افتتاح 5 طرح آبخیزداری با ظرفیت ذخیره 7هزار مترمکعب سیلاب


مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان از افتتاح پنج طرح آبخیزداری با ظرفیت ذخیره بیش از هفت هزار مترمکعب از سیلاب‌ها برای تغذیه قنوات و چاه‌های زیرزمینی در دهه فجر خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، محمدعلی کاظمی امروز (دوشنبه) در نشست خبری به مناسبت افتتاح پروژه‌های دهه فجر، اظهار کرد: از هفته دولت تاکنون 20 طرح اجرا شده است و در 15 طرح آن بیش از یک هزار هکتار نهال کاری در تمام شهرستان‌های استان انجام شده است.

وی افزود: حدود 523 هکتار از درختکاری‌ها در شهرستان اصفهان و دشت سجزی در راستای مبارزه با ریزگردها انجام شده اما در حدود 480 هکتار از اراضی استان نیز نهال برای توسعه جنگل کشت شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: در مناطق بیابانی مثل دشت سجزی کاشت و آبیاری درختان انجام شده است، اما در مناطقی که دارای بارندگی نسبتاً خوبی است فقط درخت کاشته می‌شود.

کاظمی تصریح کرد: به مناسبت دهه فجر پنج طرح آبخیزداری به صورت سازه‌های سنگی و ملاتی در شهرستان‌های خوانسار، گلپایگان، سمیرم و فریدون شهر به بهره برداری می‌رسد که ظرفیت ذخیره بیش از هفت هزار مترمکعب از سیلاب‌ها را دارد و این طرح‌ها برای تغذیه قنوات و چاه‌های زیرزمینی مفید است.

رشد پنج درصدی کشاورزی در کشور

هم‌چنین معاون امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از بهره‌برداری از 185پروژه بخش کشاورزی به مناسبت دهه فجر امسال خبر داد و گفت: تعداد 185 طرح بخش کشاورزی از هفته دولت تا دهه فجر سال جاری به ارزش مالی 75 میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است و شهرستان سمیرم از نظر تعداد طرح و گلپایگان از نظر میزان هزینه رتبه‌های نخست را دارند.

احمد صفی بیان اینکه از دهه فجر سال گذشته تاکنون حدود 770 میلیارد تومان در توسعه بخش کشاورزی هزینه شده است، افزود: هزینه پروژه‌های هفته دولت تا دهه فجر امسال یک دهم عدد هزینه سرمایه گذاری یک سال اخیر است که منجر به اشتغال 784 نفر شده است.

معاون امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، تصریح کرد: سرمایه گذاری‌های انجام شده، کلان و بالای 10 میلیارد ریال است که شامل تعداد 58 طرح در زمینه آب، خاک و مهندسی کشاورزی،26 طرح تولیدات دامی،23 طرح بهبود تولیدات گیاهی،23 طرح امور عشایر،20 طرح منابع طبیعی و آبخیرداری، پنج طرح تعاون روستایی، سه طرح مدیریت صنایع کشاورزی است.

صفی خاطرنشان کرد: پروژه‌های اجرا شده به جز شهرستان آران و بیدگل در تمام استان اجرا شده است که به ترتیب شهرستان‌های، سمیرم با 16، شهرضا با 15 و شاهین شهر با 14 طرح در رتبه اول تا سوم قرار دارند.

وی اظهار کرد: در زمینه بحث مالی سرمایه گذاری‌های انجام شده شهرستان گلپایگان با 81 میلیارد ریال رتبه نخست را دارد و دو شهرستان اصفهان با 80 و کاشان با 75 میلیارد ریال به ترتیب رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه اکثر این طرح‌ها با مشارکت بخش خصوصی انجام شده است، گفت: بخش کشاورزی کشور امسال رشدی بالای پنج درصد داشته است که طبق آمار بالاتر از سایر بخش‌های توسعه‌ای کشور است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
تخریب سازه آبخیزداری در اثر سیلاب