چرا سن ازدواج دختران روستایی خراسان‌جنوبی افزایش یافته است؟


مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی گفت: رشد بی‌رویه مهاجرت مردان از روستاها به دلیل شرایط اقلیمی نامساعد و تداوم خشکسالی‌های متوالی 14 ساله باعث بالا رفتن سن ازدواج دختران روستایی شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خراسان‌جنوبی، مژگان شریفی امروز (9 اسفند) در کارگروه تخصصی زنان و خانواده خراسان جنوبی اظهار کرد: برخورداری از سرمایه‌های انسانی و متخصص و ماهر به عنوان مکمل فعالیت‌های سرمایه‌ای و محرک قابلیت‌ها، وجود مراکز علمی، حوزوی و دانشگاهی متعدد، با قدمت آموزشی طولانی به عنوان مراکز تولید علم و فناوری و تربیت نیروهای انسانی متعهد و متخصص در راستای اقتصاد دانایی، محیط غنی فرهنگی با قدمت زیاد به عنوان زمینه مشارکت مردم در توسعه استان و اهمیت نهاد خانواده و جایگاه آن براساس باورهای بومی و دینی استان از اصلی ترین قابلیت‌های استان است.

وی افزود: نرخ مشارکت اقتصادی زنان استان 17.1 درصد و نرخ بیکاری 7.4 درصد است.

شریفی تصریح کرد: وجود نرخ بالای بیکاری شامل بیکاری فارغ التحصیلان‌، بیکاری پنهان و بیکاری فصلی و همچنین اشتغال کاذب در زنان استان، فقدان فرصت‌های شغلی مناسب برای جذب زنان و ضعف سیستم فعالیت‌های اقتصادی اشتغال‌زا، رها‌سازی کارگاه‌های کوچک و تولیدی در مناطق شهری و روستایی و عدم ساماندهی تا حصول نتیجه به دلیل نبود اعتبار و تسهیلات کم بهره و عدم دسترسی به فرصت‌های برابر و تحقق شایسته سالاری از مسائل و مشکلات زنان در حوزه آسیب‌های اقتصادی است.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: از 817 نفر دهیاران روستایی، 33 نفر و از 147 نفر اعضای اصلی شوراهای اسلامی شهری استان نیز 9 نفر و از 2647 نفر اعضای اصلی شوراهای اسلامی روستایی استان، 59 نفر را زنان تشکیل می‌دهند.

وی تاکید کرد: حمایت از قشر فارغ التحصیل با ایجاد صندوق ضمانتی قرض الحسنه ویژه بانوان کارآفرین و فارغ التحصیلان جویای کار حائز اهمیت و نیازمند دستور ویژه است.

شریفی ادامه داد: پیشینه منطقه در صنایع دستی بوی‍ژه صنعت فرش و سایر صنایع دستی و شرایط اقلیمی منحصر به فرد استان در کاشت و تولید محصولاتی از قبیل عناب، زرشک، زعفران و پنبه از قابلیت‌های استان است.

وی به مسائل و مشکلات بانوان استان در حوزه آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و افزود: قرار گرفتن استان در مسیر بین المللی مواد مخدر و قاچاق کالا، وجود مرز مشترک با کشور افغانستان و آمار رو به رشد اعتیاد در بانوان و خانواده و همجواری با کشور افغانستان و بروز پدیده ناشی از حضور مهاجرین افغانی در استان و متعاقبآن افزایش تعداد ازدواج زنان با اتباع خارجی، رشد هشدار دهنده طلاق و بالا بودن نسبی آمار زنان مطلقه و زنان سرپرست خانوار در استان و افزایش نسبت و تعداد زنان سرپرست خانوار و نبود طرح جامع توانمند سازی زنان خود سرپرست و سرپرست خانوار از جمله این آسیب‌ها است.

وی اظهارکرد: پراکندگی بیش از حد مراکز جمعیتی استان در روستاها، محرومیت و نبود امکانات بهداشتی و کمبود نیروی متخصص(بهداشتی، درمانی) از مسائل و مشکلات بانوان استان در حوزه بهداشت و سلامت زنان است.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی ادامه داد: آمار بالای بیماریهای خاص اعم از سرطانهای شایع زنان، نبود مرکز رادیوتراپی در استان، نبود مراکز درمان ناباروری در استان، نبود دسترسی به متخصص زنان در برخی شهرها و مراکز بخشهای استان و آگاهی پایین زنان و خانواده درباره پیشگیری از ایدز از دیگر مشکلات این حوزه است.

شریفی تصریح‌کرد: با ایجاد مرکز مطالعات و تحقیقات زنان و خانواده می‌توان با انجام تحقیق، پژوهش و مطالعه در راستای ارتقاء آگاهی زنان خانواده و جامعه گام برداشت و تحکیم و تعالی بنیان خانواده را در استان ایجاد کرد. همچنین در عرصه نشاط اجتماعی، احداث و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام ورزشی در سراسر شهرهای استان مورد تقاضا است.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی از جمله مسائل و مشکلات بانوان استان در حوزه فرهنگی و آموزشی را شامل نبود مجتمع‌های فرهنگی و اجتماعی، علمی و پژوهشی، پژوهشکده زنان و کتابخانه‌های تخصصی در حوزه زنان و خانواده، کمبود فضاهای فرهنگی و ورزشی ویژه بانوان و وجود محدودیت‌های خاص در برخی مناطق روستایی ناشی از فرهنگ سنتی عنوان کرد.

شریفی تاکید کرد: اهتمام به ارزش‌های معنوی، تعمیق و توسعه باورهای دینی از طریق تقویت و توسعه سازمانهای مردم نهاد، پایگاه‌های بسیج بانوان، تشکلهای خیریه و مذهبی و مکاتب و مدارس علمیه از ضروریات استان است.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان‌جنوبی یادآور شد: روستاییان ما سالهای متمادی با خشکسالی‌های عدیده روبرو بوده‌اند که پرداخت یارانه بارقه‌ای از امید را در دل آنها زنده کرده اما هنوز تعدادی از روستاهای استان که نیمی از آن را جمعیت زنان زحمتکش، بی ادعا و نجیب روستایی تشکیل می‌دهد با مشکل کم آبی، بهداشت و تغذیه نامناسب روبرو هستند.

وی خاطرنشان کرد: توسعه خانه‌های بهداشت مجهز به تجهیزات پزشکی و کادر متخصص و رشد امکانات عمرانی از نیاز روستاییان است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
نامه به رهبر توسط دختر بچه روستایی در خراسان جنوبی