سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



فقر اخلاق پزشکی در نظام سلامت


سلامت نیوز: اخلاق در پزشکی از جمله موضوعاتی است که از دیرباز در این حرفه مطرح بوده و درباره اهمیت و ضرورت آن کتاب‌های فراوانی به رشته تحریر درآمده است. اما همین موضوع به ویژه هنگامی که مصادیقی از آن در جامعه بروز و ظهور پیدا می‌کند، اهمیت تازه‌ای می‌یابد و دوباره مورد توجه استادان و کارشناسان آن قرار می‌گیرد.

دکتر احد فرامرز قراملکی، استاد دانشگاه و رئیس پژوهشکده اخلاق حرفه‌ای دانشگاه تهران و دکتر سید محمد حسین میردهقان، مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر محمود عباسی رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، جمعه شب این موضوع را در برنامه نبض بررسی کردند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه خبر، میردهقان به ریشه تخلفات پزشکی در جامعه اشاره و عنوان کرد: براساس آمار به دست آمده پزشکان ما در طول سال، هشت میلیون بیمار را در مجموعه وزارت بهداشت بستری می‌کنند و 40 میلیون بیمار نیز در بیمارستان‌های کشور ویزیت می‌کنند که این رقم بالایی است. این فشار کار را اگر در کنار حقوق پایین پزشکان و پرستاران بگذارید، می‌بینید وقوع تخلفات پزشکی دور از ذهن نیست، اما آنچه مهم است این نکته اساسی است که در جامعه ما تخلفات پزشکی بیشتر از حد معمول بزرگنمایی می‌شود که این درست نیست.

«بخیه صدرا باز نشده بود، اما درمان آن نیمه‌کاره رها شده بود.» اینها آخرین اظهارنظرهایی است که مدیر دفتر نظارت امور درمان وزارت بهداشت درباره تخلف بیمارستان خمینی شهر اصفهان عنوان کرد؛ تخلفی که در آن بخیه‌های کودکی چهارساله به دستور پزشک اورژانس باز شد؛ آن هم به دلیل ناتوانی مالی والدین این کودک در پرداخت هزینه درمان. میردهقان تائید می‌کند که این تخلف صورت گرفته، اما نه به وسعت و اندازه‌ای که رسانه‌ها اعلام کردند.

فراموشی اخلاق حرفه‌ای در موسسات پزشکی

دکتر احد فرامرز قراملکی، دیگر مهمان برنامه با اشاره به جایگاه و ضرورت، اهمیت اخلاق پزشکی در جامعه گفت: اخلاق پزشکی، شاخه‌ای از اخلاق حرفه‌ای است. اصولا پزشکی به طور ذاتی اخلاق‌محور است؛ زیرا تلاش در جهت سلامت جامعه براساس اخلاقیات است.

این استاد دانشگاه و رئیس پژوهشکده اخلاق حرفه‌ای دانشگاه تهران، اخلاق حرفه‌ای را دو امر متمایز اما مرتبط توصیف کرد و افزود: گاهی اخلاق حرفه‌ای را در کسب و کار، مدیریت اجرایی و محیط عینی حرفه مطرح می‌کنیم و عملکرد اخلاقی در کسب و کار را مورد بررسی قرار می‌دهیم و گاهی مراد از آن شاخه‌ای از دانش بشری است که نظام‌دار و روشمند در مراکز آموزشی و پژوهشی رشد می‌یابد.به باور او، متاسفانه تاکنون روی اخلاق در موسسات پزشکی تا کنون کار نشده است. اگر جهتگیری به سمت اخلاق بیمارستان ها، موسسات درمانی، درمانگاه‌ها و دانشگاه‌های پزشکی باشد با نتایج قابل توجهی رو‌به‌رو خواهیم شد. مهم‌ترین گرفتاری جامعه ما از نگاه دکتر قراملکی، رعایت نکردن اخلاق حرفه‌ای در موسسات پزشکی است: «پرداختن و توجه به این امر یک ضرورت اجتماعی است. بنابراین اخلاق پزشکی را نباید تنها با رویکرد منابع انسانی مورد توجه قرار داد، بلکه این توجه باید با رویکرد استراتژیک توام باشد. به عبارت دیگر، مباحث صرفا به تحلیل‌های منطقی و انتزاعی محدود نشود، بلکه فراتر از آن به تحلیل مسائل عینی بنگاه‌ها و سازمان‌ها نیز پرداخته شود.»


ویدیو مرتبط :
استانداردهای پزشکی و نظام سلامت، زنگ سلامت 11