هدف‌گذاری تولید 5500 تن ماهی در سال 95 در استان همدان


مدیر امور شیلات سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تاکید بر شناسایی پتانسیل‌های جدید در بخش شیلات، گفت: تولید 5500 تن ماهی در سال 95 هدف‌گذاری شده است.

"علی دولو" در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، با بیان اینکه در استان همدان 705 واحد پرورش و تولید آبریان وجود دارد، اظهار کرد: در سال گذشته 5 هزار و 27 تن انواع آبریان در استان همدان تولید شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های مهم سال 95 بازگرداندن واحدهای تعطیل و نیمه‌تعطیل به چرخه تولید است، تصریح کرد: در سال گذشته به علت بروز بیماری 42 واحد تولید آبزیان استان دچار مشکل نقدینگی شده بود که با پیگیری‌های انجام شده 50 درصد این واحدها به چرخه تولید بازگردانده شدند اما هنوز بخشی از آنها مشکل دارند درحالیکه اگر این واحدها دوباره به چرخه تولید بازگردند بیش از این میزان امکان تولید خواهیم داشت.

افزودن تعدادی واحد جدید به بخش شیلات

وی بیان کرد: در راستای افزایش تولید در سال‌جاری تعدادی واحد جدید در بخش شیلات اضافه خواهد شد و پتانسیل‌های جدید در این زمینه شناسایی می‌شود.

دولو با بیان اینکه سرانه مصرف آبزیان در کشور 9.5 کیلوگرم است، عنوان کرد: سرانه مصرف آبزیان در استان همدان 7 کیلوگرم که نسبت به میانگین کشوری فاصله دارد البته سرانه مصرف ماهی در استان نسبت به سال‌های گذشته رشد خوبی داشته که این موضوع به علت ایجاد واحدهای جدید و برگزاری کلاش‌های آموزشی است.

مدیر امور شیلات استان همدان خاطرنشان کرد: در راستای افزایش مصرف ماهی در بین خانواده‌های استان 3 هزار و 600 نفرروز دوره‌های آموزشی در سال گذشته برگزار شد که بیش از 2 هزار نفرروز در راستای طبخ و افزایش مصرف آبزیان بوده و بخشی هم برای علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در بخش شیلات و کلاس‌های تخصصی برگزار شده است.

وجود 42 واحد پرورش ماهیان زینتی در همدان

وی درخصوص پرورش ماهیان زینتی در استان نیز اظهار کرد: 42 واحد تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در استان همدان وجود دارد که در قالب مشاغل خانگی، کارگاهی و مزرعه‌ای فعالیت داشته و 3 میلیون و 820 هزار قطعه ماهی زینتی تولید شده است.

دولو تامین و تولید بچه ماهی مورد نیاز واحدها و تخم چشم‌زده قزل‌آلا را از دیگر برنامه‌های سال‌جاری دانست و تصریح کرد: 20 میلیون تخم چشم‌زده قزل‌آلا وارد استان شده که درحال پرورش هستند و قرار است در بین مزارع حد واسط استان توزیع شود.

45 درصد مزارع پرورش ماهی استان مکانیزه شده‌اند

وی با تاکید بر اینکه اجرای مکانیزاسیون یکی از اقدامات سازمان در سال 94 بوده و هم‌اکنون نیز در حال پیگیری است، یادآور شد: مکانیزه کردن مزارع پرورش ماهی به منظور کاهش نیاز آبی، افزایش تولید در واحد سطح، استفاده بهینه از انرژی و افزایش ایمنی کار درحال پیگیری است و تا کنون 45 درصد مزارع پرورش ماهی استان مکانیزه شده‌اند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
Iran Trout fish farming, Hamadan province پرورش ماهی قزل آلا استان همدان ایران