سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



نجات‌ دو دانشجو از زیر برف با مكان‌یاب تلگرام


سلامت نیوز: هوا سرد بود و از دور صدای پارس كردن سگ می‌آمد. دوتایی تو ماشین نشسته بودیم و بخاری را تا درجه آخر رسانده بودیم. آن شب قرار بود از یك جاده فرعی معلمان خودمان را به دامغان برسانیم و از جاده جندق به اصفهان برویم. ساعت ٩ شب با خودروی پژو پارس راه افتاده بودیم. هنوز نیم‌ساعت از حركت‌مان نگذشته بود كه برف‌های میان جاده آنقدر زیاد شد كه نتوانستیم به راه‌مان ادامه بدهیم. پشت فرمان نشسته بودم و پایم را روی پدال گاز فشار می‌دادم. لاستیك‌های ماشین در برف می‌چرخید و ما هر چه بیشتر در برف فرو می‌رفتیم. بخاری ماشین روشن بود و تنها تلاش‌مان این بود كه بتوانیم با تلفن راهی برای نجات پیدا كنیم. اپلیكیشن‌های مختلف روی گوشی را امتحان كردیم و با شماره تلفنی كه از ماموران نجات داشتیم توانستیم از طریق تلگرام با آنها تماس بگیریم. اینها حرف‌های امیرمحمد طهماسبی یكی از دو نجات‌یافته‌ای است كه در جاده‌های نزدیك دامغان نجات یافته است.

مطالعه نكردن اخبار راهبه گزارش سلامت نیوز، روزنامه اعتماد در ادامه نوشت: محمد‌ دهقانی دانشجوی مشهد است و امیرمحمد طهماسبی دانشجوی سمنان. محمد از مشهد به تهران می‌آید تا با امیرمحمد به اصفهان شهر پدری امیرمحمد بروند. آنها در یك شب برفی قرار می‌گذارند تا با خودروی شخصی امیر‌محمد خودشان را به اصفهان برسانند. جست‌وجوهای اینترنتی محمد در گوگل مپ به آنجا رسیده بود كه كوتاه‌ترین مسیر برای رسیدن به اصفهان، جاده معلمان و جندق است. آنها اخبار رسانه‌ها را درمورد وضعیت راه‌های آن شب نخوانده بودند و حتی اطلاعات مختصری درباره ویژگی‌های جاده‌ای كه آن را به عنوان مسیر راه انتخاب كرده بودند، نداشتند. تنها كاری كه كردند این بود كه همراه با علایم روی نقشه گوگل پیش می‌رفتند. عجله داشتند و با سرعت بالا می‌راندند. قرار بود از جاده نظامی آن حوالی خودشان را به اعلا برسانند كه مسیر را گم كردند و به بیراهه افتادند. برف پشت برف... ماشین در آخرین تلاش‌های‌شان برای ادامه راه از حركت بازماند. اما شبكه اینترنت و تلگرام نصب‌شده روی گوشی محمد آنها را نجات داد. آنها خیلی زود با هلال احمر استان تماس گرفتند و راهنمایی لازم به آنها داده شد.هیچ كدام نمی‌دانست باید آدرس كجا را بدهد. آسمان بود و برف. بنزین خودروی‌شان كافی بود و برای نجات باید منتظر می‌ماندند. هلال احمر استان سمنان خیلی زود توانست از طریق تلگرام مكان آنها را ردیابی كند و آنها را نجات دهد. امیر‌محمد طهماسبی درباره شب حادثه می‌گوید: خیلی ترسیده بودیم و در عین حال از اینكه تلاش‌مان برای ارتباط با هلال احمر جواب داده بود خوشحال بودیم.

اما دو ساعت تا رسیدن آنها و پیدا كردن ما طول كشید. در آن ساعت‌ها با خود فكر می‌كردیم كه اگر آنها نتوانند ما را پیدا كنند و یخ بزنیم و بمیریم چه می‌شود. در تاریكی هر صدای كوچكی این توهم را به ما می‌داد كه حیوانی درنده در اطراف‌مان است. آن موقع به این فكر كردیم كه غیر از هلال احمر به كسی نگوییم كه دچار برف و انسداد در جاده شده‌ایم. امیدوار بودیم و گاهی شیشه‌های ماشین را پایین می‌آوردیم تا هوا داخل ماشین بیاید.

باهم فكر می‌كردیم كه اگر نتوانند ما را پیدا كنند چقدر غذا برای خوردن داریم. در همین فكرها بودیم كه نیروهای هلال احمر از راه رسیدند و نجات‌مان دادند. خدارا شكر همه‌چیز به خیر گذشت و آنها توانستند توسط تلگرام ما را پیدا كنند.

گوگل‌مپ راه را نشان دادعلی آقا یحیایی، معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان سمنان با اعلام این مطلب خاطرنشان كرده است در پی تماس مردمی با سامانه ١١٢ (ندای امداد) مبنی بر گرفتار شدن دو نفر در برف و بوران كویر جنوب سمنان تیم‌های جست‌وجو و نجات با دو دستگاه خودروی آفرود و آمبولانس به همراه پنج نجاتگر به منطقه اعزام شدند.

علیرضا كریم، مسوول تیم امداد و نجات این دو جوان می‌گوید: این دو جوان دانشجو قصد داشتند از سمنان به اصفهان از طریق جاده جندق سفر كنند. از آنجا كه پایگاه هوایی اصفهان در این جاده نظامی قرار دارد راه‌ها را بسته بودند و به آنها اجازه رانندگی در این مسیر داده نشده است. به همین دلیل آنها از جاده فرعی خاكی كه در همین منطقه است به راه‌شان ادامه دادند. آنها درگیر بارش برف و بسته شدن جاده شدند اما باز هم تلاش كردند و به حركت‌شان ادامه دادند تا اینكه در ساعت ٩ شب توانستند چند تماس كوتاه برقرار كنند. شماره آنها در تلگرام ذخیره شد و ما توانستیم مكان آنها را به‌طور دقیق شناسایی كنیم. من در این مسیر لپ تاپم را با خودم بردم و به وسیله گوگل مپ توانستیم به‌طور دقیق جای آنها را شناسایی كنیم. آنها در مسیری نزدیك به گردنه آهوان راه را گم كرده بودند. خطراتی كه در این منطقه جان دو جوان را تهدید می‌كرد یكی حمله حیوانات وحشی و دیگری یخ‌زدگی بود. به هر حال ممكن بود هر لحظه خودروی آنها در برف خاموش شود و در سرما از حال بروند.

معاون عملیات امداد و نجات این دو جوان جمعیت هلال احمر استان سمنان به «اعتماد» گفت: با شروع فصل سرما و بارش برف و باران هر هفته چندین مورد از این حوادث اتفاق می‌افتد و ختم به خیر می‌شود. اما نكته مهم در این عملیات تعیین موقعیت دقیق گرفتار شدن این دو نفر به وسیله مكان‌یاب تلگرام و پیدا كردن آنها به وسیله مسیریابی در گوگل مپ بود.


ویدیو مرتبط :
وقتی‌ آمریکایی‌ها سعی‌ میکنند ایرانی‌ باشند!