مجلس آینده فرصتی برای تغییر رویکردهای گذشته/ بی‎‎خیالی آفت جریان دانشجویی امروز است


معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان این که مساله محیط زیست دومین موضوع فوق العاده پراهمیت در دنیا پس از موضوع صلح است، توجه به مسئله محیط زیست را به عنوان یک ملاک در انتخابات آتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: شاید مجلس آینده، فرصتی باشد تا رویکردهای گذشته را تغییر دهیم و آینده فرزندانمان را با یک محیط زیست سالم ترسیم کنیم.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه یزد، "معصومه ابتکار" در نشست هم‎‎اندیشی با تشکل‎‎های غیردولتیاستان یزد، شکل گرفتن نهادهای مدنی را برای حفاظت از محیط زیست امری ضروری دانست و گفت: الان در شرایطی هستیم که خوشبختانه سیاست‎‎های کلی محیط زیست که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده و این سیاست‎‎ها یک خط مشی شفاف را در قوای سه گانه و جلب مشارکت مردم برای حفظ محیط زیست تبیین می‎‎کنند.

وی اظهار کرد: زمانی که به استان‎‎های مختلف می‎‎‎رویم، نشانه‎‎های بلوغ تشکل‎‎های مردمی را مشاهده می‏‏‌کنیم و این لطف خداوند و نشانگر عظیم سرمایه اجتماعی و انسانی است.

ابتکار ادامه داد: در این زمینه چند گام مهم اجرایی برداشته شده است که می‎توان به عضویت سازمان‎‎های مردم نهاد در شورای برنامه‎‎ریزی استان‎‎ها و غیره اشاره کرد.

وی همچنین تصریح کرد: در تدوین برنامه ششم از حضور نماینده سازمان‎‎های مردم نهاد در کارگروه‎‎ها استفاده شده و امیدواریم سازمان‎‎های مردم نهاد در سطح برنامه‎‎ریزی و سیاستگذاری‏‏ها وجود داشته باشند و مشارکت آن‎‎ها بتواند برای ما تاثیرگذار باشد.

وی به موضوع جلب مشارکت نخبگان و تحصیل کنندگان رشته های زیست محیطی اشاره کرد و گفت: باید آنها به خوبی مورد حمایت قرار بگیرند.

معاون رییس جمهور با بیان اینکه برای واگذاری برخی امور سازمان حفاظت محیط زیست به بخش خصوصی، گام‎‎های موثری برداشته شده است، خاطرنشان کرد: نظارت بر همه ارزیابی‎‎های زیست محیطی به استان‎‎ها واگذار شده است و هر پروژه باید کارشناس HSE مربوط به خودش را داشته باشد و این موضوع تحرک خوبی را برای فارغ‎التحصیلان این رشته به وجود می‎‎آورد و در این مورد بکارگیری نیروهای متخصص یک ضرورت است.

به گفته وی، پایش آنلاین، خوداظهاری و دیگر موارد در این زمینه کمک می‎‎کنند که از توانمندی‎‎های متخصصین و فارغ التحصیلان بیشتر استفاده کنیم.

این مقام مسئول در خصوص آیین‌‏‏نامه آزمایشگاه‌‏‏های معتمد، اظهار کرد: این آیین‏‌نامه‎‎ها به دلیل مشکلاتی بازنگری شده‎‎اند و آیین نامه جدید حدود دو تاسه هفته است که ابلاغ شده و این زمینه بسیار خوبی برای اشتغال فعالین محیط زیست خواهد بود.

ابتکار عنوان کرد: هم اکنون در ماه‌‏‏های ابتدایی دوره جدید اجرایی شدن اهداف توسعه پایدار هستیم و این اهداف 17 محور دارد که با 15محور سیاست‎‎های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری همخوانی کامل دارد.

وی افزود: 17 محور توسعه پایدار شاخص‎‎هایی را برای جهان دارد که باید سعی کنیم به این شاخص‎‎ها دست پیدا کنیم و آلودگی‎‎ها و تخریب‎‎ها را به حداقل برسانیم و حفاظت ها را افزایش دهیم و از فناوری‎‎های نوین که تاکید بر خلاقیت داشته باشند، استفاده کنیم.

وی گفت: برای استان یزد خیلی ارزشمند است که بانوان استان با تلاش هایی که در قالب تفاهم‌نامه انجام می‎‎شود، بتوانند در عرصه‎‎های مختلف آموزش و توانمندسازی و ایجاد یک جریان اجتماعی بهینه‎‎سازی مصرف انرژی را با جدیت بیشتر انجام دهند و استان یزد در این زمینه استعداد زیادی دارد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص بحث آب نیز افزود: ما در بحث آب هدف‏‏گذاری جدی در بحث الگوی مصرف داریم چرا که در بسیاری از کشورهای دنیا برای یک روستایی قبل از بحث زراعت در قراردادهایی که منعقد می‎شود، اول مساله حفاظت از آب و بعد بحث زراعت قید می‎‎شود.

وی گفت: نگاه بهره‎‎برداران، کشاورزان و روستاییان باید به این شکل اصلاح شود و اول بحث حفاظت مهم باشد و اینجا است که نقش زنان مهم است و سرمایه اجتماعی باید شکل بگیرد چرا که سرمایه‎های اجتماعی فرصت‎‎های زیادی است که بتوانیم گام‎‎هایی را در این زمینه برداریم.

ابتکار تاکید کرد: مساله محیط زیست از اهمیت بسیار زیادی برای دنیا برخوردار است به نحوی که بعد از مساله صلح، موضوع دومی که در سطح جهان از اهمیت فوق العاده‎‎ای برخوردار است، مساله محیط زیست است و در کشورمان همه باید به این موضوع اهمیت بدهند.

وی عنوان کرد: برای انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگانی را باید انتخاب کنیم که مسائل مربوط به محیط زیست را بدانند و کسانی باشند که در کارنامه خودشان توجه به مسائل زیست محیطی هم اهمیت داده باشند.

معاون رییس جمهور در پایان نیز گفت: شاید در مجلس آینده فرصتی باشد تا رویکردهای گذشته را تغییر داد و آینده فرزندانمان را با یک محیط زیست سالم ترسیم کنیم.

بی‎‎خیالی آفت جریان دانشجویی امروز است

ابتکار در جمع دانشجویان دانشگاه یزد نیز با بیان این که در جنبش دانشجویی از همان ابتدا حس استقلال طلبی، مردم دوستی و مسئولیت جریان داشت، آفت بی‎‎خیالی را آفت جریان جنبش دانشجویان خواند.

به گزارش ایسنا،وی با اشاره به عملکرد دانشجویان در سال 1332، گفت: جنبش دانشجویی مشعلی بود تا موجی از آزادیخواهی، جامعه را فرا گیرد.

وی افزود: در جنبش دانشجویی از همان ابتدا حس استقلال طلبی، مردم دوستی و مسئولیت جریان داشت ولی امروزه آفت بی‎‎خیالی جنبش دانشجویان را منفعل کرده است.

ابتکار با بیان اینکه دوران دانشجویی بهترین زمان برای کشف حقیقت و پیدا کردن راه است، افزود: بحث‎های اعتقادی و سیاسی در جوشش و حرکت جنبش دانشجویی آن زمان بسیار کمک کننده بود و امروز هم باید در جنبش‎‎های دانشجویی ادامه داشته باشد.

وی در ادامه از دکتر علی شریعتی به عنوان یکی از قوی‌ترین پایگاه فکری جنبش دانشجویی یاد کرد و گفت: کتب شهید شریعتی مشعل نواندیشی دینی و آزاد اندیشی‎‎دینی برای نسل ما بود که باور داشتیم باید آزادی اندیشه وجود داشته باشد و اجبار و تحکم در دین جایی ندارد که پس از آن امام خمینی(ره) را شناختیم و دیدیم چقدر زیبا حرف دل ما را بیان می‎‎کند، بنابراین آشنایی ما با امام(ره) تردید‎‎های ما را خنثی کرد و اینگونه شد که انقلاب به پیروزی رسید؛ انقلابی که جنبش دانشجویی مولفه تعیین کننده آن بود.

وی گفت: جنبش دانشجویی هنوز هم نقش موثر خود را ایفا می‎‎کند همانطور که در انتخابات سال 92 جریان دانشجویی بود که در تغییر فضای اجتماعی و سیاسی جامعه نقش داشت و دولت تدبیر و امید روی کار آمد و تاکنون هم برای تحقق وعده‎‎های خود تلاش کرده است.

معاون رییس دولت تدبیر و امید تاکید کرد: اگر سال 58 معتقد بودیم تنها راه مقابله با دسیسه‎‎های شمن تقابل رو در رو است و مظهر آن هم اشغال سفارت بود، اینک فضا تغییر کرده است و با مناسبات رسمی بین کشور‎‎ها دیگر مذاکره جای تقابل رو در رو را گرفته است.

وی افزود: مذاکرات برجام به گفته رهبر معظم، نرمش قهرمانانه و گام مهمی برای رفع تحریم ها بود به طوری که شرایط اقتصادی هر چند رو به بهبودی رفته است ولی با اجرای برجام بهتر هم خواهد شد.

وی تصریح کرد: دولت تدبیر در سیاست هم تغییراتی ایجاد کرد و همین که جو جامعه از امنیتی و منفی بودن به سمت انتقادی بودن پیش رفته است، هر چند گاه انتقادها بوی توهین می‎‎دهد ولی آزادی بهتر از فضای پادگانی است هرچند لازمه آن هوشیاری است.

ابتکار گفت: دولت تدبیر و امید با مذاکرات بین‎‎المللی بسیاری از موانع را برخواهد داشت چرا که موقعیت زمانی را درک کرد ولی برخی از جریانات که به نحوی می‎‎خواستند با حمله به سفارت بریتانیا در سال 1390، الگوگیری خود از تسخیر لانه جاسوسی را نشان دهند حرکتی ناشایست و غیر کارشناسی را انجام دادند، در حالی که الان ما نیاز به این کارها نداریم و موقعیت سیاسی و بین المللی ما تغییر کرده است.

وی ادامه داد: یکی از برنامه های دولت یازدهم که بسیار مرتبط با آینده و جنبش دانشجویی بوده و امروزه به یک جریان بین المللی تبدلی شده، بحث محیط زیست است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امروزه با شرایط گرمایش و آلودگی هوا، کشورها باید برای انتقال دانش با هم ارتباط داشته باشند چرا که روند کنونی گرم شدن زمین بسیار جدی است و طوفان‎‎ها، خشکسالی و سیل‎‎های مرگباری را ایجاد خواهد کرد لذا باید انتشار گازهای گلخانه ای مهار شود که نیازمند همکاری کشورهای دنیا است.

وی جریان محیط زیست را قوی‎‎ترین جریان اقتصادی‎‎، سیاسی و اجتماعی روز ایران خواند و از تشکل‎‎ها و انجمن‏‏‌های دانشگاهی دعوت کرد تا با ایجاد یک شاخه محیط زیست نسبت به استفاده درست از انرژی، بازیافت و پاکسازی محیط زیست و حفاظت از فضای سبز کار کنند.

ابتکار در پایان نیز تاکید کرد: یزد در این زمینه و در راستای اجرای آیین نامه مدیریت سبز که برای تمامی دانشگاه‏‏ها و ادارات کشور ارسال شد، پیش قدم باشد.

تخریب محیط‌زیست باید به جرگه جرم‌های دارای مجازات بپیوندد

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در نشست با قضات استان یزد نیز با تاکید بر این که تخریب محیط‌زیست باید به جرگه جرم‌های دارای مجازات بپیوندد، گفت: لازم است با توجه به این که این مهم مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته، هر چه بیشتر در دستگاه قضا فعال شود.

وی با اشاره به این که بیانات مقام معظم رهبری در خصوص محیط زیست فصل جدیدی در راستای حمایت از محیط زیست برای تمام مسئولان و دست‌اندرکاران سازمان حفاظت از محیط زیست کشور باز کرده است، اظهار کرد: بحث جرم‌انگاری تخریب محیط زیست از جمله ضروری‌ترین مسائل مرتبط با حفاظت محیط زیست محسوب می‌شود.

وی وجود بازار مناسب خرید و فروش و معاملات گونه‌های مختلف جانوری در خارج از مرزهای ایران را از جمله مهمترین عوامل قاچاق در این حوزه دانست و بیان کرد: همبستگی و هم‌افزایی دستگاه قضایی و سازمان محیط زیست استان‌ها نقش مهمی در جلوگیری از توسعه و ارتقای شکار گونه‌های کم‌یاب و نادر جانوری ایفا می‌کند.

رییس سازمان محیط زیست در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راه اندازی یک کارگروه محیط زیست در دستگاه قضایی، خاطرنشان کرد: این کارگروه بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی نظام و با توجه به رویکرد جدی نظام نسبت به مباحث زیست محیطی ایجاد شد که امیدواریم مقدمه‎‎ای بر کاهش مشکلات در حوزه محیط زیست کشور باشد.

وی ضمن قدردانی از رییس دستگاه قضا و قضات دادگستری، عنوان کرد: با ابلاغ سیاست‌های کلی نظام، هر کدام از ما مسئولیت سنگین‌تری نسبت به حفاظت از محیط زیست داریم.

ابتکار همچنین با اشاره به بحث جرم‌انگاری تخریب محیط‌زیست، بیان کرد: تخریب محیط‌زیست باید به جرگه جرم‌های دارای مجازات بپیوندد و لازم است با توجه به این که این مهم مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته، هر چه بیشتر در دستگاه قضا فعال شود.

این مقام مسئول در پایان گفت: انشاالله بتوانیم همکاری و هماهنگی را بین قوه مجریه و قضائیه در حوزه محیط زیست داشته باشیم و شاهد کاهش تخلفات در عرصه‌های محیط‌ز‌یستی و بهبود وضعیت و ارتقا شاخص‌های محیط‌زیستی باشیم.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
نمایشگاه خودرو فرانکفورت 2015 و خودروهای خیالی آینده