‌حفر 50 هزار چاه در حوضه زاینده رود


‌مدیرعامل آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه وضع بارش‌ها در سرشاخه های زاینده رود به میانگین دراز مدت نزدیک است، گفت: در حال حاضر 247 میلیون متر مکعب آب پشت سد زاینده رود موجود است‌ که این سد چهار متر مکعب ورودی آب و سه متر مکعب خروجی آب دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه اصفهان، مسعود میرمحمد صادقی در نشست خبری هفتمین نمایشگاه صنعت تاسیسات آب و فاضلاب در اصفهان، اظهار کرد: آب یکی از مهم‌ترین حوزه های کاری در اصفهان است و رویکرد وزارت نیرو در بخش آب از سخت افزار به سمت نرم افزار در حال تغییر است وبه همین دلیل این نمایشگاه از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود.

وی با بیان اینکه امروز باید مدیریت منابع آب جدی گرفته شود، افزود: در حوضه زاینده رود لازم است به سمتی حرکت کنیم که مدیریت درست از داشته و صرفه بیشتر اتفاق بیفتد و فضا باز است تا صنعتگران وارد این عرصه شوند.

مدیرعامل آب منطقه ای اصفهان ادامه داد: بزرگ‌ترین پروژه وزارت نیرو تعادل بخشی آب زیرزمینی و سطحی در کشور است چراکه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازم است سرمایه گذاران وارد این عرصه شوند، زیرا کشور در موضوع کنتورهای هوشمند مضیقه دارد و تولید کنندگان آن به اندازه انگشتان دست هم نیستند.

میرمحمد صادقی تاکید کرد: امروز فضای کار بسیار باز است، چراکه باید بحث‌های صرفه جویی مخصوصا در بحث کشاورزی مدنظر باشد و چنین نمایشگاه‌هایی در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

میزان بارش‌های استان اصفهان خوب نیست

وی به بحث بارش‌ها در استان اصفهان و سرشاخه های زاینده رود اشاره کرد و گفت: بارش‌هایی که اعلام می‌شود بارش‌های متوسط کشوری است و توزیع آن یکسان نیست. استان اصفهان به طور متوسط به میزان 50 میلیمتر بارش داشته که در سال گذشته نیز به همین میزان بارش داشته است‌ و وضع بارش در استان اصفهان وضع خوبی نیست.

مدیرعامل آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه بارش‌ها در غرب استان وضعیت بهتری دارد، اما بقیه مناطق وضع خوبی ندارد، تصریح کرد: بارش‌ها در سرشاخه ها به میانگین بلند مدت نزدیک است و تاکنون 460 میلی متر برف در این مناطق باریده است که البته چندان تفاوتی با دیگر سال‌ها ندارد. البته بارش‌ها نسبت به سال گذشته کمتر شده است، ولی از میانگین بلند مدت کمتر نیست.

میرمحمد صادقی در خصوص آب جاری شده در زاینده رود و تدام آن ‌گفت: هر میزان آبی که در رودخانه زاینده‌رود جاری می‌شود بر اساس مصوبه شورای هماهنگی حوضه زاینده رود است. این شورا متشکل از استانداران اصفهان، چهارمحال و یزد، معاون وزیر نیرو و سازمان محیط زیست، صنعت و معدن، کشور و سازمان برنامه و بودجه است و حجم‌ها توسط این شورا بررسی و تصویب می‌شود.

500 چاه غیر مجاز پر شده است

وی تصریح کرد: آبی که در حال حاضر در رودخانه زاینده رود جاری است تحت عنوان آب زیست محیطی جاری شده است و همواره با پیش بینی بارندگی چنین آبی تخصیص داده می‌شود. رودخانه و تالاب در مجموع 176 میلیون متر مکعب آب نیاز دارند و فعلا آبی که در تالاب موجود است توسط زهاب‌های کشاورزی تامین می‌شود.

مدیرعامل آب منطقه ای اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 247 میلیون متر مکعب آب پشت سد قرار دارد تاکید کرد: در حال حاضر خروجی آب از سد زاینده رود سه متر مکعب و ورودی آن چهار متر مکعب است.

میرمحمد صادقی با اشاره به اینکه 50 هزار چاه در حوضه زاینده رود در استان اصفهان وجود دارد ، افزود: طبق برنامه باید حدود 400 چاه غیر مجاز را پر می‌کردیم که از این مصوبه فراتر رفته و نزدیک به 500 چاه را پر کرده‌ایم. این در حالی است که استاندار اصفهان درخواست پر کردن 700 چاه غیر مجاز را داشته است.

وی تصریح کرد: بستن چاه و جلوگیری از برداشت‌های غیر مجاز باید تداوم داشته باشد و وزارت نیرو یک برنامه پنج ساله برای چنین عملیاتی دارد و تاکنون نیز 800 کنتور بر روی چاه‌ها بسته شده است و چهار هزار کنتور باید تا پایان سال نصب شود.

مدیرعامل آب منطقه ای اصفهان یکی از علل مشکلات آبی در اصفهان و کشور را مدیریت استانی آب دانست و گفت: مدیریت یکپارچه یک مفهوم بین المللی است و به همین منظور امروز مشاورین حوضه زاینده رود مدام در حال گشت زنی در بالادست و پایین دست رودخانه هستند و درصد زیر کشت و چگونگی زیر کشت رفتن محصولات را رصد می‌کنند و خوشبختانه میزان و چگونگی مصرف آب زاینده رود امروز شفاف شده است.

بهشت آباد برای اصفهان 250 میلیون متر مکعب آورده دارد

میرمحمد صادقی اضافه کرد: طبق مصوبه 9 ماده‌ای هرگونه بارگزاری جدید پس از تصویب این مصوبه ممنوع بوده و هرکس سهمش مشخص است. امروز اصفهان، چهارمحال و یزد از زاینده رود سهم دارند همچنین یک سهم مشخصی از آب کارون نیز برای اصفهان در نظر گرفته شده است.

وی به تونل‌های گلاب و بهشت آباد اشاره کرد و افزود: تونل گلاب که مباحثش جمع و موضوع پیگیری شده است، اما تونل بهشت آباد سد آن در در حال حاضر مصوب شده و یک شرکت فرا استانی برای سد سازی آن اقدام خواهد کرد و چیزی نزدیک به 250 میلیون متر مکعب برای اصفهان آورد دارد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
استفاده از آب‌های فسیلی با حفر چاه‌های چند هزار متری ژرف