داریوش فرهنگ: شخصیت ها و سرمایه های فرهنگی را در فیلم های خود جاری کنیم


داریوش فرهنگ:  شخصیت ها و سرمایه های فرهنگی را در فیلم های خود جاری کنیمایرنا/ کارگردان مجموعه تلویزیونی سلطان و شبان با تأکید بر اینکه شعر و شعور این مملکت را وامدار بزرگانی چون حافظ، سعدی، مولوی و ... هستیم، خاطرنشان کرد: هنرمندان عرصه سینما باید به نوعی این شخصیت های فرهنگی را که بیانگر هویت ما هستند، در فیلم های خود جاری کنند.
داریوش فرهنگ افزود: در فیلم های انگلیسی ها کمتر می بینید که از شکسپیر صحبت نکنند؛ شکسپیر به نوعی جزئی از موزه انگلیس است؛ ما نیز بزرگانی چون فردوسی، نظامی، عطار، خیام و ... داریم که در کتابخانه ها خاک می خورد و تأسف برانگیز است.
** دلم می خواهد نقش های عاطفی بازی کنم
بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون در پاسخ به اینکه چرا بیشتر برای نقش هایی چون سرهنگ، فرمانده، حاکم و ... انتخاب می شود، اظهار کرد: خود نیز از این نقش ها خسته شده ام و واقعاً دلم می خواهد کمی هم نقش های عاطفی تر، غیرقهرمانانه تر، و ملموس تر بازی کنم؛ هرچند به نقش های معمولی علاقه ای ندارم و در آن ها بازی نخواهم کرد؛ نقش غیر اصلی هم بازی نمی کنم.
از این هنرمند پرسیدیم که شاید علت این انتخاب به صدای ماندگار شما باز می گردد؛ وی گفت: جالب اینجاست که بیشتر انسان ها صدای خود را دوست ندارند؛ من فکر می کنم صدای آدمی جزئی از شخصیت اوست؛ صدای خوب و بد نداریم؛ یک صدا بیانگر درونیات توست؛ انتخاب کلمات، جملات، ایماژهایی که دارید؛ طرز تلقی یا تصوری که از جهان دارید و بیان می کنید؛ واژگانی که در اختیار دارید و ... تمامی اینها شخصیت آدمی است.
فرهنگ افزود: من شخصاً دوست دارم برخوردم با دیگران احترام آمیز باشد؛ برای مردمی که در کوچه و خیابان و مترو و ... هستند احترام قائل هستم؛ به شعر و شعور تماشاگر احترام می گذارم؛ نه اهل شلخته بازی هستم؛ نه اهل بی سلیقگی، و نه تبلیغ شلختگی و بی سلیقگی می کنم.
این هنرمند با تأکید بر اینکه شعر و شعور این مملکت را وامدار بزرگانی چون حافظ و سعدی و مولوی و ... هستیم، از اینکه این بزرگان هم اکنون در کتابخانه های کشور خاک می خورند ابراز تأسف کرد و از هنرمندان عرصه سینما خواست تا این سرمایه های هویت ساز را در آثار خود بگنجانند.
** تکلیف این همه فیلم چه می شود
وی در پاسخ به اینکه چرا دیگر فیلم نمی سازد گفت: تماشاگران سینما چه کسانی هستند؛ ما اهل آمار دقیق در آوردن نیستیم؛ اگر هم آماری را حساب می کنیم تنها به عنوان دکور است. اهل تداوم و بررسی نیز نیستیم.
این هنرمند پیشکسوت تصریح کرد: من به معنای واقعی دلم به حال چند فیلم که پس از برگزاری جشنواره های قبلی نگونبختانه بر پرده سینماها بودند و کسی از آن ها استقبال نمی کرد، سوخت؛ اکنون تکلیف این همه فیلمی که در جشنواره به نمایش در می آید، چه می شود؛ عده معدودی برای دیدن آن ها به سینماها می روند؛ مگر اینکه یک تهیه کننده ای شانس بیاورد و فیلمش در زمانی که نشاط عمومی وجود دارد، اکران شود.
فرهنگ خاطرنشان کرد: هم اکنون نمی دانم در نمایش عمومی چه اتفاقی برای فیلم های حاضر در جشنواره خواهد افتاد؛ این تماشاگرانی که الان می بینم فکر نمی کنم آنانی باشند که بعداً به سینما می آیند؛ این ذوق زدگی ها خوب است و لازمه جشنواره است، اما آیا کفایت می کند.
به اعتقاد وی بهترین روش برای سینماها و جشنواره های ما روش اسکار است؛ چرا که ابتدا فیلم ها به نمایش در می آیند و سپس به جشنواره ها ورود می کنند.
این هنرمند مطرح عرصه بازیگری، کارگردانی و فیلمنامه نویسی، خود را نیز از خانواده پر درد و رنج این حرفه معرفی کرد و البته درد و رنج آن را هم شوق انگیز دانست.
وی که با فرزندش در کاخ جشنواره حاضر شده بود در پاسخ به اینکه آیا فرزند او هم مسیر بازیگری را انتخاب خواهد کرد، گفت: همواره کسانی که در این عرصه فعالیت می کنند، مایل نیستند فرزندانشان هم به آن وارد شود؛ اما اتفاقی که رخ می دهد این است که آنان خود به این مسیر کشیده شده و آن را انتخاب می کنند.
فرهنگ افزود: پیش از آنکه فرزندم تصمیم بگیرد وارد این عرصه شود، او را با چنین فضاهایی آشنا می کنم تا درست تصمیم بگیرد؛ او فعلا باید ببیند و بخواند.
داریوش فرهنگ درخشانی متولد ششم آذر 1326 در آبادان، کارگردان، فیلم نامه نویس و بازیگر است که در سال 1352 در رشته کارگردانی تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد؛ نخستین فعالیت سینمایی او با بازی در فیلم کوتاه سلندر (واروژ کریم مسیحی) در سال 1359 بود. پس از آن با فیلم نامه نویسی و کارگردانی فیلم 65 دقیقه ای رسول پسر ابوالقاسم، فعالیت حرفه ای خود را در سینما آغاز کرد. نخستین ساخته تلویزیونی او، مجموعه سلطان و شبان نام داشت که پخش آن در سال های آغازین دهه 60 خورشیدی با استقبال بسیاری مواجه شد.
این هنرمند پیشکسوت در نهمین دوره برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر (سال 1369) برای فیلم «دو فیلم با یک بلیط» برنده دیپلم افتخار بهترین فیلم؛ برنده سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران؛ نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد؛ و نامزد سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی شد.
سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر از دوازدهم بهمن ماه آغاز و تا بیست و دوم همین ماه ادامه دارد.

منبع: ایرنا


ویدیو مرتبط :
محمدرضا میرحسینی در سکانس برتر فیلم داریوش فرهنگ