گزیده‌ مقاله‌های مسعود بیزارگیتی در یک کتاب


مسعود بیزارگیتی از آماده چاپ شدن کتاب «از منظر روایت‌ها» خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه گیلان، کتاب «از منظر روایت‌ها» اثر مسعود بیزارگیتی، شاعر و منتقد ادبی گیلان دربرگیرنده گزیده‌ای از مقالات و نقدهای اوست.

او با بیان اینکه بسیاری از نقدها و مقالات این کتاب پیش‌تر در نشریات مختلف به چاپ رسیده است، اظهار کرد: اکنون مراحل حروف‌چینی و صفحه‌آرایی کتاب مذکور پایان یافته و از سوی ناشر در مرحله دریافت مجوز قرار دارد.

بیزارگیتی با بیان اینکه این کتاب 250 صفحه‌ای از سوی انتشارات ارنواز روانه بازار خواهد شد، اظهار کرد: متاسفانه امروز دچار نوعی کالاشدگی فرهنگی شده‌ایم و اوضاع وخیم نشر برای شاعران و مولفان رنج‌آور است، خصوصا برای کسانی که در شهرستان‌ها زندگی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، مسعود بیزارگیتی پیش‌تر، کتاب «روند بغرنج آفرینش» را که مجموعه‌ای در نقد ادبی بود در سال 1376 منتشر کرده است. از این شاعر و منتقد ادبی گیلان تاکنون همچنین کتاب‌های «لحظه‌ها و تامل» ، «شکلی که نام تو دارد»، «زبان گمشده»، «نشان‌های بی‌جهت»، «صداهای ریخته»، «سطرهای هنوز»، «دهانم با هیچ صلیبی به سکوت نمی‌رسد»، «در استوای بی‌تقویم کلمات»، «از سطرها و نشانه‌ها»، «از سکوی بی‌صدایی»، «تقاطع گمان‌های بی‌دهان» و «شب در قاه قاه اناری قاچ می‌خورد» منتشر شده است.

برشی کوتاه از یکی از مقالات کتاب «از منظر روایت‌ها»:

رازوارگی یک اثر (= متن ادبی) برای مخاطبش، دقیقا در عدم محدودیت، در نسبیت زبان و ابهام ذاتی و درونی آن است. و اینجاست که ما با کاهش‌پذیری یا مرگ ابهام مواجه نمی‌شویم؛ بلکه به فضایی گشوده گام می‌نهیم که معناهایی در آن مستتر است و جدال مخاطب را می‌طلبد؛ جدالی که پیونددهنده سیستم خوانش اثر از یک طرف و سیستم ابهام اثر از طرف دیگر است.

برای درک معنا برخلاف پدیدارشناسی هوسرلی که مدعی فهم مستقیم و بی میانجی آن است، ما به طور غیرمستقیم و به واسطه میانجی‌ها با معنای اثر و معناهای اثر ارتباط فعال برقرار می‌کنیم و میانجی‌ها از ظرفیت‌های ژرف و گسترده زبان زاده می‌شوند. هرمنوتیک زبان در واقع ناظر بر این تلقی از میانجی و ظرفیت گسترده زبان است که ژرفای آن به آسانی دست‌یافتنی نیست.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
گزیده فصل دوم: چگونه مقاله علمی بنویسیم؟