‌سهم سیستان از انتقال آب به زاهدان کجاست؟


امام جمعه زابل گفت: سیستان از نعمت مرز برخوردار است، اما اثر این مرز‌نشینی در سفره مردم این خطه مشاهده نمی‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین کیخا در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سیستان و بلوچستان، با بیان اینکه قول‌های زیادی درخصوص تجارت چمدانی و همینطور پاس مرزی داده شد، اما تاکنونی اقدامی صورت نگرفته است، افزود: اگر اختلافی میان هنگ مرزی و مقامات ارشد استانی و یا دولتمردان وجود دارد، باید رفع شود، نباید مردم بخاطر این اختلافات متحمل سختی شوند.

وی ادامه داد: تجارت چمدانی یکی از بهترین فرصت‌های سیستان است که می‌تواند به راحتی مشکل اشتغال را حل کند، اما متعجبم ازاینکه چرا وقتی کشور همسایه به خیلی از صنایع ما احتیاج دارد، حرکتی از مسئولین محترم مشاهده نمی‌شود‌؟

وی در ادامه افزود: خبر تصویب منطقه آزاد تجاری صنعتی سیستان در ابتدا خبری امیدبخش برای مردم این منطقه بود، اما متاسفانه اکنون در هاله‌ای از ابهام وجود دارد.

سهم پنج شهرستان سیستان از درآمدهای میلیاردی ورود کالا ازمرزهای سیستان صفر است

‌امام جمعه زابل درخصوص ورود کالا از مرز سیستان به کشورافغانستان در پاسخ به این سوال که سهم پنج شهرستان منطقه، از درآمدهای این بخش چقدر است؟‌ گفت: ‌سهم این پنج شهرستان از این درآمدهای میلیاردی که حدود 70 ‌میلیارد در سال بوده، صفر است و باید مسئولین به این سوالات پاسخگو باشند.

‌وی در ادامه بابیان اینکه ما واقفیم که خزانه، مشکل اقتصادی دارد، ولی منطقه سیستان نیزبامشکلات بسیار زیادی مواجه است، پس باید بگذارند تا درآمد سیستان صرف خود این منطقه شود، تصریح کرد: اگر درآمدهای میلیاردی میلک، عوارض ورود کامیون‌ها ‌که به زیرساخت‌ها و جاده‌ها آسیب زده و باعث بروز حوادث جاده‌ای می‌شود‌، برای خود منطقه، هزینه گردد، تحول بسیار بزرگی در منطقه حاصل خواهد شد.

‌وی همچنین با اشاره به حادثه خیزبودن محور زابل به زاهدان، درخصوص کندی اجرای طرح آزاد راه زابل - زاهدان نیز گفت: چند سال پیش باید مردم بهره برداری از این آزاد راه را جشن می‌گرفتند اما خبری نشد، ولی با توجه به تحول ایجاد شده در چند هفته‌ی اخیر، منتظر شنیدن خبرهای خوب هستیم.

‌امام جمعه زابل با اشاره به اهمیت حق آبه سیستان و پافشاری درخصوص گرفتن آن ازطریق روابط دیپلماسی، از کشور افغانستان، گفت: دولتمردان باید باتمام توان در این خصوص تلاش نمایند تا این حق آبه به سیستان داده شود و مطلب دیگر آنکه این حقابه باید صرف آبادانی منطقه سیستان شود، پس چرا باید به زاهدان منتقل شود؟

‌وی با اشاره به نوشتن طرح انتقال آب از دریای عمان، در سال 91 توسط استاندار وقت سیستان و بلوچستان و پرداخت بودجه اولیه آن برای این طرح، با ابراز گلایه‌مندی شدید از ارائه ندادن این طرح، خواستار پاسخی شفاف توسط مسئولین در این خصوص شد.

‌وی ادامه داد: در حال حاضر آب از زابل به زاهدان انتقال داده می‌شود، ولی آیا منفعتی از این انتقال، نصیب مردم رنج کشیده منطقه می‌گردد؟

‌امام جمعه زابل در ادامه با اشاره به حساسیت انتخابات و نقش تاثیر گذار رسانه‌ها در این رابطه، ضمن گلایه‌مندی از برخی رسانه‌های محلی در منطقه سیستان گفت: رسانه‌های سیستان کجا هستند و چرا بیکارند‌؟

‌حجت الاسلام کیخا ادامه داد: بنده تاسف میخورم برای وجود بعضی از رسانه‌ها که هدف خودشان را فراموش کرده‌اند و در آستانه انتخابات، رسالت خود را به بعضی از جناح‌ها فروختند، ولی متوجه باشند که سکوت ما دلیل بر بی توجهی ما نسبت به مسایل نیست.

‌وی با اشاره به درآمدهای میلیاردی سازمان آب منطقه‌ای زاهدان از محل فروش آب به مشترکین، از رسانه‌ها خواست تا در این خصوص بدرستی تحقیق نمایند.

‌امام جمعه زابل گفت: اگر چند درصد این درآمد را به پنج شهر سیستان بدهند، ما در یکسال تحولی بسیار بزرگ را در منطقه ‌ سیستان مشاهده می‌کنیم‌.

وی ‌با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری از منطقه سیستان بعنوان تنگه ‌احد ایران اسلامی، گفت: تنگه احد یعنی وجود سیستانی‌ها و اقتدار مرز و به درستی که سیستانی‌ها حافظان این تنگه با ارزش هستند، چرا مسئولین متوجه تنگه احد ایران زیاد نیستند‌؟

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
کتابفروشی زاهدان و سیستان و بلوچستان