رشیدپور: قصد و غرضم این نبود که سحر قریشی نابود شود


رشیدپور: قصد و غرضم این نبود که سحر قریشی نابود شوداعتماد/ مهمان هایی که من دعوت می کنم، کاملا فضای برنامه را می دانند. شاید به جز پنج نفر اول که تلاش کردم توجیه شان کنم.
خودش یک نقض غرض است؛ کسی که اگر تلویزیون نبود و فضای کمی بازتر سال های پیش از 88 در صدا و سیما، می توانست یک مهندس موفق شود که زندگی خصوصی آرامی دارد و مبل به هیجانش را با سفرهای خارجی زیاد، دیدن جاهای عجیب و غریب، پریدن با چتر، بانجی جامپینگ و خلبانی و... درمان می کند اما چند وقت پیش از آنکه تصمیم بگیرد مهندس شود.

مغلوب شهرام جزایری نشدم

فصل پایانی: دید در شب


برای پایان گفت و گو برگردیم به دلیل این گفت و گو که برنامه «دید در شب» است. به قصد مردم آزاری برنامه را ساخته اید دیگر...

(با خنده) مهمان هایی که من دعوت می کنم، کاملا فضای برنامه را می دانند. شاید به جز پنج نفر اول که تلاش کردم توجیه شان کنم. به ویژه آقای کفاشیان را، من به انتقادها علیه کفاشیان کاری ندارم، اینکه ایشان رییس فدراسیون خوبی است یا بدی اما بینی و بین الله ایشان اینجا آمدند و گفتند که سجاده می خواهند برای اینکه نمازشان را بخوانند. نمازشان را که خواندند، پرسیدند: رشیدپور ماجرا چیست؟ گفتم: یک گفت و گو است.

گفت: برای تلویزیون؟ گفتم: نه، برای اینترنت است. گفت: چه شکلی است؟ گفتم: خیلی تند است. خندید و گفت: هرچی تندتر، بهتر! گفتم: خیلی تند است ها! گفت: باشه و انصافا آمدند و نشستند بدون اینکه خم به ابرو بیاروند. همه حرف ها را زدند و رفتند. یک ثانیه اش را هم نگفتند که سانسور کنید، همان را پخش کردیم. در مورد سه، چهار نفر نخست باید هی توضیح می دادم که چه خبر است ولی از اکبر عبدی به این سمت، دیگر مخطاب فهمید که ماجرا چیست. جالب است الان جریان معکوس شده. شاید هفته ای چهار، پنج تا تماس دارم از آدم های خیلی معتبر که آنها دوست دارند در برنامه بیایند.

حالا اسم یکی، دوتای شان را به مخاطبان ما بگویید.

نه، خوب نیست. به خودتان Off the Record می گویم.

از سانسورهایی که تا الان داشتید، نمی خواهید چیزی بگویید؟

هیچ کدام از برنامه های من در «دید در شب» سانسور نشده، یک فریمش هم سانسور نشده جز برنامه آقای جوانفکر که آن را کامل پخش نکردم، گفتم در موقعیتی که بتوانم، برنامه را کاملا بدون سانسور بتوانم پخش کنم، پخش می کنم. دوم اینکه گفت و گو با آیت الله شجونی نزدیک به سه ساعت و نیم بود، دو نسخه داریم، اصلی و خلاصه شده که نسخه خلاصه شده نه سانسور شده را منتشر کردیم.

پس خیلی وقت گفت و گوهای تان به معجزه تدوین ربطی ندارد؟

هیچی. گفت و گوها آن کات است. دقیقا آنچه ضبط می شود، همان هم در اینترنت پخش می شود.

خودتان فکر می کنید با کی خیلی بد در گفت و گوهای تان تا کردید؟

با هیچ کس. همه گفت و گوهایم را دوست دارم و از همه شان هم دفاع می کنم.

سحر قریشی را به یک شکلی نابود نکردی؟

شما یک بمبی را یک جایی می اندازید، به قول شما نابود می شود. تقصیر بمب نیست که، بمب قرار بوده نابود کند. آنجا را باید محکم می ساختند که نابود نمی شد.

بعد از شما گله نکرد؟

سحر قریشی یکی از دوستان خیلی خیلی خوب من است و برخلاف تصور مخاطب و افکار عمومی، بسیار خدمت خودش و خانواده اش ارادت دارم. دوست هم هستیم و هنوز رابطه مان با قدرت بیشتری ادامه دارد و قصد و غرض این بنود که به قول شما سحر قریشی نابود شود. من فکر می کنم پیش از این ماجرا هم کسی به این دلیل که سحر قریشی آمانو را می شناسد، نمی رفت فیلمش را ببیند.

ولی انتظار داشت فورد کاپولا را بشناسد.

البته اگر نشناسد هم چیزی از فروش فیلمش کم نمی کند ولی خیلی از معادله ها را در حوزه فرهنگی شفاف می کند. بنابراین من فکر نمی کنم آسیبی به جهت کاری به سحر رسیده باشد، فبها که مشهورتر هم شد و پیشنهادهای بهتری هم به او خواهدشد.

هدف تان این بود که نشان دهید سوپراستارهای سینما حتما آدم های فرهنگی و باسوادی نیستند؟

«این کیه که قد آینه/ عکسش رو زدند به دیوار/ قدر شبیه من نیست/ نه خدایا منم انگار/ اگه این منم که ما را/ چه ابن همه اشاره/ با کی اشتباه گرفتید/ من نه مهم نه ستاره...» فکر می کنم تمام هدف در این دو بیت هست.

شهرام جزایری شما را در گفت و گویش مغلوب کرد آقای رشیدپور؟

شهرام جزایری مرا مغلوب کرد؟! شهرام جزایری که سهل است، شهرام جزایری با کل خاندانش هم در گفت و گو نمی تواند مرا مغلوب کند. البته با رعایت قواعد رسانه، عرصه کشتی گرفتن و مچ انداختن نیست. رسانه، عرصه برد و باخت نیست.

استفاده از فرزندش به عنوان یک کاراکتر در گفت و گو به نظرتان اخلاقی بود.

اصرار بیش از حد خود آقای جزایری بود. این را نخستین بار است که دارم مقابل دوربین شما می گویم. آقای جزایری به شدت از ابتدای گفت و گو خواهش می کرد که بچه اش جلوی دوربین بیاید و اتفاقا درخواست شدید آقای جزایری بود که از فرزندشان بپرسیم که «مدالت را بابا خریده یا خودت به دست آوردی؟»

پس به نظر می رسد که شهرام جزایری گفت و گو را طراحی کرده بود برای شما؟

نه، آقای جزایری و نه هیچ کس دیگری نمی تواند گفت و گوی من را طراحی کند. ما درهر برنامه ای یک سورپرایز این جوری داریم؛ در برنامه شقایق فراهانی، پسرش را آوردم. محمود شهریاری راجع به دخترش حرف زد. شهرام جزایری هم از این زاویه که در برنامه های دیگرمان چنین اتفاق هایی افتاده بود، مخالفتی نکردم و گفت: «باشه، پسرت جلوی دوربین بیاید» اما آمدنش جلوی دوربین و حرف های از پیش تعیین شده را خیلی سلیس بیان کردن و فیگور گرفتن شهرام جزایری بازی خودش بود و دوست داشت این اتفاق بیفتد.

این را به مخاطب القا نکرد که شما در تله شهرام جزایری افتادید؟

چه تله ای؟

تله ای که شما را در جایگاه یک قاضی نشاند در مقابل یک کاراکتر کودک معصوم که استفاده از آن از نظر مدیوم های رسانه ای، نمی گویم خوب یا بد اما شاید خیلی مرسوم نیست و بعد هم جوابی که فرزندش داد؛ به تقریب شما را در گفت و گو خلع سلاح کرد.

اولا که استفاده از فرزند یک آدم در مدیوم رسانه کار درستی نیست را قبول ندارم...

من گفتم مرسوم نیست...

اتفاقا خیلی مرسوم است. ما یان همه فرزند شهید می آوریم و صحبت می کنیم و می گوییم که پدرت شهید شده. این همه فرزندان اعتیاد را در تلویزیون می آوریم و می گوییم بابات معتاد بوده، زندگی ات چه شکلی شده، با فرزند طلاق هم صحبت می کنیم. کی می گوید مرسوم نیست؟ خیلی هم مرسوم است.

به جلد اخیر رزونامه سان شما را اشاره می دهم. عکس یک بچه 6، 7 ساله که سربند و لباس داعش را دارد، منتشر کردند و مورد حمله روزنامه نگاران جدی انگلستان قرار گرفت. به این دلیل که یک جور استفاده ابزاری از آن بچه شده بود.

استفاده و سوءاستفاده، USE و ABUSE با یکدیگر متفاوتند. شهرام جزایری خودش را فرزندش Abuse کرد ولی منظور ما Use بود. کمااینکه از فرزند شقایق فراهانی هم استفاده کردیم. از فرزند محمود شهریاری هم استفاده کردیم. اتفاقا شاید خود آقای جزایری از فرزندش و احساس عاطفه پدر و فرزندی در مقابل میلیون ها بیننده سوءاستفاده کرد که نباید این کار را می کرد...

میلیون ها یا ده ها هزار...

نخیر، میلیون ها و فکر می کنم براساس برآورد خبرگزاری مهر در مورد سحر قریشی تخمین 8.5 میلیون بیننده را زده بودند.

ولی در سایت آپارات رقم ویزیت خیلی پایین تر از این چیزی است که می گویید.

خب، شما به عنوان خبرنگار باید تیزهوش باشید. برنامه ای که منتشر می کنیم، در ساعت سوم، بیش از 180 تا سرور منتشر می کنند. از یوتیوب، تماشا، جهان تیوب، کافه سینما و... همه برنامه را با فرمت های مختلف روی سرورشان می گذارند. آن عددی که آنجا وجود دارد، تعداد دانلود است و نه تعداد ویزیت و دوم انحصارا از تارنمای خودمان است. یعنی برنامه سحر قریشی تنها از سرور آپارات، 380 هزار با آخرین بار که من دیدم، دانلود شده.

مفهومش این است که شما می گویید برنامه سحر قریشی برابر با برنامه90 دوشنبه حتی بیشتر مخاطب دارد؟

شما تعداد مخاطبان 90 دوشنبه را می دانید؟

بین 10 تا 20 میلیون بسته به برنامه براساس تخمین هایی که زده شده است.

این عرض من نیست. مقاله ای بود که درباره برنامه سحر قریشی در مهر یا ایسنا زده بودند. پیش بینی 8.5 میلیون نفر بیننده با ضرایبی کرده بودند که دور از ذهن نیست و ما خودمان هم فکر کردیم و دیدیم که همین اتفاق می افتد. چون وقتی از سرور خودمان آنقدر هست، از 150 تا سرور دیگر چقدر دانلود می شود و آیا هر دانلود را فقط یک نفر می بیند یا خیلی ها در ال سی دی خانه شان می گذارند و خانوادگی می بینند. آیا برای دیگران بلوتوث می کنند یا نمی کنند. اینها را جمع و تفریق کنید به همان عددها می رسید. حالا اصلا بگو هشت نفر، کاری ندارم. عرضم این است که من سوءاستفاده نکردم، شاید خود آقای جزایری این کار را کرد.

امیر تتلو گفت و گوی ساده ای بود؟

آره، ساده بود.

به چه دلیل؟

به سه دلیل؛ 1- اینکه سوژه خیلی زیاد بود برای حرف زدن. 2- امیر تتلو خیلی راحت جواب می داد. یع&#


ویدیو مرتبط :
مصاحبه رضا رشیدپور با سحر قریشی