دلالان از هفت دولت آزادند


رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی از کاهش میزان صادرات زعفران به دلیل دخالت دلالان خبر داد.

غلامرضا میری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، با اشاره به اینکه دلالان همیشه در بازی با قیمت‌ها دخالت داشته‌اند، اظهار کرد: متاسفانه دلالانی که از هفت دولت آزادند و نه راه اداره بیمه و نه راه سازمان مالیاتی را بلدند و معمولا پول‌های باد آورده‌ای نیز دارند، در هر بازه زمانی بر محصولی تمرکز می‌کنند که فعلا به زعفران روی آوردند.

وی با بیان اینکه دلالان دیگران را هم به خرید محصول، نگهداری از آن و فروش در زمان دیگری ترغیب می‌کنند، ادامه داد: دلالان به مردم می‌گویند که ما برای شما زعفران می‌خریم و شما فعلا آنها را نگهدارید، تا در زمان مناسب با قیمت واقعی بفروشید زیرا قیمت زعفران بیش از این است که در بازار به فروش می‌رسد. به همین دلیل است که زعفران به میزان تقاضا در بازار عرضه نمی‌شود.

میری با تاکید بر اینکه در این شرایط صادرکننده‌ها نمی‌توانند در خصوص عرضه این محصول تعهدی دهند، تصریح کرد: هیچ‌کس قادر نیست تعهدی بدهد زیرا ضرر خواهد کرد، همان طور که بسیاری از فعالان این عرصه که در بازار با درصد کمی سود فعالیت خود را ادامه می‌دهند، حتی گاهی در فروش هر کیلو زعفران که قرار بوده 100 هزار تومان سود داشته باشند ممکن است بین 600 هزار تا یک میلیون تومان ضرر بدهند. این قبیل مسائل به دلیل وجود واسطه‌گران در بازار ایجاد می‌شود .

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی با اشاره به اینکه مسأله دخالت دلالان بر قیمت‌گذاری باید جدی گرفته شود، اضافه کرد: در حال حاضر این مسأله سبب ایجاد رکود شدیدی در بازار صادرات زعفران شده است و اگر این روند ادامه یابد و دلالان بازار را در اختیار داشته باشند قطعا صادراتی که تاکنون متوقف نشده است، متوقف خواهد شد.

وی بیان کرد: وضعیت فروش زعفران در کشور روال طبیعی خود را طی می‌کند و حضور دلالان بر فروش داخل کشور تاثیری نداشته است زیرا در ایران اگر محصولی امروز خریداری شود هیچ‌کس انتظار ندارد 10 روز دیگر نیز با همان قیمت قبلی در بازار عرضه شود و اگر چنین شود همه تعجب می‌کنند، اما در اروپا و کشورهای که هدف صادراتی زعفران هستند وضعیت این چنین نیست. تورم در هر سال یک یا دو درصد رشد دارد به همین دلیل است که کشور در زمینه فروش زعفران با مشکل روبه‌رو نشده است. مردم به این وضعیت عادت کرده‌اند.

میری در این خصوص، عنوان کرد: اگر امروز هر یک مثقال زعفران 25 هزار تومان به فروش برسد، اما چند روز دیگر به ازای هر مثقال از آن محصول مجبور باشند 30 هزار تومان بپردازند ممکن است بگویند چرا چنین شده است، اما محصول را خواهند خرید. در اروپا و دیگر کشورها این طور نیست آنها از زعفران استفاده صنعتی کرده و در تولید استفاده می‌کنند. وقتی یکی از منابع تولید افزایش چشمگیری در قیمت داشته باشد تولیدکننده با مشکل جدی مواجه می‌شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی با اشاره به اینکه آماری از صادرات زعفران در سه ماه سوم سال در دسترس نیست، افزود: در سال جاری زعفران به قیمت حداقل 5 میلیون تومان از کشاورز خریداری شده و در بازار به قیمت حداکثر 6 میلیون و 700 هزار تومان به فروش می‌رسد که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
هزاران مرد هنوز آزادند!