژول تقویت کننده آنتن موبایل