لزوم استفاده از اعضای هیأت علمی تمام وقت بجای نیروهای حق التدریس


در سومین روز از برگزاری اجلاس هیات های امنای استانی دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای هیات امنای استان آذربایجان غربی به منظور تصویب بودجه و برنامه ششم توسعه این استان، در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی حضور یافتند.

به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، در این جلسه که با حضور دکتر میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین قریشی نماینده ولی فقیه و امام جمعه، دکتر سعادت استاندار آذربایجان غربی و جمعی از مسئولان دانشگاه برگزار شد، پس از بحث و بررسی اعضا بودجه این استان از حیث منابع 200 میلیارد تومان و از حیث درآمد-هزینه ها 170 میلیارد تومان به تصویب رسید.

واگذاری اختیار تصویب طرح های دانش بنیان به شورای اقتصاد دانش بنیان استان و تعیین نرخ شهریه واحدهای این استان مطابق سیاست های کلی دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر مصوبات این جلسه بود.

میرزاده در دویست و پنجاه و شمشمین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن میلاد پیامبر عظیم الشأن اسلام حضرت محمد(ص)، امام صادق(ع) و فرا رسیدن هفته وحدت اظهار داشت: امیدوارم این هفته زمینه ساز وحدت میان امت اسلامی قرار بگیرد.

وی با اشاره به توسعه تحصیلات تکمیلی در استان آذربایجان غربی گفت: موافقت با افزایش رشته محل های کارشناسی ارشد این استان از 68 رشته در سال 92 به 223 رشته در سال 94 و ایجاد 34 رشته دکترای تخصصی، امری تصادفی نبوده بلکه ارتقای شاخص های لازم مانند اصلاح هرم هیات علمی و توسعه امکانات آموزشی و پژوهشی از دلایل اصلی این موافقت به شمار می رود.

وی با اشاره به گسترش بی رویه موسسات آموزش عالی در دولت گذشته در کشور گفت: در حال حاضر حدود 2855 موسسه آموزش عالی در کشور فعالند که از این تعداد حدود 89 موسسه به رقابت با واحدهای استان آذربایجان غربی می پردازند به همین خاطر مسئولان این استان باید به دنبال تمهیداتی برای کاهش چالش های پیش رو باشند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به پتانسیل های موجود در تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه با امکانات مادی و معنوی که در اختیار دارد، می تواند 63 درصد از سهم آموزش عالی هر استان را برعهده بگیرد که در افق 1404 دانشگاه نیز به آن اشاره شده که این پیشنهاد البته در قالب طرح آمایش به شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز ارائه شده است.

دکتر میرزاده با تاکید بر اینکه این پیشنهاد با هدف کم کردن هزینه های دولت است، خاطر نشان کرد: در سال 83 سهم دانشگاه آزاد اسلامی در تمامی استان ها بالای 50 درصد بوده است اما به دلیل اتخاذ سیاست های نادرست دولت گذشته و از دیگر سو کاهش جمعیت جوان کشور این سهم کاهش قابل ملاحظه ای یافته است.

وی به مسئولان واحدهای این استان تاکید کرد: محور و تکیه شما نباید صرفا بر روی تامین درآمد از طریق شهریه دانشجویان باشد، اگر تنوع بخشی به درآمدها از طریق اجرای طرح هایی مانند ساها، طرح شفا، توسعه شرکت های دانش بنیان، جذب دانشجویان خارجی و ... اتفاق بیفتد بسیاری از موانع دانشگا برطرف می شود.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی جذب سالانه 5000 عضو هیات علمی را یکی از دستاوردهای این دانشگاه طی مدت اخیر برشمرد و اظهار داشت: با برنامه ریزی های انجام شده تا سال آینده بیش از 10 هزار عضو هیات علمی به مجموعه اعضای هیات علمی تمام وقت این دانشگاه افزوده خواهد شد و این در حالی است که دو مجموعه بزرگ دولتی وزارت بهداشت و وزارت علوم در مجموع حدود 2000 نفر جذب هیأت علمی در این سالها داشته اند.

دکتر میرزاده با بیان اینکه 26 هزار متقاضی با مدرک دکترای تخصصی در پورتال وزارت علوم درخواست های خود را ثبت کرده اند از مسئولان واحدهای استان آذربایجان غربی خواست تا از جذب استاد به شکل حق التدریس خودداری کنند.

وی با تاکید بر اینکه هیچ دانشگاهی بدون هیات علمی نمی تواند توسعه یابد گفت: دانشگاه آزاد اسلامی باید برای جذب متقاضیان دارای مدرک دکترا برنامه ریزی کرده و آنها را جایگزین حق التدریسی ها کند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به الگوی موفق کشورهایی مانند چین و هند در صادرات خدمات علمی خود به سایر کشور ها گفت: باید به دنبال راهکاری برای صدورخدمات علمی-فنی ایران به دیگر کشورها باشیم قرار نیست که تمامی فارغ التحصیلان دوره دکترا تنها در ایران جذب شوند.

دانشگاه آزاد بهترین گزینه دولت برای واگذاری مسئولیت هایش

بر اساس این گزارش،دکتر قربانعلی سعادت استاندار آذربایجان غربی با اشاره به خدمات دانشگاه آزاد اسلامی در طول سه دهه گذشته اظهارکرد: در حال حاضر هزینه‌های یک دانشگاه دولتی 7 برابر دانشگاه آزاد اسلامی است، به همین خاطر معتقدم این دانشگاه یکی از بهترین گزینه ها برای واگذاری مسئولیت های دولت در این حوزه به شمار می رود.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی همپای انقلاب اسلامی رشد کرده است، افزود: دانشگاه آزاد اسلامی باید مرکز مورد اطمینان دولت در واگذاری مسئولیت های خود باشد.

استاندار آذربایجان غربی، یکی از وظایف دانشگاه آزاد اسلامی را توسعه کارآفرینی دانست و گفت: فرهنگ اشتغال در جامعه ما مشکل دارد، همه به دنبال پشت میز نشینی هستند. توسعه مراکز کارآفرینی از مواردی است که این دانشگاه باید در سند چشم انداز خود به آن توجه داشته باشد.

برنامه ریزی برای وحدت میان اهل تشیع و سنت

حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی قریشی نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه نیز در این اجلاس با اشاره به حضور اهل سنت و تشیع در این استان گفت: بهتر است دانشگاه آزاد اسلامی برای ایجاد وحدت میان اهل سنت و تشیع برنامه ریزی وسیعی داشته باشد.

وی همچنین از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی خواست تا از بودجه فرهنگی واحدها ردیفی نیز به فعالیت های دفاتر نهاد نمایندگی برای فعالیت های بیشتر اختصاص یابد.

دکتر حسین زاده لطفی معاونت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این اجلاس گفت: آمارها حاکی از آن است که حدود 14.4 درصد از جمعیت ایران دارای تحصیلات دانشگاهی هستند که این میزان نسبت به کشورهای همسایه مانند ترکیه و یا حتی عربستان پایین تراست.

وی با اشاره به آمارهای سال 92 درخصوص خروج 180 هزار نفر از ایران برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر گفت: اگر دانشگاه آزاد اسلامی نبود قطعا سالانه بیش از 50 میلیارد تومان ارز از کشور خارج می شد.

دکتر لطفی همچنین به ارائه آماری درخصوص اعضای هیات علمی استان آذربایجان غربی پرداخت و گفت: در فراخوان دوم این استان تقاضای جذب 55 عضو هیات علمی را دارد که در مجموع تا پایان سال 111 عضو هیات علمی تمام وقت به این استان افزوده خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر نسبت اعضای هیات علمی تمام وقت به دانشجو در این استان یک به 55 است که با احتساب اعضای هیات علمی نیمه وقت و پاره وقت این رقم به یک به 33 خواهد رسید.

مهندس هاشمی معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به سرانه فضای آموزشی در استان آذربایجان غربی گفت: با وجود 190 هزار مترمربع ساختمان در این استان سرانه فضای آموزشی 5 مترمربع به ازای هر دانشجوست که وضعیت قابل قبولی است.

وی افزود: در این استان حدود 16 هزار مترمربع پروژه در حال ساخت وجود دارد که با توجه به سیاست های دانشگاه، تکمیل پروژه های با پیشرفت بالای 52درصد در اولویت قرار دارد.

مهندس هاشمی همچنین از تکمیل 6500 مترمربع پروژه در دست احداث در سال آینده در این استان خبر داد.

بر اساس گزارش مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکترطه هاشمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه نیز با اشاره به سیاست های دانشگاه درخصوص برنامه های فرهنگی از روسای واحدهای استان آذربایجان غربی خواست تا اجرای طرح های ماندگار فرهنگی، موضوع اخلاق حرفه ای، اجرای طرح های فرهنگی نهادی در سه حوزه دانشجویی، کارکنان و اساتید را در دستور کار قرار دهند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
تصویب طرح حق التدریس نیروهای خرید