افزایش رو به رشد استعمال دخانیات در میان دبیرستانی‌ها


رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نسبت به افزایش شیوع استعمال سیگار در میان دانش‌آموزان دبیرستانی هشدار داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، دکتر «حسین کریم» در آئین افتتاح نخستین کلینیک ترک دخانیات شهرستان کرمانشاه، سیگار را یک شروع نامیمون برای شکستن قبح انجام برخی کارهای ناپسند برشمرد و افزود: متأسفانه استعمال سیگار پایان شومی هم دارد و ابتلای فرد سیگاری به انواع بیماری‌ها مرگ افراد سیگاری را رقم می‌زند.

کریم بیماری‌های قلبی و عروقی را یکی از مهم‌ترین علل مرگ و میر برشمرد و افزود: سیگار یکی از ریسک فاکتورها و عوامل اصلی ابتلا به این بیماری‌هاست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: با توجه به نقشی که سیگار در ابتلا به این بیماری‌ها دارد، قطعاً با کنترل و کاهش مصرف آن در جامعه می‌توان تا حد مطلوبی روند کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را شاهد بود.

کریم با اشاره به روند نزولی ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در کشورهای توسعه یافته است، اظهار کرد: این کشورها حدود چند دهه بر روی کنترل و کاهش فاکتورهای خطر این بیماری‌ها از جمله استعمال دخانیات، فشار خون، چربی خون، چاقی و اضافه وزن و نیز بحث بی‌تحرکی کار کردند تا در نهایت موفق شدند علاوه‌بر کنترل رشد بیماری‌های قلبی و عروقی روند ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش دهند.

نمی‌توانیم کل کشور را بیمارستان کنیم!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به افزایش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در کشورهای کم درآمد گفت: متأسفانه در کشور ما هم روند ابتلا به این بیماری‎ها و سرطان با رشد فزاینده‌ای در حال افزایش است.

وی اظهار کرد: روند افزایش موارد ابتلا به این بیماری‎‌ها به حدی زیاد است که هم‌اکنون با کمبود جدی تخت برای افراد مبتلا به این بیماری‌ها مواجه هستیم.

کریم با بیان این‌که بحران ابتلا به این بیماری‌ها در کشور جدی است، گفت: این در حالی است که متأسفانه کمتر کسی در کشور به فکر کنترل این بیماری‌هاست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به افزایش تجهیزات درمانی برای درمان این بیماری‌ها افزود: تا کی می‌خواهیم تخت بیمارستانی اضافه کرده و بخش‌های آنژیوگرافی راه‌اندازی کنیم. قرار نیست کل کشور را بیمارستان کنیم و ضرورت دارد در کنار این اقدامات به‌طور جدی‌تری به بحث پیشگیری توجه شود.

کریم با اشاره به قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در کشور ایرلند خاطرنشان کرد: در همان روزهای نخست اجرای این قانون در کشور ایرلند آمار مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی 18 درصد کاهش یافت و این نشان می‌دهد که با کنار گذاشتن استعمال دخانیات می‌توان اثرات مفید آن را بر کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی در کوتاه مدت هم شاهد بود.

وی با بیان این‌که از تجربیات دیگر کشورها در بحث کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی و نیز کاهش استعمال دخانیات باید استفاده کرد، گفت: خوشبختانه به‌لحاظ قانونی ما قانون جامع و کاملی را برای مقابله با دخانیات داریم که مصوب سال 1385 است، اما متأسفانه تاکنون گام موثری برای اجرای آن برداشته نشده است.

در گام اول باید دانشگاه بدون دخانیات داشته باشیم

کریم با تأکید بر ضرورت تشکیل بسیج همگانی در راستای مقابله با استعمال دخانیات افزود: برای مقابله با استعمال دخانیات در کنار آموزش و اطلاع‌رسانی، ممنوعیت استعمال دخانیات هم ضروری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان این‌که برای مقابله با استعمال دخانیات باید از خود دانشگاه آغاز شود، گفت: ما ابتدا باید یک دانشگاه بدون سیگار داشته باشیم تا بتوانیم برای نجات جامعه از این معضل اقدام کنیم.

شیوع سیگار بین دبیرستانی‌ها به‌شدت رو به افزایش است

کریم با اشاره به افزایش شیوع استعمال سیگار در میان دانش‌آموزان گفت: متأسفانه استعمال سیگار در میان دانش‌آموزان دبیرستانی ما به‌شدت رو به افزایش است و اگر آموزش و پرورش حواسش نیست ما باید حواسمان باشد و پس از مجموعه دانشگاه، دبیرستان‌ها باید جامعه هدف ما باشند.

وی به شکسته شدن قبح کشیدن سیگار به‌ویژه در میان نسل جوان و قشر دانشجو اشاره کرد و افزود: باید دوباره قبح سیگار را برگردانیم تا بتوانیم جوانان و قشر دانشجوی خود را از این معضل نجات دهیم.

کریم هم‌چنین مضرات قلیان را همپای سیگار دانست و گفت: در این زمینه هم نیاز است تا بطور جدی برای مقابله با آن وارد عمل شویم.

باید همه خانه‌های بهداشت مرکز ترک دخانیات شوند

کریم با بیان این‌که تنها با راه‌اندازی یک مرکز نمی‌شود و نمی‌توان با استعمال دخانیات مبارزه کرد، گفت: همه خانه‌ها و مراکز بهداشت ما باید مرکزی برای ارائه آموزش‌ها در خصوص مضرات سیگار و شیوه‌های ترک آن باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تأکید بر این‌که آمار سیگاری‌ها باید در پرونده الکترونیکی لحاظ شود، خاطرنشان کرد: تا سه سال آینده که برای همه مردم استان پرونده سلامت الکترونیکی تهیه می‌شود باید در هر لحظه آمار سیگاری‌ها را داشته باشیم و در فعالیت بهورزها هم شمار افراد سیگاری که یک بهورز توانسته آن‌ها را ترک دهد هم باید لحاظ شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
استعمال دخانیات یا سلامتی