سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



بروز تغییرات ژنتیکی سرطان‌زا در اثر آلودگی هوا


سلامت نیوز:رییس مرکز تحقیقات سرطان با تاکید بر این که در حوزه ثبت مبتلایان به سرطان ریه کم شماری داریم، گفت: مطالعاتی که در سال 80 انجام دادیم نشان داد که پنجمین عامل مرگ و میر در کشور بیماری‌های ریوی بوده و بیشترین افرادی که از این بیماری فوت می‌‎کردند افراد روستایی بودند و دلیل آن آلودگی هوا بوده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر محمد اسماعیل اکبری در میزگرد تخصصی چهارمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا با اشاره به تجربیات کشور در زمینه کاهش عوامل خطرزا، افزود: 30 سال قبل که مسوولیت سلامت اصفهان به من واگذار شد، با شیوع مالاریا در این استان مواجه شدم که با تدوین یک برنامه سه ساله توانستیم این بیماری را ریشه کن کنیم.

وی، موضوع آلودگی هوا را تنها محدود به سلامت ندانست و اظهار داشت: حوزه سلامت تنها زبان گویا برای بیان خطرات آلودگی‌های هوا است.اکبری با اشاره به ثبت ملی مرگ و میر در سال 80 خاطر نشان کرد: تا قبل این زمان کسی اطلاعات دقیقی از میزان مرگ و میر در کشور نداشت و با اقدام صورت گرفته در این زمینه نتایج قابل توجهی به دست آمد.

رییس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به برخی از نتایج به دست آمده در این طرح، ادامه داد: در مطالعاتی که در این زمینه اجرایی کردیم مشاهده شد که پنجمین عامل مرگ و میر در کشور بیماری‌های ریوی است و مشاهده شد که بیشترین افرادی که از این بیماری فوت می‌‎کردند افراد روستایی بودند و دلیل آن آلودگی هوا بوده است.

اکبری با بیان این که نتایج این تحقیقات نشان داد که آلودگی هوا از سال‌ها قبل در کشور وجود داشته است، گفت: زمانی که موضوع آلودگی هوا به شهرها رسید، بحث درباره آن بیشتر شد.

وی با اشاره به وجود بیماران مبتلا به سرطان ریه که آن که خود بیمار و یا خانواده وی دخانیات مصرف کرده باشند، افزود: وجود این بیماران نشان می‌دهد که اتفاقات دیگری در کشور رخ داده و آن تغییرات ژنتیکی و افزایش آلودگی هوا است.

رییس مرکز تحقیقات سرطان در این زمینه توضیح داد: با ادامه آلودگی‌های هوا ژن‌ها آن قدر تغییر ماهیت می‌دهد که خودشان هم تغییر ماهیت می‌دهند که در این صورت شاهد بروز انواع سرطان‌ها در افراد جامعه هستیم.

وی با اشاره به تعداد مبتلایان به سرطان ریه، با تاکید بر این که در این زمینه کم شماری داریم، خاطر نشان کرد: اخیرا ثبت مبتلایان ریه به من واگذار شده است.

اکبری اضافه کرد: درحال حاضر سرطان معده که از نظر من یک بیماری اجتماعی است کشنده‌ترین نوع سرطان در مردان است و سرطان مری به دلیل آن که ایران در کمربند این سرطان قرار دارد در کشور شیوع بیشتری دارد.


ویدیو مرتبط :
تصادف زنجیره ای بر اثر آلودگی و گرد و غبار هوا