احضار مولاوردی برای ارائه توضیحات/حکم اعدام بابک زنجانی مصلحت‌اندیشی نیست/مرخصی رحیمی در ایام نوروز


*پرونده حمله به سفارت عربستان در مدت 70 روز رسیدگی شد

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از پرونده‌های مهم که در مدت 70 روز برای آن کیفرخواست صادر شد پرونده مربوط به حمله به سفارت عربستان بود که در رابطه با آن 121 نفر جذب و دستگیر شدند و برای آن‌ها قرار بازداشت موقت و قرار وثیقه صادر شده است که از این تعداد 24 نفر به دادگاه احضار شدند که پرونده برخی از آن‌ها منجر به صدور قرارشد اما تعدادی نیز که مرتکب اتهامی نشده بودند آزاد شدند و 48 نفر راهی دادگاه ویژه روحانیت شدند این پرونده به لحاظ اهمیتی که برای تمامی مسئولین نظام داشت در مدت 70 روز رسیدگی شد.

*750هزار نفر از صاحبان حساب  ثامن‌الحجج تعیین تکلیف شدند 

حجت الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: یکی دیگر از پرونده‌های وقت ‌گیر و سنگین سال 94 که هنوز نیز ادامه دارد و با هماهنگی‌های بانک مرکزی و قوه قضاییه در حال رسیدگی است پرونده شرکت تعاونی ثامن‌الحجج است که دارای 2 میلیون  و 400 هزار سرمایه گذار است که با یک کار چند جانبه بین دستگاه قضایی، بانک و مدیران دیگر در حال رسیدگی است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در این پرونده حدود 750 هزار از صاحبان حساب تعیین تکلیف شدند که به آن‌ها هزارمیلیارد پول نقد پرداخت شد و در حال حاضر به سرمایه‌گذاران این تعاونی مبلغ 35 میلیون تومان پرداخت می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: یکی از مشکلات که در سال‌های گذشته نیز وجود داشت مربوط به معوقات بانکی است که در این راستا کارهای بانکی زیادی انجام شده است اما متاسفانه جمع معوقات سال‌های گذشته نسبت به سال 94 کاهش پیدا نکرده است اما تعداد معوقات مربوط به افراد دانه درشت کم شده است به عنوان مثال معوقات بانکی فردی در سال‌های گذشته به 6 هزارمیلیارد نیز رسیده بودکه تعداد این افراد کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: در رابطه با پرونده‌های معوقات بانکی برای تعدادی قرار بازداشت صادر شده است که همین بازداشت‌ها باعث شده است این افراد پای میز بیایند و با بانک‌ها وارد توافق شوند که امید است این صحبت‌ها به نتیجه برسد که البته بنده به دادستان تهران توصیه کردم مسئله معوقات بانکی را رها نکنند و همچنان به پیگیری آن ها ادامه دهند و اگر جایی مشاهده شد فردی قصد تخلف و رهایی از زندان را دارد قرارهای بازداشت دوباره صادر شود.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به مشکلات دستگاه قضایی در سال 94 گفت: دستگاه قضایی در سال 94 به لحاظ بودجه به شدت در مضیقه بود که البته این مشکل بسیاری از دستگاه ها در سال 94 بود که البته چک مربوط به بودجه صادر شده اما اگر تا 25 فروردین ماه پرداخت نشود به آن رسیدگی می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والامسلمین محسنی اژه‌ای گفت: دستگاه قضایی همیشه به لحاظ کادر قضایی و کارمند دارای مشکل بود که معاونت آموزش و جذب دستگاه قضایی در سال 94 بیش از سال‌های دیگر در استخدام نیرو تلاش کردند که در این راستا 1088 نفر به تعداد قضات افزوده شد که آن‌ها جذب استخدام و وارد دستگاه قضایی شدند که البته این تعداد در حال حاضر دادیار دادسراها هستند.

سخنگوی قوه قضاییه بیان داشت: یکی از مشکلاتی که هم دولت و هم مجلس باید به دستگاه قضایی کمک کنند این است که هر قاضی شاغل در دستگاه قضایی نیازمند حداقل 3 کارمند است که استخدام قضات در دستگاه قضایی اما استخدام کارمندان وظیفه دولت است و در این راستا بابت استخدام هزار قاضی در سال 94 حداقل نیازمند 3 هزار کارمند هستیم تا پرونده‌ها سریعتر رسیدگی شود.

*قاچاق مواد مخدر مهمترین پرونده‌های دستگاه قضایی است 

حجت‌الاسلام و الامسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: پرونده‌های قاچاق مواد مخدر مهمترین پرونده‌های دستگاه قضایی است که متأسفانه به دلیل اینکه کشور ما در مسیر بین کشورهای تولید کننده و کشورهای اروپایی قرار دارد بیشترین آسیب را از این مواد مخدر خورده است.

وی گفت: از زمانی که نیروی ناتو وارد افغانستان شدند کشت مواد مخدر در این کشور به چندین برابر سال‌های گذشته رسیده حتی می‌توان گفت 4 هزار تن و یا بیشتر که بار آن را نظام جمهوری اسلامی ایران بر دوش دارد و نمی‌‌توانیم بگوییم چون مسئولان افغانستان به این موضوع رسیدگی نمی‌کنند ما نیز نباید با آن مقابله کنیم و اجازه دهیم این مواد جوانان ما را هر روز به مرگ تدریجی نزدیک کند.

*مجرمان مربوط به مواد مخدر 42 درصد از کل زندانیان  

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در سال 94 حدود 124 تن مواد مخدر فقط توسط دادگستری‌ها کشف شد که آمار مربوط به کشفیات نیروی انتظای در دست نیست و در  بعضی از کشفیات حجم محموله‌ها حتی به 200 کیلو هروئین و 100 کیلو شیشه نیز رسیده است  که این مقدار مواد می‌تواند چندین هزار خانواده را بی خانمان کند که یکی از موضوعاتی که در این رابطه وجود دارد این است که همیشه مجرمان مربوط به مواد مخدر 42 درصد از کل زندانیان را به خود اختصاص داده است و حتی این تعداد به 45 درصد نیز رسیده است.

*بیشترین مرگ و میر زندانیان مربوط به مواد مخدر است 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با توجه به اینکه بیشترین مرگ و میر زندانیان مربوط به مواد مخدر است  گفت: در یکی از موارد یک زندانی حدود یک کیلو سیصد گرم مواد مخدر را بلعیده و قصد ورود به زندان را داشته است که باعث مرگ وی شده و بعدا این افراد در زمان بازداشت موقت و یا محکومیت در زندان جان خود را از دست می‌دهند.

وی افزود: در رابطه با مجازات متهمان مواد مخدر دو حکم اعدام و حبس ابد مطرح است که کشورهای غربی در این رابطه ما را به نقد حقوق بشر متهم می‌کنند اما باید گفت که دستگاه قضایی فقط طبق قانون عمل می‌کند و در قانونی که در سال 76 در تشخیص مصلحت نظام تصویب شد حکم محکومان مواد مخدر حبس ابد و یا اعدام است.

*حمل بیش از100 گرم هروئین، شیشه حکم اعدام دارد

سخنگوی قوه قضاییه بیان داشت: اگر فردی بیش از100 گرم هروئین، شیشه  و یا مواد مشتقات هروئین را حمل کند قاضی نمی‌تواند حکمی جز حکم اعدام صادر کند البته در مواردی اگر فرد برای اولین بار دست به جرم زده باشد قاضی می‌تواند با یک درجه تخفیف حکم اعدام را به حبس ابد تغییر دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: کشورهای غربی که خود را حامی حقوق بشر می‌دانند عنوان می‌کنند که این افراد را نباید اعدام کنید اما خودشان با فرستادن نیروهای ناتو به کشور افغانستان زندگی و زمین های مردم این کشور را مورد تجاوز  قرار داده‌اند ما ادعا نمی‌کنیم حکمی بهتر از حکم اعدام وجود دارد اما تا زمانی که روشی بهتر پیدا نکرده‌ایم نمی‌توانیم  قانون را نقض کنیم.

وی افزود: با توجه به ماده 34  قانون مبارزه با مواد مخدر ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکیل شد که رئیس جمهور ریاست آن‌ها را برعهده دارد و چندین وزیر از جمله وزیر کشور، وزیر اطلاعات عضو آن هستند و فقط دو نفر از دستگاه قضایی شامل دادستان کل کشور و رئیس مکان تهران عضو این ستاد هستند.

*انتقاد به عدم حضور رئیس جمهور در جلسات مبارزه با مواد مخدر

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تأکید کرد: بسیاری از ناهنجاری ها در جامعه از طریق معتادان مواد مخدر انجام می گیرد. حال در این امر مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر در دولت‌های مختلف از جمله دولت نهم، دهم و یازدهم چند جلسه به ریاست رئیس جمهور برگزار کرده است؟

معاون اول قوه قضاییه گفت: از 2 سال و نیم گذشته تا کنون ستاد مبارزه با مواد مخدر 3 جلسه برگزار کرده که یک جلسه آن به ریاست رئیس جمهور و 2 جلسه دیگر به ریاست وزیر کشور برگزار شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: ما موافق اعدام نیستیم ولی قانون امروز مصوبه مجلس شورای اسلامی است و نمی‌توان در این خصوص از ارزش‌ها و قانون کوتاه آمد. به همین دلیل عمدتاً‌ به سراغ قاچاقچیان اصلی رفتیم و امیدواریم همین روند در سال 95 دنبال شود.

*سلامت‌سازی داخل قوه قضاییه یکی از اولویت‌ها 

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اولویت‌های سال 95 پیش روی قوه قضاییه گفت: مصون‌سازی و سلامت‌سازی داخل قوه قضاییه یکی از اولویت‌های جدی ما در سال 94 بود که در سال95 هم امیدواریم بر کیفیت و کمیت آن بیفزاییم و کسانی که در داخل قوه قضاییه نقطه ضعفی دارند و ممکن است به دستگاه قضا خدشه وارد کنند در این خصوص با این افراد با جدیت برخورد می‌کنیم. و هیچ گونه اغماضی در این خصوص صورت نمی‌گیرد.

وی در ادامه با اشاره به تحقق شعار اقتصاد  مقاومتی اقدام و عمل گفت: در سال 95 در جهت تحقق این شعار به سازمان بازرسی کل کشور تأکید بیشتری شده تا بر اجرای این قانون نظارت جدی و مستمری صورت گیرد و پی در پی آن را گزارش کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به مسائل ارزی، ریالی و قراردادهایی که در خصوص مسائل مهم تجاری که در راستای تحقق مقاومتی است گفت: از دستگاه قضا خواسته شده تا امنیت کسانی که می‌خواهند فعا&a


ویدیو مرتبط :
مصلحت اندیشی یا انقلابی گری ؟