رشد مصرف مواد مخدر در سیستان و بلوچستان از حالت سنتی به صنعتی


‌دبیر شورای مبارزه موادمخدر سیستان وبلوچستان درخصوص اینکه مصرف مواد مخدر دراستان سیستان وبلوچستان از سنتی به سوی صنعتی رشد داشته گفت: مصرف مواد مخدر صنعتی کمتر از نیم دهه بسیار توسعه پیدا کرده و از 5درصد به 22درصد درکل کشور رسیده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه سیستان وبلوچستان، مرعشی صبح امروز در مراسم تجلیل از خانواده شهدای امنیتی سیستان وبلوچستان در دانشگاه آزاد ضمن تبریک ایام الله دهه فجر اظهار کرد: اعتیاد به عنوان یکی از مشکلات اجتماعی اقتصادی جامعه بشری برشمرده شده که عوارض ناشی از آن تهدید جدی برای انسان‌ها است.

وی با بیان اینکه اعتیاد یک معضل اجتماعی همراه با عوارض روحی وجسمی است، تصریح کرد: معضل اعتیاد صدمات بسیار زیادی را به بسیاری از کشورهای منطقه تحمیل کرده است.

وی با اشاره براینکه همه کشورها با موضوع اعتیاد ومواد مخدر دست به گریبان هستند، خاطرنشان کرد: کشور ایران به دلیل همسایگی با کشور افغانستان که تنها راه درآمد آنها تولید مواد مخدر است و حاضر به انتخاب جایگزینی برای آن نیستند، بیشتر مورد آسیب قرار گرفته است.

دبیر شورای مبازه با مواد مخدر عنوان کرد:وجود 411 هزار شغل در زمینه کاشت خشخاش در افغانستان نشان می‌دهد که پدیده شوم مواد مخدر در آن کشور ضامن حیات جامعه‌شان است.

مرعشی افزود: طبق آمارهای جهانی سازمان ملل 214میلیون معتاد در سطح جهان وجود دارد که 36 میلیون آنها معتادین پرخطر هستند.

این مسئول ادامه داد: براساس آمار‌های رسمی اعلام شده 200هزار نفر درکشور معتاد بوده که بالای 120هزار نفر متعلق به استان سیستان و بلوچستان هستند.

وی درخصوص اینکه مصرف مواد مخدر در استان سیستان و بلوچستان از سنتی به سوی صنعتی رشد داشته است، گفت: مصرف مواد مخدر صنعتی کمتر از نیم دهه بسیار توسعه پیدا کرده ‌و از 5 درصد به 22درصد درکل کشور رسیده است.

دبیر شورای مبارزه با موادمخدر استان ادامه داد: سالانه در دنیا 5میلیون نفر براثر استفاده مواد مخدر روان گردان، 5میلیون نفر براثر مصرف الکل و 200 هزار نفر با استفاده داروی‌های غیر مجاز به کام مرگ می‌روند.

مرعشی با بیان اینکه بیش از 180هزار هکتار از اراضی افغانستان زیر کشت خشخاش است، افزود: میانگین تولید مواد مخدر بین 5 الی 6 تن در این کشور است.

وی خاطر‌نشان کرد: اتفاق بدی که در کشور افغانستان رخ داده این است که تولید مواد مخدر در آن کشور از سنتی به سوی صنعتی شدن رفته و کشور ما را با یک معضل جدی روبه رو کرده است.

دبیر مبارزه با مواد مخدر استان گفت: مواد مخدر عرصه‌های زیادی را طی کرده است که استان سیستان و بلوچستان شهدای زیادی را در جهت امنیت استان از دست داده که باید برای پاسداشت از خون آنها خانواده این شهیدان مورد تکریم قرار گیرند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
عملیات دستگیری قاچاقچیان مواد مخدر در سیستان و بلوچستان