دام‌ها و فاضلاب‌های رها شده در چالوس زیر ذره‌بین شورای بهداشت


جلسه شورای بهداشت شهرستان چالوس بر پیگیری مسائل مهمی مانند ماجرای رها شدن دام‌ها و فاضلاب‌ها در شهر چالوس تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه مازندران، محمدناصر زندی -فرماندار چالوس- در جلسه شورای بهداشتی این شهرستان در فرمانداری چالوس با ابراز تاسف از رها شدن تعدادی از دام‌ها در مرکز شهر چالوس و بازخورد بد آن در سایت‌های خبری و فضاهای مجازی اظهار کرد: به هیچ عنوان ورود احشام و به خصوص گاو در مرکز شهر و رها شدن آن در بلوار شهر شایسته نیست و فرهنگ و حیثیت شهر را زیر سوال می‌برد.

وی افزود: شهر چالوس که شهری توریستی است و در همه ایام سال مسافر و گردشگر دارد به هیج وجه نباید شاهد این گونه مسائل باشد و مسئولان مربوطه اعم از شهرداری باید پاسخگو باشند.

فرماندار چالوس با تاکید بر اینکه هر کس باید در این باره به وظایف خود عمل کند، اظهار کرد: ظرف سه روز آینده باید همه دام‌ها از سطح شهر جمع‌آوری شوند، در غیر این صورت برخورد جدی با خاطیان صورت خواهد گرفت.

زندی در خصوص معضل جمع‌آوری فاضلاب در شهرستان اظهار کرد: رانندگانی که نسبت به جمع‌آوری و دفع فاضلاب خانگی اقدام می‌کنند باید از سوی متولیان امر از جمله شهرداری و شبکه بهداشت و اداره آب و فاضلاب مدیریت شوند تا در هر جایی و به صورت غیربهداشتی اقدام به تخلیه نکنند، زیرا این امر موجب مشکلات و آلودگی زیست محیطی خواهد شد.

وی تصریح کرد: همه رانندگانی که دارای تانکر فاضلاب هستند باید دارای پروانه و مجوز لازم باشند و ضمن اینکه تعهدات لازم را می‌دهند ، تحت مدیریت مشخص کنترل هم شوند.

جمع‌آوری دام ظرف 3 روز از سطح شهر

دام‌های رهاشده را به کشتارگاه ببریم

عضو شورای شهر چالوس نیز با اشاره به دغدغه فرماندار و دیگر مسئولان در خصوص رفت و آمد آزادانه دام‌ها در سطح شهر اظهار کرد: این امر از لحاظ روان‌شناسی دغدغه ذهنی بسیاری از شهروندان است و باید به صورت جدی پیگیر این موضوع بود.

نریمان فقیه عبداللهی افزود: برای جمع‌آوری گاوها نیاز است فرماندار چالوس در خصوص جمع‌آوری آن با شورای شهر و شهرداری حمایت لازم را داشته باشد تا ما بتوانیم به راحتی نسبت به جمع‌آوری و تحویل آن به کشتارگاه اقدام کنیم تا از این به بعد هیچ شخصی به خود اجازه ندهد دام خود را در وسط شهر رها کند.

وی تصریح کرد: ظرف سه روز آینده همه دام‌ها از سطح شهر جمع‌آوری خواهد شد.

مخاطرات محیط زیستی چالوس بالاست

مدیر شبکه بهداشت و درمان چالوس نیز در این جلسه با اشاره به معضل دفع غیربهداشتی فاضلاب در این شهرستان گفت: تعداد شش دستگاه تانکر جمع‌آوری فاضلاب خانگی در چالوس فعالیت دارند که تاکنون با دفع غیربهداشتی آن در مسیر رودخانه، دریا و جنگل، مشکلات زیست محیطی را به وجود آورده‌اند.

حدیث گردکلی با بیان اینکه قرار بود این مشکل در کارگروه سلامت شهرستان مورد بررسی قرار گیرد، اظهار کرد: در حال حاضر این رانندگان اجازه ندارند فاضلاب خود را در جاهایی که قبلا تخلیه می‌کردند تخلیه کنند زیرا چالوس از نظر مخاطرات و ضررهای جدی که به محیط زیست وارد کرده‌اند در شرایط مناسبی قرار ندارد.

وی تصریح کرد: جهت رفع مشکل فاضلاب تانکرها باید مطالعات لازم در خصوص محل جدید دفع آن انجام شود که در این خصوص آب و فاضلاب و یا شهرداری باید مسئولیت کار را قبول کنند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان چالوس تاکید کرد: باید در خصوص جایگاه جدید دفع فاضلاب مطالعات لازم صورت گیرد تا در آینده باز هم مشکل‌ساز نباشد.

شناسنامه دار کردن تانکرهای حامل فاضلاب و نصب جی پی اس

مدیر امور آب و فاضلاب شهری نوشهر و چالوس در این جلسه با بیان اینکه همه تانکرهای فاضلاب باید به «جی پی اس» مجهز شوند، اظهار کرد: در خصوص ساماندهی و مکان مناسب جهت دفع فاضلاب کار کارشناسی انجام و قرار شد بعد از تایید فرماندار اقدام شود.

سید شکرالله موسوی میرکلایی افزود: در کوتاه مدت می‌توان سیستم فاضلاب‌کش‌ها را ساماندهی و شناسنامه‌دار کرد با تحقق این امر موضوع تا حد زیادی مدیریت می‌شود.

وی تصریح کرد: برای کوتاه مدت نیاز است مکانی داشته باشیم تا حفاری شود و با استفاده از طرح خاکبرداری فاضلاب دفع و خاکریزی شود و بعد از آن با مطالعات جامع و کامل به فکر حل مشکل برای بلند مدت باشیم.

مدیر امور آب و فاضلاب شهری نوشهر و چالوس با اشاره به اینکه حدود 10 سال است همه تانکرها در شهرهای ساری و بابل شناسنامه‌دار شده‌اند، یادآور شد: متولی مدیریت بهره‌برداری شهرداری است و باید در این خصوص وضعیت شهرستان از نظر تانکر فاضلاب مشخص شود.

موسوی با اشاره به وضعیت تصفیه خانه مشترک نوشهر و چالوس اظهار کرد: روزانه 10 هزار متر مکعب فاضلاب وارد تصفیه‌خانه می‌شود و اگر بار اضافی وارد شود اجرای فعلی فاضلاب در این پروژه مختل خواهد شد و این امر آسیب‌های جدی به محیط زیست وارد خواهد کرد.

وی تاکید کرد: باید در خصوص تدوین راهکاری جهت مشکل دفع فاضلاب در چالوس کارگروهی مشخص و زمین و مکان نیز جانمایی شود تا حداقل برای مدت دو تا سه سال جوابگو باشد و بعد از آن با مطالعات دقیق‌تر به فکر چاره بود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
فاضلاب رها شده یادگارلو