شکنجه گسترده در مناطق مسلمان‌نشین به دست ارتش تایلند


یک گزارش جدید فاش می‌کند که نیروهای امنیتی تایلند در مناطق درگیر جنگ در جنوب این کشور ده‌ها تن از زندانیان را شکنجه کرده و در این راستا به ضرب و شتم، خفه کردن و تهدید آنها به مرگ پرداخته‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری فرانسه، در 12 سال گذشته بیش از 6500 نفر اکثراً غیرنظامی در درگیری‌ها علیه دولت در استان‌های مسلمان‌نشین جنوبی تایلند کشته شدند. در حال حاضر نیز قوانین امنیتی ویژه‌ای در این مناطق برقرار است.

در این مناطق حکومت‌نظامی اعمال شده و این یعنی نیروهای امنیتی تایلند می‌توانند شورشیان را به مدت شش هفته بدون هیچ اتهامی بازداشت کنند.

یک مطالعه از سوی گروه‌های حقوق بشری که قرار است روز چهارشنبه منتشر شود، به پژوهشی در این منطقه جنگ‌زده دست زده و 54 مورد شکنجه روانی و فیزیکی و بدرفتاری را که اغلب در اردوگاه‌های نظامی در فاصله زمانی 2014 تا 2015 رخ داده است، را مشخص کرده است.

محققان این گزارش گفته‌اند: از جمله شکنجه‌های اعمال شده، ضرب و شتم شدید متهمان، تهدید مستقیم با اسلحه، خفگی و دیگر انواع شکنجه‌ بوده‌ که علیه زندانیان اعمال شده‌ است.

پرنپن کونگکا چونکیت، یکی از پژوهشگران تهیه‌کننده این گزارش گفت: آنچه که ما ثبت کرده‌ایم تنها گوشه‌ای از واقعیت است. وضعیت در جنوب تایلند از زمان به قدرت رسیدن ارتش در کودتای سال 2014 وخیم‌تر شده است.

وی توضیح داد: از زمان این کودتا دیگر هیچ مکانیسم نظارتی یا پاسخگویی برای مناطق مسلمان نشین وجود نداشته و بازجوها دستشان در قبال زندانی‌ها آزاد است.

شورشیان جنوب تایلند به دنبال خودمختاری بیشتر از دولت این کشور هستند. دولت تایلند بیش از یک قرن پیش این مناطق را به خود ملحق کرد و علیه آنها دست به تاکتیک‌های بی رحمانه شامل سر بریدن، بمباران و تیراندازی کورکورانه زد.

یکی از این زندانی‌ها به نام ویاسوهک دولو به خبرگزاری فرانسه گفت: در ماه مه 2015 به اتهام دست داشتن در یک بمب‌گذاری از سوی نیروهای امنیتی تایلند بازداشت شد و در یک اردوگاه نظامی در استان تاتانی برای چند روز شکنجه شد.

وی گفت: ابتدا تنها به من سیلی می‌زدند اما بعد از چند روز شکنجه‌ها بدتر شد و مرا برهنه کرده و دستانم را بستند. آنها یک کیسه روی سر من گذاشتند و هنگام خفه شدن آن را برداشتند تا اعتراف کنم اما چون کاری نکرده بودم چیزی اعتراف نکردم و آنها این کار را تکرار کردند. بعد از 84 روز بازداشت دادستان‌ها اعلام کردند تصمیم گرفتند که اتهامی علیه من مطرح نکنند.

همچنین یکی از گروه‌های حقوق بشری تهیه‌کننده این گزارش اعلام کرد: در یک اردوگاه نظامی بدنام به نام این‌کایوت اتفاقات پنهانی وحشتناکی رخ می‌دهد و گزارش‌هایی درباره شکنجه‌های وحشتناک در این اردوگاه در 12 سال گذشته مطرح شده است و دسامبر سال گذشته میلادی نیز یک مرد مسلمان در بازداشتگاه این‌کایوت جان باخت هرچند که ارتش تایلند اعلام کرد وی در اثر حمله قلبی درگذشته است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
مشكلات مناطق حاشیه نشین در سبزوار