یک مسئول در وزارت خارجه:غفلت كنیم مفاخر ما را تصاحب می كنند


معاون پژوهشی مركز پژوهش های وزارت امور خارجه گفت: اگر به فكر مفاخر ملی مان نباشیم دیگر كشورها آنها را تصاحب خواهند كرد.

به گزارش ایرنا، مرتضی دامن پاك روز یكشنبه در جمع مسئولان ستاد اجرایی نخستین همایش جهانی خاتم الشعرا 'عبدالرحمان جامی' در تربت جام افزود: اگر مسئولان فرهنگی برنامه ریزی نكنند، دیگر كشورها به فكر افتاده و به لحاظ كسب عنوان و جذب گردشگر برای مفاخر ایران برنامه ریزی خواهند كرد.

وی گفت: پرداختن به مفاخر برای جلب توجه، معرفی شخصیت ها و اماكن تاریخی در كشور اهمیت دارد و از سویی نیز توجه به مشاهیر فرهنگی هر شهرستان، باعث كمك به توسعه آن منطقه می شود.

دامن پاك به قابلیت بالای تربت جام در این حوزه اشاره كرد و گفت: این شهرستان با داشتن بیش از یكصد چهره عرفانی و ادبی، هرسال می تواند میزبان یك همایش ملی و بین المللی بوده و از این قبل بهره برداری كند.

وی با اشاره به عبور جاده ابریشم از این خطه افزود: تربت جام در مسیر جاده تاریخی ابریشم قرار دارد كه باید برای جلب نگاه جهانیان و جذب كمك های مالی جهانی باید تدبیری بیندیشیم.

معاون پژوهشی مركز پژوهشهای وزارت امور خارجه به برگزار كنندگان همایش جهانی عبدالرحمن جامی توصیه كرد: چنین همایش هایی نباید برگزار و بعد رها شوند بلكه باید روی موضوعات آن كار كرد.

دامن پاك افزود: در زادگاه عبدالرحمن جامی هیچ اثر و نشانه ای از آن شاعر و عارف بزرگ وجود ندارد و حاتل آنكه در شهر دوشنبه تاجیكستان یك خیابان بزرگ به نام عبدالرحمن جامی نامگذاری شده است.

وی تاكید كرد: همزمان با برپایی همایش عبدالرحمن جامی باید تندیس و یادمان جامی را آماده و در مكانی از شهر نصب كرد و حتی المقدور یكی از میادین شهر به نام وی نام گذاری شود.

وی با اشاره به تفاوت همایش جامی با دیگر همایشهای ملی گفت: برگزاری همایش عبدالرحمن جامی كه در سطح جهان به معنای واقعی مطرح شده برای كشور ما دارای اعتبار خواهد بود و شماری از روسای دانشگاهی و شخصیتهای علمی و ادبی جهان مهمان ویژه این همایش خواهند بود.

معاون پژوهشی مركز پژوهش های وزارت امور خارجه با اشاره به اهتمام این

وزارتخانه برای برپایی آبرومندانه این همایش، از مدیران اجرایی این شهرستان خواست تا با نگاهی علمی، پای كار برپایی این رویداد مهم باشند.

همایش بین المللی نكوداشت عبدالرحمن جامی بناست تابستان امسال در زادگاهش تربت جام برگزار شود.

نورالدین عبد الرحمن بن احمد بن محمد معروف به جامی متولد ۲۳ شعبان ۸۱۷ و متوفی در ۱۷ محرم ۸۹۸ ه‍ ق، موسیقی‌دان، ادیب و صوفی نامدار سده نهم قمری است.

وی كه در خرگرد جام، كه آنزمان از تبعات هرات بود، زاده شد و رشد یافت بعدها به دلیل تولدش در جام و ارادتش به شیخ الاسلام احمد جام، لقب جامی را برای خود برگزید كه چون آخرین نفر از شاعران بزرگ فارسی شناخته شده، عنوان خاتم الشعرا را به او داده اند.

وی علاوه بر دیوان اشعار و بهارستان، كه به تقلید از گلستان سعدی سروده، اثر معروفی چون هفت اورنگ را به رشته نظم درآورده كه خود مشتمل بر هفت كتاب در قالب مثنوی شامل سلسله الذهب، سلامان و ابسال، تحفه الاحرار، سبحه الابرار،
یوسف و زلیخا، لیلی و مجنون و خردنامه اسكندری است.

شهرستان 270 هزار نفری تربت جام در 167 كیلومتری جنوب شرق مشهد قرار دارد.


ویدیو مرتبط :
نشست وزیران خارجه ایران و آمریکا و مسئول سیاست خارجی ات