سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



جزییات طرح بیمه مامایی/ مقررات دست‌و‌پاگیر سازمان‌های بیمه‌گر باعث افزایش سزارین می‌شود


جزییات طرح بیمه مامایی/ مقررات دست‌و‌پاگیر سازمان‌های بیمه‌گر باعث افزایش سزارین می‌شود

مهرخانه/ دبیر کارگروه بهداشت، سلامت و محیط زیست معاونت امور زنان و خانواده گفت: خوشبختانه در شورای عالی بیمه مصوب شد که خدمات مامایی تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اما متأسفانه باز هم سنگ‌اندازی شده و قرار است این کار به‌صورت پایلوت در سه استان اردبیل، گلستان و اصفهان انجام شود و فقط هم به خدمات مربوط به مادران اختصاص پیدا کند.

ناهید خداکرمی، در خصوص «طرح بیمه مامایی» که شب گذشته در هیئت دولت به تصویب رسید، بیان داشت: رشته مامایی شرح وظایف مصوب و حدود صلاحیتی دارد و مهم‌ترین کاری که ارایه می‌دهد، سلامت باروری؛ به‌خصوص سلامت زنان و مراقبت‌های دوران بارداری و انجام زایمان طبیعی است. این رشته قدمت زیادی دارد و از سال 1334 جزو رشته‌های پروانه‌دار قرار گرفته است.

دوگانگی در بیمه‌ها وجود دارد
او در ادامه گفت: حدود 30 سال پیش بیمه‌ها از پوشش خدمات مامایی سر باز زدند. 20 سال رشته مامایی به دنبال پیگیری این مسئله بود که اگر در تعهد سازمان‌های بیمه‌گر برخی از داروها و خدمات وجود دارد، نباید ارایه‌دهنده خدمت برای آن‌ها مهم باشد و آن خدمات را پوشش دهند. چون دوگانگی که در بیمه‌ها وجود دارد این است که اگر خانمی به یک متخصص زنان یا پزشک عمومی مراجعه کند و بخواهد خدماتش را از آن‌جا بگیرد، بیمه همه حق بیمه را بدون چون و چرا می‌پردازد، اما اگر بخواهد همان خدمات را از ماما بگیرد، نمی‌تواند از مزایای بیمه‌ خود استفاده کند؛ درصورتی‌که قانون معین کرده است که ماما هم می‌تواند این خدمات را ارایه دهد.

طرح بیمه مامایی به‌صورت پایلوت در 3 استان انجام می‌شود
دبیر کارگروه بهداشت، سلامت و محیط زیست معاونت امور زنان و خانواده عنوان داشت: 12 سال بود که شدیداً در این خصوص پیگیر بودیم تا خوشبختانه در شورای عالی بیمه مصوب شد که خدمات مامایی تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اما متأسفانه باز هم سنگ‌اندازی شده و قرار است این کار به‌صورت پایلوت در سه استان اردبیل، گلستان و اصفهان انجام شود و فقط هم به خدمات مربوط به مادران اختصاص پیدا کند. این مسئله خیلی ما را خوشحال نکرده است؛ چراکه با این شرایط نمی‌توانیم زنی که قبل از ازدواج به ما مراجعه می‌کند و یک بیماری جنسی و دستگاه تناسلی دارد را درمان کنیم و باید دوباره او را به متخصص ارجاع دهیم.

سال گذشته حدود 450 هزار زایمان طبیعی توسط ماماها انجام شده است
خداکرمی افزود: البته، باز هم خوشحالیم که در این حد هم شورای عالی بیمه این خدمات را پوشش می‌دهد. این کار نقش بسیار خوبی برای وضعیت فعلی که دچار کاهش نرخ باروری هستیم، خواهد داشت و امیدواریم افزایش زایمان طبیعی را به دنبال داشته باشد. مامایی رشته‌ای است که نقش بی‌بدیلی در کاهش مرگ‌ومیر مادران ایفا کرده است. سال گذشته حدود 450 هزار زایمان طبیعی توسط ماماها انجام شده است، اما مشکلی که با سازمان‌های بیمه‌گر داریم این است که سازمان‌ها به‌طور سنتی فقط درمان را پوشش می‌دهند؛ آن هم درمانی که از طرف پزشک ارایه می‌شود و این برای نظام سلامت ما آزاردهنده است و نتیجه آن هم افزایش سزارین و کاهش نرخ باروری است.

مقررات دست‌وپاگیر سازمان‌های بیمه‌گر باعث افزایش سزارین می‌شود
او اظهار داشت: امیدواریم اگر جز سه استان با استان‌های دیگر قرارداد نمی‌بندند، حداقل نسخ ماماهای سایر شهرها را هم پوشش بدهند تا مردم از این سرگردانی نجات پیدا کنند. الان رویکرد زنان در مراجعه به ماما افزایش پیدا کرده است؛ چون آگاه شده‌اند و می‌دانند که زایمان باید به روش طبیعی باشد، اما همین مقررات دست‌وپاگیر سازمان‌های بیمه‌گر، مادران را از مطب‌های مامایی به سمت متخصصین زنان سوق می‌دهد. فرض کنید مادر بارداری به من مراجعه می‌کند و من برای او یک سونوگرافی می‌نویسم، اما در رادیولوژی می‌گویند چون مهر پزشک متخصص ندارد، آزاد حساب می‌کنیم. معلوم است که این مادر دوباره به طرف متخصص می‌رود و خودبه‌خود به سمت سزارین کشیده می‌شود. من امیدوارم در مورد این مسئله هم فکری شود.

خدمات مامایی باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند
دبیر کارگروه بهداشت، سلامت و محیط زیست معاونت امور زنان و خانواده تصریح کرد: قرار است این طرح در استان‌های اردبیل، گلستان و اصفهان به‌صورت پایلوت اجرا و نتایج آن رصد شود که به نظر من خود این امر یک مانع است تا خدمات مامایی هم‌چنان مغفول باقی بماند. امیدوارم شورای عالی بیمه مجدداً درایت به خرج دهد و هر خدمتی که در چارچوب وظایف مامایی است را تحت پوشش قرار دهد. نمی‌دانم چرا این همه سنگ جلوی پای این رشته قرار می‌گیرد؟؛ درصورتی‌که هر سنگی که جلوی پای این رشته باشد، به این معناست که منافع زنان کشور به خطر می‌افتد و چالش برایشان ایجاد می‌شود.

خداکرمی در پایان گفت: ما از مقام معظم رهبری و ریاست‌جمهوری درخواست کردیم که هر خدمتی در تعهد سازمان‌ بیمه‌گر است، نباید برایشان فرق کند که چه کسی این خدمت را ارایه می‌دهد. اگر بیمه هزینه سونوگرافی بارداری، مراقبت‌های بارداری و درمان بیماری‌های شایع زنان را می‌پردازد، چه فرقی دارد که چه کسی این خدمات را ارایه دهد؟ قانون به ماما و پزشک اجازه داده و طبق قانون سازمان بیمه‌گر باید هر دوی این‌ها را پوشش دهد. امیدواریم این قدم اول باشد و به زودی شاهد این باشیم که نسخ دارویی، آزمایشگاه و سونوگرافی مامایی را مراکز مرتبط بپذیرند و بیمه هم آن فرانشیز را پرداخت کند.


ویدیو مرتبط :
بالا گرفتن بد قولی سازمان های بیمه گر