آشپزی و تغذیه


2 دقیقه پیش

غذای ملل/ ریتا ؛ سالاد خاص هندی

دیکاوو/ سالاد ریتا هندی یک سالاد بسیار خوشمزه می باشد. شما می توانید از این سالاد در مهمانی هایتان استفاده کنید. این سالاد طرز تهیه آسانی نیز دارد و شما می توانید به راحتی ...
2 دقیقه پیش

برپایی جشنواره پخت غذاهای محلی به مناسبت هفته میراث فرهنگی درپاوه

مهر/ مسئول اداره میراث فرهنگی شهرستان پاوه از برپایی جشنواره پخت غذاهای محلی به مناسبت هفته میراث فرهنگی در شهر باینگان خبر داد.هادی شریفی اظهار داشت: ۲۸ اردیبهشت تا سوم ...



بسته بندی غذا می تواند باعث اضافه وزن شود


همه می دانیم که آن چه می خوریم می تواند بر سلامتی ما تاثیر بگذارد اما مطالعات جدید نشان می دهد ، علاوه بر غذا ، به بسته بندی آن نیز باید توجه داشت. زیرا مواد شیمیایی مصرف شده در پلاستیک هایی که برای بسته بندی غذا استفاده می شود ، می تواند باعث اضافه وزن شود.

مارتین ون برگن ، رئیس بخش زیست شناسی سیستم های مولکولی  در مرکز تحقیقات زیست محیطی هلمهولتز در آلمان ، و همکارانش به تاثیر دی(۲-اتیل هگزیل ) فتالات (DEHP) – حتی در غلظت های کم – در عدم تعادل هورمون ها در موش های ماده که به اضافه وزن انجامید ، پی بردند.

این تیم که شامل محققین دانشگاه لیپزیگ و بیمارستان دانشگاه لیزیگ در آلمان بود ، یافته های خود را اخیرا در مجله ی “PLOS One” منتشر کردند.

DEHP نوعی از فتالات ها (پلاستیک ساز) است که برای مقاومت ، نرمی و انعطاف به پلاستیک ها افزوده می شود. این ترکیب را علاوه بر بسته بندی محصولات غذایی می توان در اسباب بازی کودکان ، قوطی های قرص ، کفپوش های با جنس وینیل ، چسب ها و حتی در بعضی محصولات آرایشی بهداشتی مانند لاک ناخن و شامپو یافت. اما هضم غذا هایی که در بسته بندی های دارای فتالات عرضه می شوند ، معمول ترین راه تماس ما با این ترکیب شیمیایی است. و تحقیق های بسیاری ، تماس ما با آن را دلیلی بر مشکلات سلامتی دانسته اند.

به طور مثال ، در سال گذشته مقاله ای مبنی بر فشار خون بالا در اثر دی ایزونونیل فتالات (DINP) و دی ایزودسیل فتالات (DIDP) در Medical News Today منتشر شد و یا مقاله ی دیگری ، از افزایش احتمال زایمان زودرس در صورت تماس مادران پا به ماه با فتالات ها خبر داد.

تحقیقات قبلی هم ، سخن از احتمال منتج شدن تماس با فتالات ها به اضافه وزن به میان آورده بودند اما ون برگن و همکارانش در این آخرین تحقیق ، به دنبال چگونگی رابطه بین این دو بودند.

تماس با DEHP به اضافه وزن چشم گیری در موش های ماده انجامید

مراحل بدست آمدن این یافته ها به این گونه بود که : محققان ، غلظت های متفاوتی از DEHP را در آب حل کردند و به مدت ۱۰ هفته به حیوانات خوراندند. سپس با قیاس موش هایی که از محلول DEHP نوشیده بودند با سایر موش ها ، تاثیر DEHP را بر وزن تخمین زدند.

هر دو گروه به میزان استانداردی غذا خورده بودند.

در این قیاس ، افزایش وزن چشم گیر موش های ماده ای که از محلول نوشیده بودند نسبت به موش های ماده با تغذیه عادی مشاهده شد. این افزایش حتی در موش های ماده ای که از محلول های با غلظت پایین نوشیده بودند نیز به وضوح دیده شد. اما هیچ یافته ی مشابه ای در مورد موش های نر به دست نیامد.

محققین ، با اندازه گیری مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز در خون موش ماده ، افزایش تولید گیرنده های استروژن و کاهش تولید گیرنده های Pprag در بافت چربی را مشاهده کردند و بر این باورند که همین می تواند باعث تغییر در سوخت و ساز شود و نهایتا به اضافه وزن ختم شود.

ون برگ راجع به نتایج تحقیقاتشان افزود : کاملا واضح است که فتالات ها حتی در غلظت های کم در تعادل هورمون ها اختلال ایجاد می کند و به تغییرات بزرگی مانند اضافه وزن منجر می شود.

وی  خاطر نشان شد که بعضی از تغییر ها در مواد سوخت و سازی که با فعالیت در بافت های چربی ایجاد می شود می تواند در عملکرد سایر اعضا نیز تاثیر داشته باشد. با این حال ون برگن افزود : هیچ نتیجه نهایی مبنی بر چگونگی تاثیرات متفاوت فتلات ها بر سوخت و ساز و منجر شدنش به اضافه وزن وجود ندارد.

برنامه های آینده ی این تیم تحقیقاتی ، ادامه ی کاوش در چگونگی تاثیر فتلات ها بر سوخت و ساز و همین طور یافتن چگونگی تاثیر مواد شیمیایی در پیدایش بیماری ها در دوران کودکی است.

در سپتامبر ۲۰۱۴ مقاله ای در MNT به بررسی افزایش احتمال آسم دوران کودکی در صورت تماس مادر با فتلات ها در دوران بارداری پرداخته است.

منبع:آشپزباشی، ترجمه شده از مدیکال نیوز

محتوای مرتبط


ویدیو مرتبط :
‫فیلم سلامتی : آیا استفاده از انسولین باعث اضافه وزن می شود؟‬‎