«پیاده‌روی با مارکس» در یک کتاب


یعقوب حیدری که به تازگی نگارش کتاب «من متولد خوابگاه سربازان روس»‌ را که اثری تک‌نگاری درباره محله‌ای به نام«گازارما» است به پایان رسانده، از عزم خود برای نگارش کتابی با موضوعیت کارل مارکس اقتصاد‌دان المانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، این کتاب که بناست کار نگارش آن با شروع سال جدید آغاز شود و در حال حاضر طرح آن تهیه شده است آن‌چنان که نویسنده می‌گوید متأثر از علاقه‌مندی‌های شخصی وی به مسائل فلسفی شکل گرفته و با عنوان «کارل لای همین کتاب قایم شده - پیاده‌روی با مارکس» راهی بازار می‌شود.

حیدری گفت: من از زمان کودکی یک‌سری سوالات فلسفی برایم مطرح بود. این سوالات مرا به خواندن متون فلسفی چه آثار فلاسفه کهن همچون افلاطون و چه آثار فلاسفه معاصر مثل آثار فلسفه اگزیستانسیالیسم و به طبع آن نظریات ژان پل سارتر علاقه‌مند کرد. می‌گویند سارتر در زمره فلاسفه معاصر است که در اواخر عمرش با نوشتن کتاب «خرد دیالکتیکی» به سمت ایده‌های مارکس گرایش پیدا کرد.

این نویسنده همچنین افزود: هنوز برای من این سوالات مطرح است که چطور بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی کسانی در همان کشور هستند که به اندیشه‌ها و افکار این اقتصاددان وفادارند. اگرچه بخشی از این سوالات از نظر برخی‌ها ضد و نقیض باشند ولی در من وجود دارند و همه این‌ها دست به دست هم داده است تا من با نوشتن این کتاب به دنبال راهی برای پیدا کردن پاسخ سوالاتم باشم. بویژه که مارس کسی است که افکارش در دیدگاه‌های نقد ادبی افرادی چون لوکاچ و نمایشنامه‌های برشت تاثیر دارد.

یعقوب حیدری همچنین گفت کتاب «من متولد خوابگاه سربازان روس» را آماده چاپ دارد که به موضوع کارگران کارخانه نساجی می‌پردازد که در جنگ جهانی اول در خوابگاه سربازان روس زندگی می‌کردند. این کتاب بناست در زمره کتاب‌های قایم‌شده‌ها از این نویسنده با عنوان «یک محله در گوشه‌ای از این کتاب قایم شده» با زیرتیتر «من متولد خوابگاه سربازارن روس» راهی بازار شود.

او پیش‌تر درباره این کتاب گفته بود: «گازارما» بازگوکننده محله‌ای است که من در آن متولد شدم و بخشی از دوران زندگی خود را در آن سپری کرده‌ام. این کتاب به برهه‌ای از تاریخ در دوره رضاشاه و زمانی که کارخانه نساجی در آن شکل گرفت و کارگران بخت‌برگشته ایرانی در آن‌جا مشغول به کار شدند مربوط می‌شود. محله‌ای که در واقع خوابگاه باقی‌مانده از جنگ جهانی اول بود که روزگاری سربازان روس در آن‌ اقامت داشتند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
مستند کتاب "پیاده آمده ام"