تقویت شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها از سطح استان تا مدرسه در برنامه ششم


مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با تاکید بر لزوم تقویت شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها از سطح استان تا مدرسه، گفت: در سند تحول، تقویت شوراها از سطح استان تا مدرسه یکی از نقاط بسیار برجسته است که انتظار داریم در برنامه ششم توسعه براساس سیاست‌های ابلاغی رهبری که اجرای سند تحول است، دیده شود.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسفندیار چهاربند در پیش‌خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران با تاکید بر لزوم تقویت نقش شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران مفتخر است که با تکیه بر آراء مردم براساس موازین اسلامی و الهی اداره می‌شود.

وی با بیان اینکه از بدو استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی تا به امروز در کنار انتخابات‌های نهادهای مردمی، درعرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی نیز شاهد تأسیس شوراهایی در نهادهای فرهنگی و آموزشی کشور هستیم، گفت: از جمله این نهادها شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها و شهرستان‌هاست.

چهاربند با اشاره به برخی دلایل اهمیت‌ آموزش و پرورش، افزود: بر کسی پوشیده نیست که همه جوامع و ملت‌ها برای آینده خود برنامه‌ریزی می‌کنند تا بتوانند در آینده با پرورش نسلی توانمند آرمان‌های ملت خود را محقق کنند. نهادی که این مسئولیت را محقق می‌کند نهاد تعلیم و تربیت است و این یکی از ارکان‌های توسعه پایدار است.

وی ادامه داد: هیچ دولتی بدون یک آموزش و پرورش کارآمد نمی‌تواند به آینده و حفظ ارزش‌هایش امیدوار باشد. ما نیز برای آینده برنامه‌ریزی می‌کنیم و ملت بزرگ ایران نیز آینده دارد، آینده‌ای که اقتدار ایران اسلامی در سطح منطقه و جهان با دست کودکان و نوجوانان امروز حفظ شده و ارتقاء می‌یابد و برای پرورش چنین نسلی نیازمند یک نهاد تعلیم و تربیت کارآمد، پویا و اثربخش با یک نگاه رو به آینده هستیم تا بتوانیم الزامات اقتدار، حفظ و ارتقاء آن را در آینده تحقق بخشیم.

چهاربند همچنین گفت: اگر می‌خواهیم در عرصه دستاوردهای علمی و فناوری جایگاه بهتری داشته باشیم، باید در عرصه فرهنگی هویت ایرانی- اسلامی خود را حفظ کنیم و در توسعه و رشد اقتصادی جایگاه بهتری داشته باشیم. همچنین برای حفظ و امنیت کشور از نیروهای توانمند برخوردار باشیم، شهروندان مسوول، قانون‌مدار و ظلم‌ستیز پرورش دهیم، نسلی که بتواند ارزش‌های ایرانی و اسلامی را حفظ و در برابر نفوذ فرهنگی نظام سلطه ایستادگی کند که همه اینها در گرو آموزش و پرورش با اقتدار، پویا و بانشاط است.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش این وظیفه یعنی اداره چنین نظام فراگیری که با آحاد کودکان و نوجوانان کشور تعامل دارد، تنها به عهده یک دستگاه به نام وزارت آموزش و پرورش نیست، گفت: هیچ کجای دنیا این مأموریت بزرگ را تنها برعهده یک دستگاه قرار نمی‌دهند بلکه ستادی برای مدیریت تعلیم و تربیت وجود دارد.

تاسیس شوراهای آموزش و پرورش؛ تجلی مشارکت چهار رکن اساسی در مدیریت این نهاد

چهاربند چهار رکن اساسی نهاد تعلیم و تربیت را حاکمیت، خانواده، نهادهای اجتماعی و غیردولتی و رسانه‌ها عنوان کرد و گفت: این ارکان باید با هم تعامل داشته باشند. تاسیس شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها و شهرستان‌ها در سال 72 تجلی مشارکت این چهار رکن در مدیریت آموزش و پرورش بود. زمانی که به اعضای آنها نگاه می‌کنیم نمایندگان این چهار رکن در آنها عضو هستند. نهاد شوراها نهادی است برای تحقق مشارکت همه ارکان در مدیریت آموزش و پرورش.

وی با بیان اینکه شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها و شهرستان‌ها تنها وظیفه تأمین مالی آموزش و پرورش را ندارند، گفت: بلکه وظیفه آنها فراتر از آن است و در مدیریت آموزش و پرورش کمک می‌کنند. هرچه شوراها کارآمدتر باشند، آموزش و پرورش کارآمدتری خواهیم داشت و بالعکس.

چهاربند ایجاد شوراها را پدیده مبارکی دانست که به تبعیت از قانون اساسی در جمهوری اسلامی ایران شکل گرفتند و تا به امروز مسیر تحولی و تکاملی خود را طی کردند و بعد از این نیز باید متناسب با شرایط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی متحول شود.

وی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده از سوی شورای آموزش و پرورش شهر تهران، گفت: ما در آموزش و پرورش تهران به مدد شورای آموزش و پرورش موفق شدیم اقدامات مناسبی در زمینه توسعه باکیفیت آموزش و پرورش انجام دهیم. همچنین در عرصه داخلی، ملی و بین‌المللی دانش‌آموزان تهران که بالغ بر یک میلیون و 80 هزار نفر هستند در بیش از 4500 مدرسه توفیقات خوبی داشته‌اند. بیش از چهارپنجم برگزیدگان المپیادهای بین‌المللی فیزیک، شیمی، ریاضی، کامپیوتر و زیست‌شناسی دانش‌آموزان شهر تهران بوده‌اند که در سطح بین‌المللی با نخبگان 45 کشور رقابت کرده‌اند که این افتخار بزرگی است و با حمایت شورای آموزش و پرورش تهران نصیب دانش‌آموزان شده است.

وی افزود: کسب رتبه اول در امتحانات نهایی کشوری برای دانش‌آموزان در شاخه‌ها و رشته‌های مختلف، توفیق هنرجویان در هنرستان‌های فنی‌حرفه‌ای و کاردانش در مسابقات استانی و کشوری و توفیق در مسابقات فرهنگی و هنری با حمایت‌ها و برنامه‌ریزی‌های شورای آموزش و پرورش استان حاصل شده است.

جذب حمایت 280 میلیارد ریالی خیرین مدرسه‌ساز

چهاربند افزود: همچنین جذب حمایت خیرین مدرسه‌ساز که بیش از 280 میلیارد ریال برای احداث مدارس و تامین فضای آموزشی کمک شد، از دیگر اقدامات شورای آموزش و پرورش تهران بوده است که این مسائل را مدیریت کرده و امروزه برخی از کمبودهای فضاهای خود را از این طریق جبران می‌کنیم. علاوه بر این تحت پوشش بردن تعداد قابل توجهی از کودکان کار در مناطق محروم کار در مدارسی تحت عنوان مدارس "صبح رویش" و ایجاد برابری اجتماعی در برخورداری از آموزش با همکاری شهرستان تهران، بهزیستی و با مدیریت شورای آموزش و پرورش تهران دستاوردهای خوبی بوده است؛ اما برای تحولات آینده کافی نیست و باید تلاش کنیم با تقویت شوراها از سطح استان تا مدارس و افزایش اختیارات شوراهای مدارس بتوانیم هرچه بیشتر از تمرکز بر آموزش و پرورش کم کرده و مشارکت سایر افراد و خبرگان عرصه تعلیم و تربیت را دنبال کنیم.

تاکید بر تقویت شوراها از سطح استان‌ها تا مدارس

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به یکی از سخنان مقام معظم رهبری، گفت: ایشان فرمودند "آموزش و پرورش مساله اول حاکمیت است." تاکید ایشان بر اجرای سند تحول آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه بود که در برنامه‌های وزیر آموزش و پرورش توسعه مشارکت، کاهش تمرکز و مدیریت آموزشگاهی در راستای تحقق منویات رهبری دیده شده است.

وی افزود: سند تحول تقویت شوراها از سطح استان تا مدرسه یکی از نقاط بسیار برجسته است که انتظار داریم در برنامه ششم توسعه براساس سیاست‌های ابلاغی رهبری که اجرای سند تحول است، دیده شود و در قالب یک حکم توسط دولت تدبیر و امید تدوین و در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد تا شاهد کاهش تمرکز، افزایش کارآمدی و خرد جمعی در عرصه آموزش و پرورش باشیم.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
همایش سراسری شوراهای آموزش و پرورش استان اصفهان