برجام رهاورد یک انتخاب خوب بود


منتخب مردم تهران در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی و یا به تعبیری انقلاب اسلامی، فراگفتمانی است که اقتدار آن در تولید خرده گفتمان‌هاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، محمدعلی وکیلی در نشست «مجلس دهم و امنیت ملی» که به میزبانی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم‌پزشکی ایلام برگزار شد، اظهار کرد: خوشحالم که در جمع دانشگاهیان و دانشجویان فرهیخته در ایلام باشم. از زبان رهبری معظم انقلاب شنیدیم هر کس که ایران را دوست دارد باید در انتخابات شرکت کند، معنای این حرف این است که در نگاه مقامات جمهوری اسلامی، معادلات خوب با انتخابات خوب شکل می‌گیرد.

وی با بیان اینکه مشارکت حداکثری و سالم، نتیجه‌ای خوب به همراه خواهد داشت، افزود: یک انتخابات ممکن است انتخابات خوبی نباشد اما ممکن است تامین کننده نظر جریان سیاسی باشد. این انتخابات به مصلحت مردم نیست و یا ممکن است در یک انتخابات، مشارکت بالا باشد اما احتمال دارد برای منافع ملت خوب نباشد.

وکیلی اضافه کرد: کمتر اتفاق می‌افتد که خرد عمومی اشتباه کند، اگر انتخاباتی با مشارکت حداکثری داشته باشیم نتیجه خوب خواهد داشت البته اگر مشارکت، حداکثری باشد نتیجه آن برآیند خاص ملت باشد حتما در مسیر امنیت ملی است و بر اقتدار کشور می‌افزاید، از تهدیدات خارجی می‌کاهد و به عبارتی نوعی رفراندم است و سرمایه مشروعیت حکومت را می‌افزاید که با نگاه به خرداد 92 می‌بینیم که هم انتخابات خوب بود و هم نتیجه مطلوبی داشت.

منتخب مردم تهران در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از آن زمان (خرداد 92) تاکنون هم از ابعاد تهدیدات خارجی کم شده و هم اقتدار کشور بالا رفته است، خاطرنشان کرد: این خوبی به گونه‌ای بوده که در موازنه جهانی در یک سوی میز ایران قرار دارد و در سوی دیگر این میز 6 قدرت بزرگ دنیا نشسته‌اند. در حالی که در فرض خوش بینانه، بازی را 60 به 40 برده‌ایم ولی چون دوستان سخت‌گیر نمی‌خواهند نیمه پر لیوان را ببینند می‌گویند 50 به 50 بوده است.

وی ادامه داد: ایران در پیچیده‌ترین دعوای 100 ساله اخیر توانسته به قول دوستان 50 به 50 بازی را برد- برد پیش ببرد، همان ایران که در گذشته با اخم آنها تب می‌کرد، من فکر می‌کنم برجام محصول آن انتخابات خوب بود.

مدیر مسئول روزنامه ابتکار با بیان اینکه انتخاب خوب و انتخابات خوب، مردم را امیدوار می‌کند، تاکید کرد: مردم در 7 اسفند بر خلاف پیش‌بینی‌ها با اتکا به اعتماد به نفس در تهران می‌آیند و 30 به صفر لیست خود را به پیروزی می‌رسانند و لیست رقیب را از گردونه خارج می‌کنند که امیدواریم در 10 اردیبهشت نیز مردم دوباره در تداوم امید 7 اسفند، این امید را نهادینه کنند و با یک انتخاب خوب اجازه دهند مجلسی در شان شکل گیرد.

وکیلی تصریح کرد: مجالسی که از دوره‌های هفتم، هشتم و به خصوص دوره نهم شکل گرفت حقیقتا در شان ملت ایران نبود، اگر در شان مردم بود می‌بایست صدای ملت ایران از تریبون مجلس پژواک می‌شد ولی صدایی که پژواک می‌شد صدای ملت نبود. اگر این مجلس در راس می‌بود امکان نداشت اختلاس 3 هزار میلیاردی و 12 هزار میلیاردی و عددهای ناگفتنی در این کشور اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به اینکه اهمیت این جایگاه به کسانی است که این جایگاه را اشغال می‌کنند، عنوان کرد: اگر مجلسیان در مسیر مطالبات مردم باشند مجلس در راس امور قرار می‌گیرد و گرنه اگر مطالبه مردم را نخواهند در ذیل امور هم نیستند. مجلس وقتی در راس امور است که بتواند بر تمام معاهدات، مناسبات قدرت به نمایندگی از ملت فریادگر باشد. این مهم محقق نمی‌شود مگر اینکه آدم‌ها آزاده‌ای به آنجا بروند.اگر کاسب شوی نمی‌توانی فریادگر حقوق ملت باشی.

منتخب مردم تهران در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما در ساحت سیاست نیاز داریم که به جای اینکه سقف سیاست شیشه‌ای باشد، دیوارهای آن شیشه‌ای شود، گفت: اگر سقف بتنی و دیوار شیشه‌ای شود همه مواظب رفتارمان خواهیم شد، شفافیت باید در سیاست حاکم شود تا چیزی بر ملت ایران پوشیده نماند تا مردم محرم به حساب آیند.

وکیلی یادآور شد: امیدواریم با شکل‌گیری مجلس دهم و حضور آزاده‌هایی از جنس مردم در آن صدای رنگین ملت از تک رنگی خارج شود چرا که ملت ایران رنگین کمان هستند.

مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه ابتکار با بیان اینکه مشکل دموکراسی در ایران این است که اقلیت هیچ سهمی در چرخه قدرت ندارد چون اقلیت است، اضافه کرد: جایگاه نقد اقلیت باید به رسمیت شناخته شود. اقلیت باید 4 سال ما را نظارت منصفانه کند و نقد او نیز شنیده شود و اگر نقد کرد کسی او را برانداز به حساب نیاورد.

وکیلی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی و یا به تعبیری انقلاب اسلامی فراگفتمانی است که اقتدار آن در تولید خرده گفتمان‌هاست، گفت: هر گاه یک فراگفتمان بتواند خرده گفتمان تولید کند نشان می‌دهد که رو به جلو رفته و فراگفتمان جمهوری اسلامی توانسته خرده گفتمان‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا را تولید کند. در تحلیل گفتمان، خرده‌گفتمان به شرطی که رابطه عمودی با فراگفتمان داشته باشد اشکال ندارد که همدیگر را بکوبند. خرده‌گفتمان‌ها رابطه افقی با فراگفتمان دارند. یکی از این خرده گفتمان‌ها خودش را بالا کشید و جای فراگفتمان قرار داد.

منتخب مردم تهران در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ولایت‌فقیه و جمهوری اسلامی مال ماست آن چنان که سهم ما در دفاع مقدس و در شهید دادن در ایثار بر کسی پوشیده نیست، افزود: کارآمدی جمهوری اسلامی آسیب دید به دلیل حذف سرمایه انسانی، کارآمدی جمهوری اسلامی به این است که خرده گفتمان‌ها هم عرض و یکسان در ساحت سیاست قرار داشته باشند و همه به صورت یکسان باید خودشان را عرضه کنند.

منتخب مردم تهران در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در خصوص توهین برخی از اصولگرایان شکست خورده تهران به مردم گفت: رفتار لیست اصولگریان شکست خورده رفتار پسندیده‌ای بود. در پذیرش شکست اخلاق به خرج دادند و پس از انتخابات اخلاقی رفتار کردند ولی برخی‌ها قضاوت دیگری در محافل نقل کردند.

وکیلی در پاسخ به این سوال که چه کسی رییس مجلس می‌شود، اظهار کرد: ما در 7 اسفند از دوگانه اصولگرا و اصلاح‌طلب یک پارادایم جدید فردگرایان و فرد ستیزان ایجاد کردیم. چون این پارادایم شکل گرفت چتر اعتدال گسترده شد. ما یک گفتمان جدید شکل دادیم و به نام لیست امید معرفی کردیم. در دور دوم نیز به میدان آمده‌ایم. شکست رقابت عارف و لاریجانی می‌تواند ما را به پیش از 7 اسفند بازگرداند و دوگانه اصولگرا و اصلاح‌طلب را شکل دهد. شکست این رقابت به آن اندازه زیان‌بار است که پیروزی آن منفعت ندارد. ائتلاف ما مهم‌تر از اسم ماست.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
انتخاب تراپیست | چطور می‌ توان یک تراپیست خوب انتخاب کرد؟