مولانا خوانی تاجیک ها و نت های چکناواریان روی آرشه های آلمانی


مولانا خوانی تاجیک ها و نت های چکناواریان روی آرشه های آلمانیخراسان/ طنین شادمانه های کامکارها در برج میلاد
هشتمین روز از برگزاری سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای شادمانه های کامکارها در برج میلاد و برگزاری سه کنسرت خارجی در تالارهای وحدت و رودکی همراه بود.
گروه موسیقی «کامکارها» به سرپرستی هوشنگ کامکار چهارشنبه کنسرتی را در قالب شادمانه هایی جدید و آثاری که تاکنون در عرصه موسیقی تولید کرده اند در برج میلاد اجرا کرد. در تالار وحدت نیز«بلکه سیسکو » از نوازندگان صاحب نام ساز «کورا» از مالی قطعاتی را برای علاقه مندان اجرا کرد. گروه کوبه ای تهران به سرپرستی حسین رضایی نیا و همایون نصیری نیز بعد از اجرای سیسکو با برنامه «سیری در ریتم های ایران زمین به همراه شاهنامه خوانی» میزبان دوستداران موسیقی بود« آنتونیو ری» از چهره های شناخته شده موسیقی فلامنکوی اسپانیا نیزکنسرت خود را با همراهی «پاکووگا» خواننده و «جان فرانسیس کارسلن» نوازنده سازهای کوبه ای در تالار وحدت برگزار کرد. محسن یگانه و احسان خواجه امیری نیز کنسرت خود را در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران برگزار کردند.
آلمانی ها قطعه ای از چکناواریان را نواختند
«کوارتت زهی لایپزیک »از کشور آلمان در هفتمین روز از برگزاری جشنواره موسیقی فجر ضمن اجرای چند قطعه کلاسیک، اثری از لوریس چکناواریان آهنگساز پیشکسوت کشورمان را نیز به علاقه مندان ارائه کرد. به گزارش مهردر ابتدای این کنسرت که با حضور علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد، حسن ریاحی دبیر جشنواره و تعدادی دیگر از هنرمندان برگزار شد، پریناز حیدری نژاد نوازنده جوان گیتار قطعه «روندو در مینور» از آگادو نوازنده اسپانیایی را به تماشاگران ارائه کرد. اعضای کوارتت زهی لایپزیک سپس به اجرای چند قطعه کلاسیک از آهنگساز بزرگ موسیقی پرداختند. قطعه ای از لوریس چکناواریان در بخش پایانی کنسرت اجرا و با استقبال مخاطبان در تالار مواجه شد. یکی از نکات جالب توجه این کنسرت پاره شدن سیم ساز ویولن و ویولنسل بود که به ایجاد وقفه ای کوتاه در برنامه منجر شد . در بخش دیگری از اجرا نیز سیم ساز ویولنسل نیز پاره شد تا اجرای برنامه مجددا متوقف شود. یوهانس کنرادماک ویولن، تیلمن بونینگ ویولن، ایوو بایر ویولا و ماتیاس موسدورف ویولنسل نوازندگان کوارتت زهی لایپزیک آلمان در این کنسرت بودند.
جادوی موسیقی سازی ایرانی در تالار وحدت
تالار وحدت تهران در هفتمین شب از جشنواره موسیقی فجر، اجراهایی را تجربه کرد که بیش از هرچیز، هنر نوازندگان آن به چشم آمد. به گزارش ایسنا، پس از اجرای کوارتت زهی لایپزیک (موسیقی کلاسیک آلمان)، ابتدا شاهد اجرای گروه اردشیر کامکار و بهداد بابایی بود. در این اجرا که بداهه‌نوازی در بیات ترک با گریزهایی ریز بود و گاهی هم یادآور ملودی های محمدرضا لطفی، بیش از هرچیز، چیره‌دستی و سبک خاص کامکار در کمانچه‌نوازی و بابایی در سه‌تارنوازی مشهود بود.
هندی ها روی صحنه وحدت
«ششانگ سوبرامینم »از هندوستان آخرین کنسرت شب هفتم جشنواره موسیقی فجر را اجرا کرد. ششانگ سوبرامنیم، نوازنده‌ بنام فلوت بامبو به‌همراه یک نوازنده‌ سازهای کوبه ای و یک نوازنده‌ تنبور روی صحنه رفت. او که در سال 2009 برنده‌ جایزه‌ گرمی بوده و جایزه های بین‌المللی دیگر هم به‌دست آورده است، در اجرای تهران خود نیز تسلط و توانایی اش را در نوازندگی این ساز بومی هندوستان به‌نمایش گذاشت. این نوازنده پرآوازه فلوت در همراهی با «پروپالی فلگون» و «سوبرامینم ماریتا ماهالی» نوازنده سازهای کوبه ای و تنبور به اجرای تکنوازی پرداخت و مخاطبان حاضر در سالن را سر شوق آورد.
اجرای موسیقی دانان تاجیک بر روی شعرمولانا و حافظ
دو نوازنده گروه بدخشان ازتاجیکستان باخواندن شعرهایی از شاعران سرشناس ایران همچون مولانا، حافظ و سعدی گوشه ای از موسیقی عرفانی تاجیکستان را برای حاضران در تالار رودکی اجرا کردند. به گزارش ایرنادر این اجرا که تنها با حضور حق نظرالواتف و شادی مبات کولف به روی صحنه رفت بخش هایی از موسیقی عرفانی و محلی منطقه بدخشان تاجیکستان را نواختند. دربخش نخست حق نظرافزون برخوانندگی، نوازندگی رباب بدخشانی را هم بر عهده داشت. آغازاین بخش نخست با شعری درمدح حضرت محمد (ص) بود و پس از این مدیحه آغازین آوازغزل «روزها فکر من این است وهمه شب سخنم» از حضرت مولانا به نوا درآمد و غزلی عاشقانه از سعدی خوانده شد. پس ازشعرسعدی دو نوازی با شعری ازمولانا آغازشد. پس ازشعرمولانا ترجیع بندی در مدح حضرت امیرالمومنین (ع) خوانده شد که این ترجیع بند دوباره به غزلی از مولانا متصل شد. با خواندن شعر «خوش خرامان می روی ای جان جان بی من مرو» پرده دیگری از این اجرا را به نوا درآورد. خواننده در ادامه شعر معروف حافظ «گلعذاری ز گلستان جهان ما را بس» را خواند. بخش دوم کنسرت با تغییرساز نوازنده و خواننده تاجیکی همراه بود؛ بخش دوم با آهنگ وخوانش یک وطنیه آغاز شد و پس از این وطنیه آهنگ معروف «دورمشو» با شعری از مولانا که آن را دولتمند خالف «خواننده سرشناس تاجیکی» سالها پیش اجرا کرده بود به نوا درآمد.



منبع: خراسان


ویدیو مرتبط :
تمرین نت خوانی پیانو با اپلیکیشن نت خوانی سایت رامشگر