نماینده جنجالی مصر به دنبال دریافت پناهندگی سیاسی در آمریکا


گزارش‌های رسانه‌ای به نقل از منابع نزدیک به توفیق عکاشه، نماینده پارلمان مصر حکایت از این دارد که وی در تلاش است تا درخواست پناهندگی سیاسی را به ایالات متحده آمریکا ارائه دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، در این گزارش‌ها اعلام شده است که توفیق عکاشه در واکنش به لغو عضویتش در پارلمان مصر، تصمیم گرفته است تا این گام را اتخاذ کند.

لغو عضویت توفیق عکاشه در پی دیدار وی در خانه‌اش با سفیر رژیم صهیونیستی در قاهره صورت گرفت که محافل سیاسی و مردمی مصر این اقدام را نشانه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خواندند.

پس از لغو عضویت این نماینده پارلمان مصر، حاییم کورن، سفیر اسرائیل در قاهره پارلمان مصر را مورد انتقاد شدید قرار داد و گفت: واکنش‌ها در داخل پارلمان مصر در مورد دیدار من با توفیق عکاشه سوال‌های بسیاری را در مورد رابطه میان اسرائیل و مصر برمی‌انگیزد. من به تمام پیشنهادهای توفیق عکاشه در دیداری که اخیرا داشتیم، گوش دادم. اندیشه‌های وی نشأت گرفته از حسن نیت یک عضو پارلمان مصر است که تمایل دارد اقتصاد مصر را به جلو ببرد.

وی افزود: من فکر می‌کنم که او واقعا یک مصری خوب است و برای کشورش خالصانه فعالیت می‌کند. زمانی که مساله مربوط به عملی کردن این پیشنهادها در عالم واقع باشد، ما باید فعالیت کنیم و آنچه که از این پیشنهادها واقع بینانه است، تعیین کرده و در مورد چگونگی اجرای آن فکر کنیم.

این مقام اسرائیلی گفت: دیدار من با عکاشه به بررسی مسائل بسیاری مربوط به اسرائیل در زمینه آب، اقتصاد، مدارس و اموری از این قبیل اختصاص داشت. ما فقط بر این امور تمرکز کردیم و به مساله داخلی مصر نپرداختیم.

سفیر رژیم صهیونیستی در قاهره در پاسخ به این سوال که آیا نسبت به آنچه که رخ داده است، اظهار تاسف می‌کند، عنوان داشت: هر شخصی که با چنین واکنشی از داخل پارلمانی مواجه شود که وابسته به آن است، این کار را امری خوب نخواهد دید.

وی افزود: عکاشه به من گفته بود که وی نمی‌ترسد و معتقدم که وی خود را برای واکنش‌هایی آماده کرده بود و این علی رغم آن است که او از آنچه که رخ داد، خرسند نبود. این مساله در داخل پارلمان رخ داد و در این چارچوب باید گفت که دیدار من با عکاشه مساله‌ای جدید نبود. مشکل چه بسا در رسانه‌ها بوده است.

سفیر رژیم صهیونیستی مدعی شد: نظام آموزشی در مصر به روی بازنشان دادن به طرف دیگر و پذیرفتن فرهنگ آن ترغیب نمی‌کند و هجمه‌ای علیه روند "عادی سازی" روابط میان مصر و اسرائیل وجود دارد و این مساله به نفع مصر نیست.

وی با این ادعا که لیبی یک کشور نیست، تصریح کرد: اگر مصر از مسائل لیبی احاطه داشت، می‌داند که لیبی یک کشور نیست.

این مقام اسرائیلی مدعی شد تغییراتی که در منطقه عربی رخ داد، ایجاب می‌کند که کشورهای عربی با اسرائیل همکاری کنند. مخالفت فرهیختگان و سیاستمداران مصری با مساله عادی سازی روابط با اسرائیل در وضعیت "دشمنی" باقی می‌ماند، همانطور که ما در گذشته در این وضعیت بودیم.

وی با تکذیب این مساله که در موساد فعالیت کرده باشد، در مورد سد النهضه نیز گفت که اسرائیل هیچ ارتباطی به این مساله ندارد و در آن مداخله نمی‌کند. اما اگر قاهره درخواست کند، اسرائیل تصمیمی برای مداخله در این امر را دارد، به ویژه این که اسرائیل کارشناسانی در زمینه آبی دارد که تجربه عملی دارند.

کورن گروه اخوان المسلمین را نیز "بزرگترین دشمن مصر در کنار تروریسم " توصیف و اظهار کرد که جنبش حماس در نوار غزه و تروریسم در سیناء و همچنین داعش بزرگترین دشمنان مصر هستند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
پناهندگی به آمریکا