لزوم تنوع بخشی به بازارهای هدف و تولیدات صادراتی


سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان گفت: صادرات موجب ورود تولیدات به فضای رقابتی فراتر از سطح کشور می‌شود و این مساله به افزایش کیفیت تولیدات کمک زیادی می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، مهرداد نیکو در همایش بزرگداشت روز ملی صادرات و تجلیل از صادرکنندگان برتر استان که 25 آبان‌ماه در اهواز برگزار شد، اظهارکرد: هنگامی که تولید ما وارد جامعه هدف صادراتی می‌شوند باید با استانداردهای آن جامعه مطابقت کنند و این مساله موجب ارتقا کیفیت و کاهش قیمت تمام شده محصول می‌شود و به صورت غیر مستقیم بر رفاه مردم تاثیر می‌گذارد.

وی افزود: باید نگاهی فرآیندی به مساله صادرات داشته باشیم و به صورت زنجیره‌ای به آن توجه کنیم تا شاهد موفقیت در این زمینه باشیم؛ اگر بخواهیم به بخشی از فرآیند صادرات توجه کنیم دچار شکست خواهیم شد و نمی‌توانیم در زمینه صادرات شاهد موفقیت باشیم. به عبارتی باید تمام فرآیند صادرات یکجا مورد توجه قرار گیرد.

نیکو ادامه داد: بحث تنوع بخشی به بازارهای هدف و تولیدات صادراتی یکی از مسائلی است که در صادرات باید مدنظر قرار بگیرد و این مسایل را جزو اهداف صادراتی خود قرار دهیم؛ باید با مدیریت به دنبال تولید و صادرات موفق باشیم و با تسهیل گری‌های مناسب در زمینه صادرات، راه را برای صادرکنندگان هموار کنیم.

وی در خصوص صادرات خدمات فنی و مهندسی اظهار کرد: در استان خوزستان در حوزه‌های مختلف، پیمانکاران توانمندی وجود دارد که باید آن‌ها را سازماندهی کنیم و با بازاریابی مناسب به توسعه صادرات خدمات فنی کمک کنیم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان تصریح کرد: باید برای صادرات موفق و توسعه آن برنامه ریزی‌های مناسب انجام و تمام این برنامه‌ها در بسته‌ای در کنار هم قرار بگیرد تا شاهد موفقیت‌هایی در زمینه صادرات باشیم.

مشوق‌های صادراتی برای صادرکنندگان در نظر گرفته شود

همچنین نورالله حسن زاده، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان در این همایش گفت: صادرات یکی از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی و یک امر مهم در اقتصاد کشور است که باید به آن توجه شود.

وی افزود: صادرات موجب افزایش درآمدهای کشور، گسترش و تنوع بازارهای هدف و بهبود کیفیت محصولات تولیدی می‌شود؛ برای توسعه صادرات و کاهش هزینه‌های صادراتی باید تمام مسئولین و ذی ربطان تلاش کنند.

حسن زاده تصریح کرد: مسئولین باید مشوق هایی برای صادرکنندگان در نظر بگیرند تا آن‌ها را برای صادرات بیشتر ترغیب کنند. همچنین تسهیلات مناسبی در اختیارشان قرار دهند تا سرمایه گردش صادرکنندگان تامین شود.

وی با اشاره به مساله صادرات به عنوان یکی از ستون‌های اصلی اقتصاد مقاومتی بیان کرد: با توجه به این فضای کسب و کار دشوار درون کشور اگر به تولید صادراتگرا و تولید رقابتی توجه شود، شاهد اقتصاد پایدار خواهیم بود.

حسن زاده تصریح کرد: اگر اولویت اول کشور اقتصاد مقاومتی است باید همه دستگاه‌ها در جهت تولید و اقتصاد مقاومتی گام بردارند تا شاهد تولید رقابتی و صادرات گرا باشیم؛ همچنین باید در این زمینه الزامات مربوط به صادرات رعایت شود.

وی با اشاره به آمار صادرات در 6 ماهه ابتدای سال 94 عنوان کرد: حدود 11 هزار تن صادرات به لحاظ وزنی با ارزش 4 هزار و 200 میلیارد دلار و رشد یک درصدی نسبت به سال گذشته نشان دهنده ظرفیت و توان بالای استان در زمینه صادرات است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان خاطرنشان کرد: از اتاق‌های بازرگانی درخواست داریم تا کمیسیون‌های صادراتی خود را در زمینه فولاد، سیمان و ... فعال تر سازند تا امکان صادرات به خوبی فراهم شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
بازارهای ده گانۀ صادراتی ایران معرفی شدند