سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



تغذيه/ پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي با تغذيه مناسب در نوجواني


تغذيه/ پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي با تغذيه مناسب در نوجواني

سلامانه/ استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: تغذيه مناسب در دوران کودکي و نوجواني از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي در بزرگسالي جلوگيري مي‌کند و سبب پيشرفت تحصيلي و افزايش يادگيري مي‌شود.

محمد حسين سلطان زاده در گفت‌وگو با فارس در مورد اهميت تغذيه کودکان و نوجوانان در دوران دبستان و دبيرستان اظهار داشت: پديده جهش رشد در دوران نوجواني که در ادامه روند رشد اوايل زندگي روي مي‌دهد، نياز فرد به انرژي و مواد غذايي را افزايش داده و نيازهاي غذايي در طي اين دوران بسيار بيشتر از ساير دوران‌هاي زندگي است.

وي افزود: کمبودهاي غذايي و مصرف ناکافي مواد مغذي مورد نياز در اين دوران مي‌تواند منجر به تأخير روند رشد و ايجاد بلوغ جنسي زودتر مي‌شود. همچنين تغذيه مناسب در اين دوران باعث پيشگيري از بيماري‌هاي مزمن غير واگيردار دوران بزرگسالي همچون بيماري‌هاي قلبي عروقي منجر شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با اشاره به اينکه سلامتي دوران بزرگسالي مستلزم سلامتي دوران نوجواني است، ادامه داد: پيشگيري و اصلاح اختلالات تغذيه‌اي براي تامين روند مناسب رشد و تکامل ضروري است. از سوي ديگر دوران نوجواني زمان مناسبي براي اصلاح رفتارها و مشکلات تغذيه‌اي است که در اوايل زندگي در حال شکل گيري بوده و تا سال‌ها بعد تداوم مي‌يابد که در پيشگيري و به تأخير انداختن بيماري‌هاي مزمن وابسته به تغذيه در دوران بزرگسالي از اهميت زيادي برخوردار است.

سلطان زاده با بيان اينکه پس از سال اول تولد، دوران نوجواني دومين دوره بحراني جهش رشد در طول زندگي است به نحوي که 25 درصد از رشد قدي بزرگسالان در طول دوران نوجواني به دست مي‌آيد، افزود: در بسياري از نوجوانان کيفيت و کميت نامناسب مواد غذايي عامل اصلي ايجاد مشکلات تغذيه‌اي بوده و در بيشتر اين موارد، شرايط ناشي از عدم رعايت اصل تعادل و تنوع در تهيه غذاي خانواده، آگاهي ناکافي نوجوانان و اعضاي خانواده در زمينه نيازهاي تغذيه‌اي دوران رشد و گرايش به مواد غذايي با ظاهر جذاب و فاقد ارزش غذائي کافي است.

وي با اشاره به اينکه کالري مورد نياز حدود 2800 کالري در 24 ساعت است که هرچه سن بالاتر مي‌رود نياز به کالري افزايش مي‌يابد در مورد تغذيه در سنين مدرسه افزود: کودکان از محيط خانه دور شده و ساعت‌ها از روز را در مدرسه و جدا از خانواده در کنار همسالان سپري مي‌کنند . بنابراين انتخاب‌هاي غذايي آنها تغيير کرده و تحت تاثير محيط و شرايط جديد قرار مي‌گيرد.

استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: تحقيقات نشان داده که گنجاندن يک وعده غذايي مناسب و مغذي در برنامه روزانه دانش آموزان باعث تقويت حافظه کوتاه مدت، افزايش ميزان يادگيري و پيشرفت تحصيلي مي‌شود.

سلطان زاده توصيه کرد: دانش‌آموزان از مصرف شکلات، شيريني، نوشابه‌هاي گازدار،ساندويچ ،سوسيس، کالباس، پفک، چيپس، لواشک، آلوچه، يخمک و پاستيل خودداري کنند.

وي تاکيد کرد: دانش‌آموزان از خريد مواد غذايي از دوره گردها به دليل آلودگي خودداري کنند. اين مواد اصول بهداشتي در تهيه آن رعايت نشده و گرد و غبار و دود محيط هم اغلب با اين مواد غذايي آغشته و براي سلامت مضر است.

استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي خاطر نشان کرد: مصرف ميوه‌ها به ويژه ميوه‌هايي که حاوي ويتامين C هستند در ميان وعده دانش‌آموزان مناسب است و مصرف روزانه 2تا3 ليوان از گروه لبنيات ، 60 – 12تا گرم گوشت، 4 عدد ميوه و مقدار مناسب سبزي، نان و غلات در اين سنين توصيه مي‌شود.


ویدیو مرتبط :
‫چه شوینده ای مناسب است؟‬‎