شناسنامه شخصیت‌های «معمای شاه»؛ مسئول فرهنگی حسینیه ارشاد که بود؟


شناسنامه شخصیت‌های «معمای شاه»؛ مسئول فرهنگی حسینیه ارشاد که بود؟

باشگاه خبرنگاران/ علی شریعتی فرزند محمد تقی متولد دوم آذر 1312 در روستای کاهک در نزدیکی سبزوار بود. وی تحصیلات ابتدایی خود را در سال 1319 در دبستان «ابن یمین» مشهد سپری کرد. بعد از آن در سال 1325 وارد دبیرستان «فردوسی» مشهد شد. شریعتی در سن شانزده سالگی وارد دانشسرای مقدماتی گردید. بعد از آن در سال 1334 به دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه مشهد وارد شد و تحصیل در رشته زبان و ادبیات فارسی را برگزیند.
ازدواج علی شریعتی
سال 1337 علی شریعتی با پوران شریعت‌رضوی همکلاسی‌اش ازدواج کرد.
سفر به فرانسه و اخذ مدرک دکتری
شریعتی از بعد اخذ لیسانس در رشته ادبیات فارسی به عنوان شاگرد اول در این رشته برای ادامه تحصیل به فرانسه سفر کرد تا تحصیلات خود را در مقطع دکتری در رشته ادبیات در دانشگاه سورین ادامه دهد. ولی در فرانسه علاوه بر ادبیات جامعه‌شناسی، مبانی علوم تاریخ، تاریخ ادبیات و تاریخ و فرهنگ اسلامی را نیز خواند.
دستگیری بدست ساواک
در سال 1343 دکتر علی شریعتی به ایران بازگشت. اما در مرز ساواک او را دستگیر کرد. شریعتی پس از آزادی از زندان به مشهد بازگشت.
فعالیت‌های فرهنگی دکتر علی شریعتی
سال 1344 دبیر انشاء کلاس چهارم در یک دبستان و بعد از آن استاد‌یار تاریخ دانشگاه مشهد شد.
سال 1348 به حسینه ارشاد دعوت شد و به عنوان مسئول فرهنگی حسینه ارشاد انتخاب شد.
سال 1352 با تعطیلی حسینیه ارشاد، دکتر علی شریعتی به مدت 18 ماه به زندان کمیته شهربانی رفت.
زندگی در فرانسه
دکتر علی شریعتی از سال 1959 تا سال 1964 را در فرانسه به سر برد.
زندگی پنهانی دکتر شریعتی
از سال 1351 تا اوایل تیر 1352 شریعتی زندگی پنهانی را سپری کرد. بعد از تعطیل شدن حسینیه ارشاد پدر، برادر و همسر وی گروگان گرفته می‌شوند تا خود را معرفی کند. پس از دستگیری شریعتی به مدت 18 ماه در اوین زندانی می‌شود.
سفر به بروکسل
دکتر علی شریعتی بعد از آزادی از اوین به بروکسل سفر می‌کند و پس از چند روز اقامت در آنجا راهی ساوت همپتون انگلستان می‌شود.
مرگ مشکوک دکتر شریعتی
دکتر علی شریعتی در 29 خرداد 1356 در حالی که سه هفته از زمان سفرش به انگلیس گذشته بود به شکل مشکوکی درگذشت. علت مرگ وی انسداد شرایین و نرسیدن خون به قلب اعلام شد. پیکر دکتر علی شریعتی بر خلاف وصیتش که در آن خواسته بود در حسینیه ارشاد دفن شود در قبرستان در دمشق و در جوار حضرت زینب (س) به خاک سپرده شد. دکتر علی شریعتی در زمان حیات خود مقاله‌ها و نوشته‌های بسیاری را از خود به جا گذاشت. همچنین از وی به عنوان یکی از افراد مؤثر در شکل گیری انقلاب اسلامی یاد می‌شود. از جمله کتب معروف دکتر شریعتی می‌توان به «فاطمه فاطمه‌ است» و «کویر» اشاره نمود. نقش دکتر علی شریعتی را در مجموعه تلویزیونی «معمای شاه» سعید داخ ایفا می‌کند

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
وزیر ارشاد: شناسنامه فرهنگی گیلان تهیه شود