اعتراض نماینده و فعالان مدنی بابل به تخریب آثار تاریخی


با تخریب‌ خانه «خلیلیان» در بابل توسط اداره اوقاف شهرستان، یک نماینده مجلس و جمعی از فعالان مدنی بابل اعتراض کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مازندران، پس از آنکه خانه «خلیلیان» اثری تاریخی متعلق به دوره قاجاریه توسط اداره اوقاف تخریب شد و اصرار به ادامه تخریب، نماینده شهرستان بابل در مجلس شورای اسلامی و فعالان مدنی اعتراض خود را در این زمینه بیان کردند.

فقدان تعامل بین دستگاه‌های اجرایی

حسین نیازآذری - نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی - در نامه‌ای به ربیع فلاح‌جلودار، استاندار مازندران نوشته است: «صیانت و حفظ آثار تاریخی به عنوان میراث گرانبهای فرهنگی، وظیفه دولت و مردم است. این روزها دوستداران میراث فرهنگی از کم توجهی به آثار تاریخی شهرستان بابل به شدت مکدرند؛ سرنوشت خانه خلیلیان، موزه بابل و پل محمدحسن‌خان از جمله مهم‌ترین دغدغه‌های این روزهای موکلان بنده در شهرستان بابل است.

عدم تعامل و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی و عملکرد جزیره‌ای آنان در قبال حفظ و صیانت از آثار تاریخی و میراث فرهنگی قابل قبول نیست. از این رو از حضرتعالی و مسئولین ذیربط می‌خواهم با فوریت این مهم را پیگیری و اقدامات مقتضی را مبذول کنید. از دستگاه محترم قضایی نیز انتظار دارم عنایت ویژه‌ای به نگرانی‌های کنشگران اجتماعی و فعالان فرهنگی شهرستان بابل در راستای همدلی و همزبانی دولت و ملت داشته باشد.»

*نسبت به منویات مقام معظم رهبری برای حفاظت از مواریث اسلامی تامل کنید

همچنین متن نامه فعالان فعالان مدنی و حامی میراث به مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران بدین شرح است: «بی گمان مواریث بجا مانده از گذشتگان و ارزش‌های تاریخی هر کشوری نشان دهنده فرهنگ و شناسنامه هر قوم و ملتی است و در این میان کشور پهناور و شکوهمند ایران دارای یکی از بارزترین و مهم‌ترین این شاخصه‌ها است.

ایران کشوری است با تمدن و فرهنگ هفت هزار ساله که پس از فراز و نشیب‌های تاریخی، همیشه مامن و خاستگاه اخلاق و هنر و خرد و فرهنگ بوده است، مردمان این سرزمین همیشه در انجام امور کار خیر پیشتاز زمانه بوده و یکی از بنیادی‌ترین شاخصه فرهنگ مردمان موحد این سرزمین، پندار گفتار و کردار نیک بوده، که این مهم در همه احوال زندگانی و تاریخ ایران چه پیش از اسلام و چه پس از اسلام سرلوحه رفتارشان بوده است، و این همان آدابی است که بزرگان دین ما برآن تاکید موکد داشته اند، از این آموزه های دینی و اخلاقی است که مردمان این سرزمین در راستای گسترش هنر اسلامی-ایرانی بسیار کوشیده‌اند و آثار تاریخی شاخص و ارزشمندی را از خود به یادگار گذاشته‌اند، که بسیاری از آن‌ها اماکن مقدسه و حسینیه‌ها و مساجدی است که امروز به یادگار و به رسم امانت بدست ما رسیده است.

بی گمان اداره اوقاف و امور خیریه یکی از پیش قراولان امر نیکوکاری و امور خیریه بوده و این دستگاه مردمی همیشه مورد احترام و اعتماد عموم شهروندان بوده است، تا جایی که مومنان و متدینین اموال و دارایی های خویش را به امانت به آن سازمان می‌سپارند تا صرف امور خیریه و نیکوکاری و همچنین ترویج اخلاق و نشاط عمومی شود، یعنی به نوعی این سازمان سالیان سال است که معتمد عموم مردم است و همیشه از یک معتمد، اهلیت، پایبندی به حقوق افراد، همدلی و همراهی و رعایت قوانین انتظار می‌رود.

بنابراین «انجمن جوانان سپید پارس» و جمعی از فعالان و انجمن‌های مردم نهاد فعال در حوزه‌های میراث فرهنگی و طبیعی مراتب اعتراض خود را نسبت به تخریب و دست اندازی به یک بنای قاجاری ثبت ملی (حسینیه تاریخی آقاجونی(خلیلیان) بابل) از سوی اداره اوقاف شهرستان بابل که بر بنیان قوانین موضوعه و قوانین مجازات اسلامی کشور جرم محسوب شده و این کار خلاف قانون و شرع اسلامی است، اعلام داشته و از آن جایگاه گرامی خواستاریم، که نسبت به رفع این مشکل و همچنین دستور عدم ادامه تخریب این بنای فاخر تاریخی اقدام عاجل کنید، چرا که روح بنیادین سازمان اوقاف و امور خیریه همدلی و همراهی با خواسته به حق عموم شهروندان است.

اما با این رفتار دو پهلو اداره اوقاف شهرستان، این بخش زیبای وقف و چهره این سازمان در میان اهالی فرهنگ و دغدغه مندان این حوزه مخدوش می‌شود، با توجه به قانون حفظ آثار این تخریب جرم محسوب شده و قانونگذار برای آن اجرای احکام صادر کرده است، امیدواریم جنابعالی با توجه به منویات مقام معظم رهبری پیرامون حفظ و پاسداشت میراث تاریخی و هنر اسلامی کشور که فرمودند: «اثر معماری را انسان تحسین می‏‌کند و چون متعلق به ماست، مال ایرانی‌هاست به آن افتخار هم می‏‌کند" و یا "برای برداشتن گام بعدی و رفتن به یک پله‌ی بالاتر. این حرکت را بایستی ما از خودمان، در درون خودمان، با استفاده‌ی از منابع فکری و ذخائر میراث فرهنگی خودمان ادامه بدهیم و داشته باشی»؛ به خواسته محق شهروندان مبنی بر حفظ این اثر تاریخی توجه فرموده و نشان دهید که مدیریت این سازمان همچنان معتقد به احترام بر خواسته عموم است، تا مبادا خدشه‌ای بر این اعتماد مقدس وارد شود.»

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
آثار باستانی و تاریخی تخریب شده تبریز