اظهارات مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی درباره‌ بودجه‌ تئاتر


اظهارات مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی درباره‌ بودجه‌ تئاترایسنا/ مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی کشور اظهار کرد: تئاتر کشور، امروز با توجه به تعداد فارغ التحصیلان، هنرمندان و فعالان این حوزه باید به کارکرد اصلی خود در جامعه نزدیک شود و در جایگاه تاثیرگذار فرهنگی خود قرار گیرد.
 "مهدی شفیعی" در اختتامیه سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر استانی در یزد در ادامه ابراز امیدواری کرد که این رویداد و حضور گروه‎‎های نمایشی تنها مختص همین حضور کوتاه مدت نباشد بلکه آغاز برگزاری تورهای نمایشی در کشور و استمرار اجرای آثار گروه‎‎های نمایشی در سالن‎‎های تئاتر باشد.
وی با بیان این که متاسفانه هنوز در برخی از استان‎‎های کشور مکانی برای حضور مستمر گروه‎‎های تئاتر وجود ندارد، اظهار کرد: نظر به تاثیرگذاری تداوم هنرهای نمایشی، هدف اصلی از برگزاری این قبیل جشنواره‎‎ها و هفته‎های تئاتر استانی، استمرار فعالیت گروه‎‎های نمایشی است.
شفیعی همچنین در بخش دیگری از سخنانش به تقدیم لایحه بودجه 95 کشور به مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در بودجه‎‎ی تقدیمی به مجلس، با پیگیری مقام عالی وزارت و معاونان محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، توجه ویژه‎‎ای به بودجه حوزه تئاتر کشور شده به نحوی که این بودجه به دو برابر بودجه امسال افزایش یافته است.
این مسئول در ادامه از نحوه توزیع بودجه فرهنگی در استان‎‎ها گلایه و عنوان کرد: متاسفانه همه توجهات در بودجه نهادهای فرهنگی استانها از جمله ادارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عمدتاً با اولویت به فصول هزینه بر اختصاص می‎‎یابد و معمولاً چیزی از آن برای هدف اصلی که تداوم جریان هنری و تولید در این بخش است باقی نمی‎‎ماند.
وی ابراز امیدواری کرد که ساز و کار برنامه‎‎ریزی مناسبی در استانها برای اصلاح این روند در نظر گرفته شود تا بودجه‏‏‌های استانی این رویدادها از ابتدای سال هرچند اندک مشخص شود تا برای آن برنامه‌ریزی درستی صورت گیرد.
شفیعی در ادامه به امضای تفاهم‌نامه‎‎ای بین مرکز هنرهای نمایشی و استان‎‎ها اشاره و بیان کرد: در همین راستای برای استانها، برنامه‎‎هایی تعریف شده که تلاش خواهیم کرد تا پایان سال همه آنها را به سرانجام برسیم.
به گفته وی، مرکز هنرهای نمایشی برای سال آینده نیز در قالب تقاهم نامه با استان‏‏ها، برنامه‌‏‏هایی را با مشارکت هنرمندان همان استانها، تعریف و اجرای آنها را دنبال خواهد کرد.
مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی کشور در پایان نیز به تغییرات آیین‎‎نامه انجمن‎‎های هنرهای نمایشی استانها اشاره و در این‌باره تصریح کرد: براساس این آیین نامه و برخلاف سالهای قبل که مدیران انجمن‎‎های استانی به صورت انتصابی انتخاب می‎‎شدند، از این پس، انتخاب مدیران انجمن‎‎ها توسط هنرمندان و گروه‎‎های نمایشی انجام خواهد شد.
هنرهای نمایشی، زبان‎ ‎بین‎‎المللی برای معرفی فرهنگ ملی و اسلامی به جهانیان
در این مراسم؛ معاون امور حقوقی، مجلس و استان‎‎های وزیر و سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر استفاده از ظرفیت‎‎های هنر در برقراری تعاملات بین‎‎المللی و دیپلماسی فرهنگی، از هنرهای نمایشی به عنوان یک زبان بین المللی برای معرفی و تبیین فرهنگ ملی و اسلامی کشورمان به جهانیان یاد کرد.
دکتر "حسین نوش‎‎آبادی" ضمن تبریک پیروزی ایران در مذاگرات هسته‎‎ای و آغاز برجام به ملت شریف کشورمان، گفت: امروز بزرگترین مدافع حوزه هنر و کسی که بیش از همه دغدغه‎‎ی هنر دارد، کسی جز مقام معظم رهبری نیست به نحوی که معظم له با دستور برگزاری همایش فقه هنر عملاً خواستار ورود علما و حوزه‏‏‌های علمیه به مقوله هنر شدند.
وی هنر را از ضروریات جامعه بشری برشمرد و افزود: مقام معظم رهبری در این رابطه توجه بسیار قابل توجهی به هنرهای نمایشی به ویژه تئاتر دارند و در این باره معتقد هستند که یک تئاتر خوب می‏‏‌تواند از 10 سخنرانی نیز بهتر باشد.
معاون وزیر در ادامه گفت: خوشبختانه امروز با تلاش متولیان این حوزه شاهد رشد کمی و کیفی هنرهای نمایشی در کشور هستیم ولی این کافی نیست و نیاز است که همانطور که مقام عالی وزارت ارشاد، امسال را سال تئاتر نامگذاری کردند، مسئولان کشوری و استانی از تامین زیرساخت‎‎های این حوزه، افزایش اعتبارات برای رونق بیشتر هنرهای نمایشی، تولید محتوای سازنده برای آثار و غیره، حمایت لازم را داشته باشند.
وی افزایش دو برابری بودجه سال آینده هنرهای نمایشی کشور را نشان از حمایت دولت از این حوزه دانست و گفت: خوشبختانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز توجه ویژه‎‎ای به بحث ایجاد سالنهای نمایش و سینماها در کشور دارد و تصور می‎‎شود که با افزایش اعتبارات این بخش در سال آتی شاهد موفقیت‎‎های روزافزون‎‏‏تری در آینده باشیم.
وی همچنین به حمایت استانداران از این حوزه اشاره و بیان کرد: تلاش داریم که نگاه حمایتی بیشتری را سوی علما در استانها به بحث‎‎های هنرهای نمایشی جذب کنیم.
نوش آبادی در ادامه به برگزاری سی و چهارمین جشنواره بین المللی فجر در بخش هنرهای نمایشی، اظهار کرد: خوشبختانه هم در بحث اجرا در سطح ملی و هم استانی گام‏‏های موثر و خوبی برداشته شده است.
وی از حضور بیش از تئاتر کشور دنیا در بخش بین المللی این جشنواره خبر داد و افزود: برخی از کشورها نیز خواستار اعزام گروه‎‎های نمایشی ایرانی به این کشورها شده‎‎اند به نحوی که برای اولین بار امسال با همکاری استان‎‎ها، برخی تیم‎‎ها و گروه‎‎های نمایشی به دیگر کشورها اعزام شدند.
سخنگوی وزارت ارشاد با تاکید بر استفاده از ظرفیت‎‎های بخش هنر در برقراری تعاملات بین المللی و دیپلماسی فرهنگی، از هنرهای نمایشی به عنوان ابرازی قدرتمند و یک زبان بین المللی برای انتقال فرهنگ و معرفی و تبیین هویت و فرهنگ ملی و اسلامی کشورمان و نیز سبک زندگی ایرانی اسلامی یاد کرد.
همچنین "علی غیاثی ندوشن" مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم برگزاری این رویداد و شروع رویکرد برگزاری بخش استانی جشنواره بین المللی تئاتر فجر را به فال نیک گرفت.
وی همچنین اعلام کرد: امسال بنا به دلایل و مشکلاتی، جشنواره تئاتر استانی در یزد برگزار نشد ولی مقرر است که در اواخر بهمن ماه شاهد برگزاری هفته تئاتر استان باشیم.
دکتر "محمود دهقان هراتی" مسئول انجمن‎‎ هنرهای نمایشی استان یزد و دبیر این دوره از جشنواره نیز در این مراسم اظهار کرد: به پیشنهاد مرکز هنرهای نمایشی استان یزد نیز در جمع شش استان برگزارکننده بخش استانی سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر درآمد.
وی ادامه داد: در همین راستا شش نمایش از استان‎‎های تهران، یزد، کهگلویه و بویراحمد، هرمزگان و آذربایجان شرقی در مدت چهار روز در تالارهای هنر، شرف الدین علی و پلاتو حوزه هنری یزد به اجرا درآمی‌شود.
دهقان هراتی با اشاره به نمایش دو اثر برگزیده دیگر استان در جریان این جشنواره، گفت: استان یزد در مدت برگزاری هنرمند بود و در مجموع بیش از یک هزار و 600 بلیط به صورت رایگان در اختیار تماشاگران یزدی قرار گرفت.
دبیر اجرایی سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر استانی یزد از برپایی نمایشگاه کتاب و برگزاری کارگاه آموزشی در حاشیه این جشنواره، از رضایت نسبی هنرمندان و علاقمندان تئاتر استان از این جشنواره خبر داد.
دهقان هراتی در پایان نیز ابراز امیدواری کرد که در دوره‎‎های بعدی جشنواره شاهد حضور بیشتر آثار و نیز نمایش آثار بین المللی در بخش استانی باشیم.
در این مراسم از "علی اصغر دشتی" کارگردان در حوزه نمایش تجلیل شد و با تقدیم لوح سپاسی به امضای "علی مرادخانی"معاون امور هنری وزیر ارشاد به "علی غیاثی" مدیر کل ارشاد استان به خاطر این میزبانی تقدیر شد.
بخش استانی سی و چهارمین جشنواره بین‎‎المللی تئاتر فجر از روزهای 24 تا 27 دی‎ماه به میزبانی یزد برگزار شد.


منبع: ایسنا


ویدیو مرتبط :
طراحی مرکز هنرهای نمایشی با رویکرد آیینی عاشورایی