درخواست برای ساخت سریال «نیما یوشیج»


در نشست هم‌اندیشی برای برگزاری "شب نشان نیما"، درخواستی مبنی بر ساخت سریال "نیما یوشیج" مطرح شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه مازندران، "شب نشان نیما" همزمان با سالروز درگذشت پدر شعر نو فارسی - یازدهم دی‌ماه - در شهر ساحلی و بندری نوشهر برگزار می‌شود تا شب خاطره‌انگیز دیگری را به یاد این شخصیت برجسته فرهنگ و ادبیات ایران‌زمین که زادگاهش مازندران است رقم بزند.

"ششمین شب نشان نیما " مدیران فرهنگی مازندران را دور یک میز جمع کرد تا زمینه هرچه بهتر برگزار شدن این رویداد ملی را فراهم کنند.

میثم زندی مدیر موسسه مردم‌نهاد فرهنگی هنری نیما و دبیر ششمین دوره شب نشان نیما در این نشست از نیما یوشیج به عنوان شخصیتی جریان ساز در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری یاد کرد و گفت: نیما تنها در شعر و ادبیات خلاصه نمی شود و تاثیر شگرفی بر سینما، معماری و هنر داشته است؛ چهره ای که حتی نسبت به استبداد حاکم زمان خود نیز بی تفاوت نبود و وارد میدان شد، شاعری مردمی که شعرش از جنس رنج زمانه بود.

وی افزود: بنیاد مردم نهاد نیما شش سال پیش به همت و دغدغه هنرمندان غرب مازندران شکل گرفت و تا امروز کوشید تا با تکیه بر عزم و اراده هنرمندان و فرهیختگان در راستای ترویج افکار بلند و ماندگار نیما یوشیج گام بردارد.

زندی به برنامه هایی که در طول سال برای معرفی نیما و اثارش به مخاطبان از سوی این مجموعه برگزار می شود اشاره کرد و گفت: آیین ملی نشان نیما محور فعالیت هایی است که در طول سال انجام می گیرد و محل اجتماع همه هنرمندان، فرهیختگان و دوستدارن نیماست.

او نشست مدیران فرهنگی استان برای برگزاری مطلوب ابن رویداد را یک اتفاق خجسته فرهنگی در مازندران توصیف کرد و افزود: حمایت مدیران از فرهنگ سازی برای معرفی نیما به اقشار مختلف جامعه به مانایی و پویایی این رویداد منجر خواهد شد.

این مدرس دانشگاه علاقه‌مندی و ورود عباس کیارستمی را یک اتفاق بزرگ برای معرفی هرچه بیشتر نیما در عرصه ملی و جهانی توصیف کرد و افزود: از خسرو معصومی فیلمساز صاحب نام مازندرانی که افتخارات متعددی برای سینمای ایران کسب کرده و با فرهنگ بومی مازندران نیز به خوبی آشنا است خواسته ایم تا فیلمی سینمایی با موضوع نیما بسازد.

وی از نیما به عنوان تکیه گاه فرهنگی مازندران یاد کرد و از شهرداران شهرهای استان به ویژه شهر نور خواست تا تندیس نیما را به نماد فرهنگی شهر مبدل کنند.

دبیر برگزاری نشان نیما با اشاره به ساخت سریال شهریار در رسانه ملی، از صداوسیما و چهره های ملی سیاسی و فرهنگی مازندران خواست تا زمینه ساخت سریال نیما را در یکی از شبکه های سراسری فراهم کنند.

زندی به منظومه های غنی نیما نظیر الیکا و شوکا اشاره کرد وگفت: این منظومه ها و اشعار نیما می تواند در قالب تئاتر، موسیقی و فیلم به نسل امروز که ارتباط مناسبی با هویت ناب و انسانی گذشته ندارد منتقل شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز در این نشست از "نیما یوشیج " به عنوان شخصیتی یاد کرد که میراث معنوی مازندران و کشور محسوب می شود.

دلاور بزرگ‌نیا افزود: تاکنون فعالیت‌های ارزنده و علمی خوبی در زمینه معرفی آثار ادبی نیما انجام گرفته است. بهترین و موثرترین راهکار ترویج اندیشه و آثار نیما بهره گیری از توان، دغدغه و ظرفیت اهالی فرهنگ و هنر است.

وی به اهمیت خانه-موزه نیما در حوزه میراث فرهنگی استان در معرفی شخصیت نیما اشاره کرد و افزود: این موزه همه ساله پذیرای گردشگران بسیاری است و نقطه عطفی برای رونق گردشگری ادبی در مازندران محسوب می شود.

این مسئول به سرانه فرهنگی ناچیز مردم استان اشاره کرد و گفت: با این وجود هرگاه دستگاه‌های فرهنگی همگام و همسو بوده اند شاهد اتفاقات جریان ساز فرهنگی بوده ایم.

وی از فعالیت‌های بنیاد مردمی نیما که همه ساله برای معرفی این شخصیت ادبی و فرهنگی کشور تلاش می کند قدردانی کرد.

همچنین مدیرکل صدا و سیمای مرکز مازندران ناشناخته بودن نیما را یک ضعف فرهنگی در ادوار مختلف ذکر کرد و افزود: نیما برای معرفی در ابعاد ملی ابتدا باید در زادگاهش به نحوی شایسته شناسانده شود.

مقدسی پرداختن به ابعاد شخصیتی و آثار نیما را در شبکه استانی یک ضرورت مستمر ذکر کرد و گفت: می توان در طول سال با بهره گیری از ظرفیت و دیدگاه‌های کارشناسان نیماشناس برنامه های رادیویی و تلویزیونی خوبی تولید کرد. بنیاد نیما در مازندران می تواند محور این تولیدات باشد.

او در ادامه گفت: ششمین شب نشان نیما و برنامه های آن در شبکه مازندران پخش خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز پرداختن به نیما را یکی از اولویت های این اداره کل ذکر کرد و افزود: همایش علمی اشعار طبری نیما یکی از برنامه های مهم ارشاد مازندران است.

احد جاودانی افزود: سپردن رویدادهای فرهنگی و هنری به اهالی فرهنگ و هنر سیاست کلان دولت تدبیر و امور است زیرا معتقدیم دولت باید ناظر و حامی امور فرهنگی باشد و اجرا را به اهلش بسپارد.

وی نشان نیما را در معرفی این شخصیت در ابعاد ملی موفق توصیف کرد و گفت: حضور بزرگان فرهنگ و هنر کشور و استان بیانگر اعتمادی است که به مجریان برگزاری این رویداد شده است.

خزایی عضو شورای شهر نوشهر هم که به نمایندگی از شورا و شهرداری این شهر در جلسه حضور داشت به شهرهای موفق کشور نظیر شیراز، تبریز و مشهد در معرفی بزرگانی همچون حافظ، سعدی، شهریار و فردوسی اشاره کرد و گفت: ما هنوز نتوانستیم از شخصیتی همچون نیما برای رنگ و بو بخشیدن ادبی و فرهنگی به فضای مازندران بهره گیریم.

وی حمایت از بنیاد مردم نهاد نیما را یکی از اولویت های فرهنگی شورا و شهرداری نوشهر ذکر کرد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
نیما یوشیج