محله هرندی زخمی بر چهره پایتخت (+عکس)


 محله هرندی تهران یکی از محلات با آسیب های اجتماعی فراوان است که با توجه به وقایع و صحنه های ناگواری که در این بخش از شهر روی می دهد مردم و مسئولان از آن به عنوان زخمی عمیق بر چهره شهر یاد می کنند.

به گزارش ایرنا این زخم کهنه در تازه ترین اقدام مسئولان یعنی شبگردی اصحاب رسانه به همراه جمعی از مدیران شهرداری تهران و سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت که شنبه شب صورت گرفت،بامشاهده صحنه هایی از وجود معتادان با لباس های ژنده و کثیف و سر وضعی نامناسب که در شرایط نامساعد فقط عمر خود را به بطالت می گذراندند بخوبی خود را نشان داد. 

اگرچه حضور وزیر بهداشت و این همه خبرنگار و مسئول برای ساکنان محله هرندی تهران بسیار قابل توجه بود و همه مردم به ویژه معتادین این محله از حضور آنان بهت زده شده بودند اما فرصتی برای ترکیدن بغض ساکنان به روی مسئولان بود. 

خبرنگار ایرنا در این شبگردی پای صحبتهای ساکنان محله ای نشست که بیش از 60 سال است به محلی برای توزیع مواد مخدر تبدیل شده است. 

یکی از ساکنان محله شهید هرندی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این محله یکی از پرآسیب ترین محلات کشور است و می توان گفت مردم از حضور بی شمار معتادین متجاهر خسته و و دچار نوعی افسردگی شده اند. ابراهیم محمدیان افزود: شهرداری تهران در اقدامی قابل توجه با احداث مرکز اعتیاد بهاران در این محله به نوعی فعالیت خود را برای ساماندهی معتادین آغاز کرده است. 

محله هرندی با بسیاری از محلات شهر تهران تفاوت هایی دارد از جملاتی که بین یکدیگر رد و بدل می شود و تا ایجاد ترس و نا امنی همه و همه در تاریکی این محله محسوس است. 

یکی از معتادین که در مرکز نگهداری معتادین بهاران حضور دارد به خبرنگار ایرنا گفت: من یک شهرستانی هستم که بدلیل نبود مکان برای اقامت و نبود کار به مواد مخدر روی آوردم. 

وی افزود: بیش از چهار سال بود که شب ها را در پارک در کنار بسیاری از معتادین به صبح می رساندم اما اکنون با ایجاد این کمپ بصورت داوطلبانه برای درمان خود به این جا مراجعه کردم و الان حدود سه ماه است که موادی مصرف نمی کنم و پاکم. 

این معتاد که تحت درمان مجتمع درمانی بهاران قرار دارد خاطرنشان کرد: پس از درمان قطعی این مرکز با مربیان خود در زمینه های مختلف کلاس هایبا هدف ایجاد اشتغال برگزار می کند و ما می توانیم در این مرکز حرفه آموزی کنیم. 

* امرودی: شهرداری وظیفه جمع آوری معتادین را ندارد 

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در حاشیه این شبگردی به خبرنگار ایرنا گفت: شهرداری تهران هیچ مسئولیتی در زمینه جمع آوری و نگهداری معتادین را ندارد و وظیفه سایر دستگاه ها از جمله بهزیستی و نیروی انتظامی است که در این زمینه فعالیت کنند. 

حجت الاسلام میثم امرودی افزود: شهرداری تهران بدلیل اینکه وجود معتادین در این شهر چهره زیبای پایتخت را تغییر می دهد برای جلوگیری از این چهره ناپسند شهر در این زمینه فعالیت می کند. 

وی افزود: 23 مجتمع بهاران در مناطق مختلف شهر تهران احداث شده و شهرداری تهران عزم خود را برای ساماندهی معتادین جزم کرده است. 

* 60 درصد معتادین شهرستانی هستند 

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: 60 درصد معتادین کارتن خواب در شهر تهران شهرستانی هستند. 

وی تصریح کرد: درصورتی که بتوانیم این معتادین را به شهرستان های خود بازگردانیم پاکسازی منطقه و ساماندهی معتادین تهرانی خیلی راحت تر صورت می گیرد. 

معاون شهردار تهران تاکید کرد: شهرداری تهران با ایجاد بیش از 40 مرکز بهاران ویژه معتادین خانم و آقا تلاش می کند معتادین را درمان و توانمندسازی کند. 

به گفته امرودی با اقدام مناسب فرهنگی شهرداری تهران تاسیس دبیرستان دخترانه در محله هرندی در دستور کار اداره کل آموزش و پرورش قرار گرفت. 

وی خاطرنشان کرد: بدلیل مشکلات امنیتی چندین سال بود که مردم این محله از نبود دبیرستان دخترانه محروم بودند که با اقدام فرهنگی شهرداری تهران در این محله این مرکز آموزشی تاسیس شد. 

نام محله هرندی برای هر شهروند تهرانی و سایر شهروندان استان های کشورمان شناخته شده اما نه به نیکی بلکه بیشتر به عنوان محلی برای تجارت مرگ، محله ای که همگان آن را به نام معتادین و خرید و فروش مواد مخدر و خلاف می شناسند. 

با این وجود شهرداری تهران و سایر دستگاه های انتظامی و امنیتی در تلاش هستند تا رنگ تاریک این محله را به رنگی زیبا و محیطی با نشاط برای ساکنان آن در آورند تا دیگر شاهد اندوه و افسردگی کسی در این محله نباشیم. 

برخی افراد از کاهش معتادین در این محله خبر دادند و برخی نیز به روزهای بهتر این محله امیدوار هستند. 


ویدیو مرتبط :
محله سوهانک ؛ محله برج‌های سربه فلک کشیده پایتخت با زومیلا_www.zoomila.com