تثبیت 14 دانشگاه قاره آسیا در میان 100 دانشگاه ممتاز جهان در حوزه علوم طبیعی


رییس بخش علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز از انتشار 100 دانشگاه ممتاز در حوزه علوم طبیعی از سوی نظام رتبه بندی تایمز خبر داد و گفت: تعداد دانشگاه‌های برتر آسیا در این رتبه بندی به 14 دانشگاه ارتقاء یافته است.

دکتر جعفر مهراد در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا با اشاره به آخرین نتایج رتبه‌بندی 100 دانشگاه برتر در حوزه علوم طبیعی در نظام رتبه‌بندی تایمز، اظهار کرد: همانند سایر رشته‌های موضوعی تعدادی از دانشگاه‌های آسیا در شرق دور در حوزه علوم طبیعی موفقیت‌های چشمگیری را به دست آوردند.

وی با بیان این که در این رتبه‌بندی 100 دانشگاه برتر عمدتا به موسسات آموزش عالی آمریکا و انگلستان تعلق دارد، اظهار کرد: تعداد دانشگاه‌های آسیایی در میان 100 دانشگاه ممتاز جهان به 14 دانشگاه افزایش یافته است.

مهراد خاطرنشان کرد: دانشگاه ملی سنگاپور با کسب رتبه 19 در میان 20 دانشگاه برتر جهان قرار دارد، در حالی که دانشگاه تایوان برای اولین بار در جایگاه 63 این رتبه‌بندی نشسته است.

وی موفقیت دانشگاه تایوان را منوط به استخدام و به کارگیری کادر آموزشی علمی با ظرفیت‌های بالا، ارتقای سطح و زیر ساخت‌های آموزشی و پژوهشی و همکاری‌های تحقیقاتی دانست و ادامه داد: این دانشگاه با این هدف دانشجویان را تربیت می‌کند که نسل‌های بعدی رهبران و پیشگامان رشته‌های علمی خود شوند.

رییس بخش علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز با اشاره به وضعیت دانشگاه‌های اروپایی در این رتبه‌بندی و با تاکید بر این که دانشگاه‌های اروپایی عملکرد مختلفی در این زمینه داشته‌اند، اضافه کرد: آلمان و هلند که در سال قبل هر کدام دارای سه دانشگاه برتر بودند، در رتبه‌بندی 2016-2015 دانشگاه‌های ممتاز خود را به ترتیب به 10 و 5 دانشگاه افزایش داده‌اند.

وی یادآور شد: ولی انگلستان و فرانسه با حذف شدن دو دانشگاه از هر یک از این کشورها به ترتیب دارای 11 و 5 موسسه آموزشی برتر هستند.

بنیانگذاز پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با بیان این که دانشگاه کمبریج مشترکا با دانشگاه‌ هاروارد رتبه 6 دانشگاه‌های برتر را در حوزه علوم طبیعی از آن خود کردند، افزود: دانشگاه فنی زوریخ در سوئیس با رتبه 11 برترین دانشگاه قاره اروپا (به استثنای انگلستان) است.

به گفته وی، 10 دانشگاه برتر علوم طبیعی در رتبه‌بندی 2016-2015 به شرح ذیل است:

جدول 10 دانشگاه برتر در حوزه علوم طبیعی

مهراد یادآور شد: در مجموع 17 کشور شامل آمریکا، کانادا، آلمان، چین، هنگ کنگ، ایتالیا، استرالیا، ژاپن، فرانسه، سنگاپور، کره جنوبی، تایوان، انگلستان، سوئیس، سوئد، هلند و فدراسیون روسیه در حوزه‌های علوم طبیعی نسبت به سایر کشورها، دانشگاه‌های ممتاز بیشتری دارند.

به گفته وی، دانشگاه ملی تحقیقات هسته‌ای MePhi با رتبه 36، دانشگاه دولتی لومونسف با رتبه 59 و دانشگاه دولتی نووستی برسک مشترکا با دانشگاه فنی Eimdhoven هلند با رتبه 86، سه دانشگاه برتر فدراسیون روسیه در حوزه علوم طبیعی است.

این چهره ماندگار علمی کشور با اشاره به وضعیت دانشگاه‌های آسیایی در این رتبه‌بندی، گفت: در شرق آسیا، کره جنوبی دارای سه دانشگاه ممتاز است که شامل دانشگاه‌های SKKU با رتبه 54، دانشگاه فنی سئول با رتبه 77 و انستیتو علوم و فناوری پیشرفته کره با رتبه 99 می‌شود.

مهراد ادامه داد: در این منطقه دانشگاه ملی و دانشگاه فنی نانیانگ از کشور سنگاپور رتبه‌های 19 و 43 را از آن خود کردند.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن دانشگاه علوم و فناوری هنگ کنگ، دانشگاه هنگ کنگ و دانشگاه چینی هنگ کنگ به ترتیب رتبه‌های 37، 41 و 80 را کسب کردند.

بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تاکید کرد: در این رتبه‌بندی جمهوری خلق چین دارای چهار دانشگاه برتر در حوزه علوم طبیعی است.

به گفته رییس بخش علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز، دانشگاه پکن، دانشگاه شینهوا، دانشگاه علوم و فناوری چین و دانشگاه فودان به ترتیب رتبه‌های 28، 47، 78 و 98 را به دست آوردند.

مهراد تصریح کرد: دو دانشگاه ژاپن شامل توکیو و کیوتو با رتبه‌های 34 و 55 حضور خود را در این حوزه رتبه‌بندی تثبیت کردند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
جلسه امتحان حوزه علوم اسلامی دانشگاه 2