مدیر فنی قوه قضاییه: حق آموزش جزء كرامت انسانی است/ هزینه های تحصیل برای اتباع افغان بالاست/ فرصت ثبت نام فقط سه روز بود


 مدیر كل فنی قوه قضائیه در نشست بررسی اجتماعی، اقتصادی وضعیت حقوق كودك در ایران كه به همت جمعیت امام علی (ع) برگزار شد گفت حق آموزش، جزء كرامت انسانی و از حقوق بنیادی بشر است. 

به گزارش وطن، سید علی كاظمی مدیركل فنی قوه قضائیه در نشست بررسی اجتماعی ، اقتصادی وضعیت حقوق كودك در ایران كه  با عنوان "حقوق مهاجرین"  در باشگاه هوادران جمعیت امام علی (ع) برگزار شد گفت: در قرآن و روایات تاكید بسیاری بر آموزش شده است و  بیش از 300 روایت و حدیث در این خصوص  بیان شده است كه در همین باره امام صادق (ع) فرمودند كه مردم در بحث آموزش برابرند و نباید فرق داشته باشند.

مدیر كل فنی قوه قضائیه با  اشاره به قوانین جهانی در مورد آموزش و پرورش گفت: در قوانین جهانی آمده است كه آموزش برای همگان رایگان است ،  آموزش ابتدایی اجباری است و آموزش حرفه ای باید عمومیت پیدا كند و آموزش عالی باید با شرایط تساوی كامل به روی همه باز باشد تا همگان فرا گیرند و نباید تبعیضی وجود داشته باشد. 

سید علی كاظمی بیان كرد : در قوانین حقوی بشری آمده است كه دولت ها موظف به ترویج آموزش و پرورش هستند.

كاظمی اظهار داشت :بر اساس همین اصول  در كشور ما در سال 1353 قانونی  با چندین  ماده  با عنوان تهیه وسایل تحصیل اطفال و نوجوانان ایرانی تصویب شده  است كه در یكی از مواد  تاكید شده ، اگر در محلی آموزشگاه عمومی وجود داشته باشد و والدین فرزندان خود را از  آموزش منع كنند شامل مجازات خواهند شد.

مدیر كل فنی قوه قضائیه با اشاره به تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی در سال  1358 اشاره كرد و گفت: در قانون اساسی و در  اصل 3 بند 3 و اصل 30 این قانون ،آموزش را  حق تمام افراد  می داند و بر آموزش ابتدایی و رایگان بودن آن برای همه  اشاره می كند.

نماینده قوه قضائیه در نشست حقوق مهاجرین گفت : ایران در سال 1372 كنواسیون حقوق كودك را پذیرفت كه در بند 3 ماده 28 حقوق كودك آمده است كشور های عضو،  در عرصه بین الملل باید تلاش كنند كه جهل وبی سوادی بین افراد را ریشه كن كنند و در بند 29 همین قانون آمده است كه باید به والدین كودكان و تمدن كشورشان و حقوق آنها احترام گذاشت.

كاظمی در ادامه این نشست با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد آموزش تصریح كرد: مقام معظم رهبری فرمودند كه  آموزش حق هر انسانی است، بر همین اساس ، مسئولین دولتی كشور اعلام كردند اتباع بیگانه میتوانند در مدارس ثبت نام كنند كه در این فراخوان حدود 480 هزار نفر از اتباع بیگانه در مدارس كشور ثبت نام كردند كه این میزان با توجه به شرایط موجود كمتر از 50 درصد اتباع واجد شرایط آموزش، هستند.

سید علی كاظمی با انتقاد از دریافت هزینه های بالا بابت آموزش در كشور گفت : همه افراد و انسانها با هر شرایطی كه دارند حق آموزش دارند.

مدیر كل فنی قوه قضائیه گفت:  اتباع بیگانه در كشور حق شهروند شدن را دارند و نباید كرامت آنها و فرهنگ كشورشان نادیده گرفته شود و آنها حق دارند در بخش های مختلف كشور استخدام شده و كار كنند.

در ادامه این نشست مصطفی رضایی، دانشجوی مهاجر مقیم ایران سابقه مهاجرت افغان ها به ایران را تبین كرد وگفت: از سال 1355 افغان ها به دلیل مشكلات دینی به كشورهای مجاور مهاجرت كردند واز سال 1375 بدلیل جنگ و از 1385 بدلیل مشكلات اقتصادی مقیم كشورهای مجاور شدند.

رضایی با اشاره به وابسته بودن اقتصاد كشور به مهاجرین گفت: با توجه به حضور پررنگ افغان ها در اقتصاد و تولید ، حقوق افغان ها رعایت نمی شود و نه تنها بیمه  آنها پرداخت  نمی شود  بلكه  حق شكایت  هم ندارند.

مصطفی رضایی از كمبود دفاتر رسیدگی به امور مهاجرین انتقاد كرد و با اشاره به موضوع دستور رهبری مبنی آموزش اتباع افغان گفت : زمانیكه این دستور  را رهبر  انقلاب اسلامی صادر فرمودند، مسئولین دولت فقط پنج روز برای ثبت نام مهلت گذاشتند كه دو روز آن تعطیل بود .

نماینده مهاجرین افغانستانی در این جلسه افزود: شهریه بسیار بالا و هزینه های زیاد آموزش در ایران باعث شده تا مهاجرین كم بضاعت از تحصیل محروم شوند.

ایلیا رابط،  فعال اجتماعی نیز  در نشست "حقوق مهاجرین" با  اشاره به معضلات اجتماعی گفت: آنچه كه در آسیب های اجتماعی بروز و ظهور دارد و از همه مهتر است فقر نیست بلكه بی عدالتی است.

رابط در مورد حقوق آموزش افزود: كشور ما در جهان  از نظر جینی آموزشی بالاترین آمار را داراست، یعنی از نظر حق آموزش شهروندی پایین ترین سطح در جهان را دارد و این آمار و گزارش خوبی برای كشور ما نیست .

در ادامه رابط گفت: در ضریب جینی هر چقدر آمار نزدیك به 1 باشد فقر و بی عدالتی  زیاد تر است.

ایلیا ، فعال اجتماعی با انتقاد از مصوبه دولت درمورد واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی و عدم اجرا و نظارت صحیح بر این مصوبه گفت: این موضوع باعث شده تا شهریه مدارس برای دانش آموز مهاجر دو برابر شود و این موضوع نگران كننده است.

ایلیا رابط ، با اشاره به كشورهای عضو  كنوانسیون حقوق كودك گفت: در جهان فقط دو كشور این كنوانسیون را نپذیرفتند . 

در پایان این نشست از جمعیت امام علی بخاطر برگزاری این نشست از سوی مدعوین و میهانان تقدیر و تشكر شد.

 نشست بررسی اجتماعی ، اقتصادی وضعیت حقوق كودك در ایران با عنوان "حقوق مهاجرین" ، عصر دیروز از ساعت 17 در خانه ی هنر جمعیت امام علی (ع) برگزار شد

در نشست حقوق مهاجرین، سید علی كاظمی مدیر كل فنی قوه قضائیه ، مصطفی رضایی دانشجوی مهاجر و ایلیا رابط فعال اجتماعی  به سخنرانی پرداختند.


ویدیو مرتبط :
فشارها بر روی قوه قضاییه