با افزایش تولید محصولات کشاورزی، اقتصاد مقاومتی تحقق می‌یابد


رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان‌ جنوبی، گفت: اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی یعنی افزایش تولید که باید در بخش مصرف، صرفه‌جویی صورت گرفته و اسراف‌ها کاهش یابد.

هاشم ولی‌پورمطلق، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان‌جنوبی، اظهارکرد: اقتصاد مقاومتی در حوزه‌ کشاورزی به معنای تلاش برای حداکثر استفاده از امکانات موجود برای تولید محصولات استراتژیک و اساسی برای کاهش وابستگی به کشورهای خارجی، افزایش بهره‌وری تا حد امکان، تولید کالاهایی که وابستگی به خارج را هر چه کمتر می‌کنند و تأمین نهاد‌های لازم به شکل کامل و در زمانی مناسب است که باید به موازات این‌ها در بخش کشاورزی سرمایه‌گذاری نیز صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی یعنی افزایش تولید، افزود: باید در بخش مصرف، صرفه‌جویی صورت گیرد و اسراف‌ها کاهش یابد که در حال حاضر به نظر می‌رسد که با اصلاح قیمت‌ها اسراف بسیار کم شده است.

رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی، ادامه داد: از سوی دیگر باید به عوامل مؤثر بر تولید از جمله تأمین نیازهای تولید مثل بذر، کود، سم، دارو، اسپرم و ماده‌ی ژنتیکی مؤثر و مناسب و نیز به سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی توجه کرد.

ولی‌پورمطلق، تاکیدکرد: در اقتصاد مقاومتی باید هر چیزی که تولید را افزایش، ضایعات را کاهش و هزینه و قیمت تمام‌شده را پایین می‌آورد، مورد توجه قرار گیرد.

وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامی با مطرح کردن موضوع اقتصاد مقاومتی آن را تنها راه ادامه روند پیشرفت کشور دانستند که می‌توان با این الگو تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.

رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی، با اشاره به اینکه تکیه بر مزیت‌های نسبی تولید و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی از جمله اقدامات این سازمان در خصوص تحقق این شعار است، افزود: اعطای تسهیلات کم‌بهره برای توسعه سطح زیرکشت محصولات زراعی، باغی و دامی مزیت‌دار استان از محل اعتبارات ریالی صندوق توسعه ملی در سال گذشته در زیر بخش آب و خاک، باغبانی، گلخانه، زراعت، صنایع تبدیلی، طیور و دام جمعاً به مبلغ 230 هزار و 873 میلیون ریال در بانک عامل، در قالب 700طرح، به مرحله انعقاد قرارداد رسیده است.

ولی‌پورمطلق تصریح کرد: همچنین در این راستا برای استفاده از توان بخش خصوصی و تکیه بر اجرای سیاست‌های اصل 44، سازمان جهادکشاورزی استان، اقدام به واگذاری امور تصدی‌گری به بخش غیردولتی کرده است.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی متکی بر علم محوری نیز در برنامه‌های این اداره در این راستا گنجانده شده است، اظهارکرد: در بحث آموزش کارکنان سازمان جهادکشاورزی اقدامات لازم را به عمل آورده، به طوریکه در سال گذشته تعدادی از کشاورزان استان از طرح‌های موفق کشاورزی استان بازدید و با آخرین فناوری‌های نوین در بخش کشاورزی آشنا شدند.

رییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی، ادامه داد: در بحث آبیاری تحت فشار نیز 4713 هکتار از اراضی استان مجهز به سیستم آبیاری شده و آبیاری قطره‌ای انجام می‌شود.

ولی‌پور مطلق تاکید کرد: در بحث استخرهای پرورش ماهی نیز در سال گذشته بیش از 500 استخر دو منظوره پیش بینی شده بود که این امر برای سال جاری 619 واحد گرمابی و 77 واحد ماهیان سردابی بوده است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه چرخه تولیدات گوشت مرغ در استان تکمیل و حتی مازاد آن به سایر استانها حمل می‌شود نیاز بود با توجه به هزینه‌های کمتر و اشتغال چندین نفر در استان کارخانه خوراک دام ستاره کیان در سربیشه و کارخانه تولید کود بنتونیت در فردوس به بهره برداری رسید.

رییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی، خاطرنشان کرد: در راستای اقتصاد مقاومتی و اهمیت آن در بخش کشاورزی و همچنین سیاست‌های آن در بخش کشاورزی، باید هزینه‌های مصرفی پایین و تولید و درآمد بالا باشد، لذا در همین راستا اولین کارخانه تولید کود بنتونیت در شهرستان فردوس در سال جاری به بهره‌برداری رسید.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
افزایش تولید داخل در چارچوب اقتصاد مقاومتی