سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



چرا طلاق در طبقه متوسط جامعه افزایش پیدا کرده است؟


سلامت نیوز:طلاق، تك عاملی نیست و عامل اقتصادی تنها یكی از عوامل مؤثر آن است. آنچه در حال حاضر در جامعه ما خودنمایی می‌كند ازدواج‌های احساسی است كه کمتر ادراكی در آنها مشاهده می‌شود و همین با شناخت نبودن ازدواج، آن را به طلاق می‌كشاند.

به گزارش سلامت نیوز، امان ا... قرایی مقدم-جامعه شناس در روزنامه آرمان نوشت: طلاق، تك عاملی نیست و عامل اقتصادی تنها یكی از عوامل مؤثر آن است. آنچه در حال حاضر در جامعه ما خودنمایی می‌كند ازدواج‌های احساسی است كه کمتر ادراكی در آنها مشاهده می‌شود و همین با شناخت نبودن ازدواج، آن را به طلاق می‌كشاند.

موضوع مهم دیگری كه در این‌باره مطرح است دوساختی شدن جامعه است. ساخت فكری دختران و ساخت فكری پسران با یكدیگر متفاوت است و دختران امروزی‌تر از پسران فكر می‌كنند. فرصت‌های شغلی و تحصیلی كه زنان در جامعه به دست آورده‌اند نیز یكی از دلایل مهمی است كه باعث شده طلاق در طبقه متوسط افزایش پیدا كند و دلیل آن هم این است كه دختر و پسر توقعات یكسانی ندارند.

طلاق در طبقه پایین جامعه معمولا كمتر رخ می‌دهد و دلیلش این است كه دختران این طبقه خواسته‌های جامعه مردسالار را راحت‌تر می‌پذیرند. از سوی دیگر، طلاق در طبقه بالای جامعه به دلیل اینكه معمولا زن و مرد از نظر فكری با یكدیگر هماهنگ هستند و درك درستی از خواسته‌های یكدیگر دارند، كم است.

تفریحات بیرون از خانه و ریخته شدن قبح بسیاری از مسائل نیز باعث شده كه طلاق افزایش پیدا كند. شهرنشینی هم از عوامل دیگری است كه احتمال طلاق را بالا می‌برد. یكی از موارد مهم دیگر نبود تجانس فكری و فرهنگی در ازدواج است، كسانی كه از دو فرهنگ متفاوت هستند احتمال طلاقشان به نسبت كسانی كه از یك فرهنگ هستند بیشتر است.

در گذشته به دلیل اینكه ازدواج‌ها بیشتر محله‌ای بودند و افراد در یك موقعیت فرهنگی قرار داشتند، آمار طلاق هم پایین بود. نتایج تحقیقات مختلف نشان داده است كه هرچه طول دوران نامزدی بیشتر باشد، احتمال طلاق كمتر می‌شود؛ زیرا معمولا هر چه دوران نامزدی بیشتر باشد احتمال شناخت درست از یكدیگر افزایش پیدا خواهد كرد. یكی از موارد دیگری كه طلاق را افزایش می‌دهد ازدواج‌های بی‌ملاك هستند.

دخالت والدین، اعتقادات مذهبی و شغلی از جمله مواردی هستند كه احتمال طلاق را كاهش می‌دهند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد كه طلاق در بین زنان شاغل و كارمند كمتر از سایرین است. ازدواج‌های خویشاوندی نیز از جمله موارد دیگری است كه احتمال طلاق در آن كم است.

یكی از عوامل دیگر افزایش طلاق، بیماری‌های افراد و اعتیاد است كه به از هم پاشیدن زندگی منجر می‌شود. یكی از موارد دیگری كه طلاق را در جامعه ما افزایش داده، مشكلی است كه در آموزش و پرورش ما وجود دارد. خانواده و بعد از آن آموزش و پرورش در جامعه افراد را مسئولیت‌پذیر بار نمی‌آورد.

در جوامع روستایی كه فرزندان از كودكی مجبور می‌شوند یكسری مسئولیت‌ها را قبول كنند، آمار طلاق پایین است. از سوی دیگر سه چهار سال اول زندگی دوران تلاطم است اگر زن و مرد بتوانند مشكلات این سه چهار ساله اول را تحمل كنند بعد از آن دوران آرامش فرا می‌رسد و مشكلات آنها خیلی كمتر خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
مقایسه طبقه متوسط ایران و با طبقه متوسط جهان